Àlex RoviraNo és fàcil reunir tres savis en una mateixa taula, però a DIVENDRES ho aconseguim de tant en tant. Avui és un d'aquests dies i parlem del compromís amb Àlex Rovira, Sebastià Serrano i Josep Maria Terricabras. Corren mals temps per als compromesos? Som capaços d'assumir-lo o cada vegada menys? De fet, què és el compromís? Amb ells ho aclarirem.

I convoquem un nou "derbi de variants" del català. Capitanejat per Màrius Serra i dirimit per Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Montserrat Palau (tarragoní), Isabel-Clara Simó (valencià), Ramon Molins (lleidatà) i Núria Coll (central). Com sona millor un renec, en lleidatà o en mallorquí? I tirar floretes als turistes? Com té més gràcia, en valencià o en gironí? No us ho perdeu i tindreu la clau per acostar-vos als "guiris" aquest estiu amb el català més suggerent i, alhora, per maleir-los els ossos de la manera més elegant quan us enviïn a pastar fang.

I per si fos poc, "Salou Connection". L'Espartac continua prenent el pols a l'estiu. Tot això i més, a DIVENDRES, a les 16:40h. a Tv3.

[ Tres sabios para un "Divendres" ]
Màrius SerraAquesta tarda donem la benvinguda a una nova edició del gran "Derbi de variants", el nostre concurs per a gent de lletres, conduït per un autèntic geni de la llàntia màgica del llenguatge, l'escriptor Màrius Serra. El català té tanta riquesa dialectal, que no és el mateix demanar una barra de pa al Baix Llobregat que a l'Alta Ribagorça. Per aquest motiu, avui el repte consistirà a veure quina varietat del català és la millor per parlar... de futbol!. Els participants que vénen en representació de les diferents faccions de la llengua de Guifré el Pilós seran la mallorquina Keta Carmany, el gironí Gerard Quintana, el lleidatà Ramón Molins, la tarragonina Montserrat Palau, la valenciana Màbel Martí i la barcelonina Núria Coll.

I un dijous més, tornem a mirar pel periscopi del nostre observatori de la crisi econòmica mundial, amb el catedràtic Xavier Sala Martín. I abans de marxar de la Vall de Boí, donem una volta per l'espectacular Parc Nacional d'Aigüestortes, amb el geòleg Josep M. Rispa.

Ens acomiadarem amb la música dels 4rt 1a, una banda que va començar a fer concerts al menjador de casa seva, d'aquí el seu nom. Aquí en teniu una mostra:


DIVENDRES, un balcó cap al cap de setmana. Cada tarda a les 16:40h., a Tv3.

[ Vuelve a DV el "derbi de variantes", con Màrius Serra ]
En: Divendres Tv3 
Tags: 4rt 1a gerard quintana josep m. rispa màbel martí màrius serra montserrat palau núria coll ramón molins xavier sala martín 
Jueves, 12 de mayo de 2011 • 00:30h.

Màrius SerraQuè fan un mallorquí, un lleidatà, un valencià, un gironí, un tarragoní i algú de la Catalunya Nord, al plató de DIVENDRES? Doncs, participar en el concurs que s'ha inventat el nostre mag del llenguatge, el dandi de les lletres, l'escriptor Màrius Serra. Expert a construir artefactes lingüísitics ideats com a passatemps, Màrius Serra ens presenta el "Derbi de variants", que és com un "Gran Prix del verano", però per a llicenciats en Filologia. Joan-Daniel Bezsonoff, Montse Palau, Queta Karmany, Josep Maria Fonolleras, Carolina Ferre i Ramon Molins, competiran per demostrar quina versió del català és la més adequada per parlar de temes com el sexe, el temps o la política.

Avui torna al programa el catedràtic en economia Xavier Sala i Martin, que ens ajudarà a comprendre una mica millor què està passant al món i les conseqüències que té per a les nostres butxaques. I, abans de marxar, us volem presentar un crac del BMX Freestyle que viu a Canet de Mar, Michael Echeveste, capaç de fer proeses com aquesta:I demà, celebrem el 20 aniversari del Club Super3 ;-D

DIVENDRES, 16:35h. Tv3.

[ "El triatlón de las variantes", con Màrius Serra ]

Sagrada FamíliaEl Papa Benet XVI ja és a punt d'arribar a Barcelona, així doncs, avui tenim per davant un dels programes més religiosos de la temporada. Ens convertim en un balcó amb vistes a la Sagrada Família, on l'Espartac Peran s'ha traslladat per conèixer, en directe, la història del temple, i de pas visitar els punts més importants de la ruta Gaudí. Aprofitant la nostra presència al monument, farem un repàs dels souvenirs papals que des de ja es poden adquirir a un preu molt raonable, i tancarem el tema amb un debat a la taula sobre els pros i contres de la visita del Papa a Barcelona. Ho farem amb Homer Val, amb el teòleg Jaume Botey i amb el periodista i escriptor Lluís Busquets.

Amb Màrius Serra hem preparat una lluita de variants del català. Quina variant del català és millor per resar? I per demanar el vot? I per demanar un crèdit? Ho debatrem parlant amb catalans d'arreu que defensaran la seva parla específica: el Gerard Quintana, la Montserrat Palau, en Llorenç Santamaría, el Robert Masip, el Ramón Molins i el Joan Lluís Lluís.

DIVENDRES, el millor balcó per veure el cap de setmana. 16:35h. Tv3.

[ Un balcón con vistas ]

«« Primera | « Anterior | 1 | 2
[ Páginas: 2 / 2 ]