Bonaventura ClotetAquest dimarts parlem de ciència a DIVENDRES: com podem viure més anys? Rebrem al plató el doctor Bonaventura Clotet, un dels investigadors més importants del nostre país en la lluita contra la sida. Algunes de les conclusions dels seus estudis han fet que ara tinguem molta més informació al voltant de l’envelliment cel·lular i, per aquest motiu, coneixerem durant una classe magistral del doctor els factors a tenir en compte per fer-nos grans conservant la millor qualitat de vida possible.

També ens visita un altre divulgador científic, l’Àngel Massallé, de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la creació del telescopi espacial Hubble. Farem una repassada a les fotos de l’univers més espectaculars i significatives que ens ha deixat el telescopi al llarg dels últims anys.

I durant les connexions amb l’exterior, Espartac Peran ens espera en directe des de Deltebre per parlar de l’arròs del Delta i de les tradicions que hi estan relacionades. Ens acompanyarà el xef Pep Nogué, per fer un recorregut pels plats amb arròs emblemàtics de Deltebre. I a més a més, gaudirem en directe d’una jota cantada i ballada de les Terres de l’Ebre.

T'esperem el dimarts 5 de maig a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: angel massallé bonaventura clotet espartac peran pep nogué 
Martes, 5 de mayo de 2015 • 00:14h.

Tian Riba, Espartac Peran i Xavi Coral
El programa DIVENDRES segueix el seu recorregut per la localitat de l’Urgell de Vallbona de les Monges. Aquest dimarts acompanyarem Espartac Peran per diversos indrets d’aquest meravellós racó de Catalunya i visitarem l’hotel balneari de Rocallaura, des d’on es comercialitza una aigua d’alta mineralització coneguda perquè ajuda a eliminar les pedres del ronyó. Coneixerem les característiques d’aquesta i d’altres aigües medicinals amb la doctora Folch i repassarem per a quin tipus de persones o malalties estan recomanades. No hi faltarà el xef Pep Nogué, que mostrarà als espectadors com podem fer des de casa infusions fredes, batuts per depurar els ronyons, begudes isotòniques i molt coses més.

I a plató, analitzarem l’actualitat del dia amb Xavi Coral i els seus tertulians: Salvador Cardús, Manel Manchón, Manuel Cuyàs, Odei Etxearte, Pere Mas i Tian Riba.

A més a més, hi tindrem testimonis d’excepció, com ara Consuelo García i Juan A. Miguel Marina, del documental que emet el "Sense ficció" aquest mateix dimarts: "Els internats de la por". De petits, ells i milers de nens i nenes més van viure a la seva pell el calvari dels internats franquistes: abusos físics, psíquics, sexuals, explotació laboral o pràctiques mèdiques dubtoses. Comentarem aquest treball acompanyats dels directors, Montse Armengou i Ricard Belis.

T'esperem el dimarts 28 d'abril a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags:  consuelo garcía espartac peran manel manchón manuel cuyàs odei etxearte pep nogué salvador cardús 
Martes, 28 de abril de 2015 • 00:06h.

Pep Nogué
"Cuina de Divendres" és fruit d'un grapat de sortides, moltes vivències, centenars de tertúlies, milers de coneixences i una bona dosi de receptes que hem anat recopilant amb el cuiner Pep Nogué voltant pet tot el territori de Catalunya en aquest programa.

Pensàvem que era egoista quedar-nos per a nosaltres tot aquest llegat i per això ho hem volgut compartir amb tothom.

També perquè hem volgut divulgar tot el ric patrimoni gastronòmic que tenim a Catalunya, la cuina de cada indret i els aliments de cada racó del país i sobretot la generositat dels veïns de cada poble que ens han ensenyant els seus productes i els seus trucs culinaris.

'Cuina de Divendres'
"Cuina de Divendres - Les receptes de Pep Nogué" (Cossetània Edicions) consta de 192 pàgines amb les millors receptes que hem pogut veure a DIVENDRES durant els viatges d'Espartac Peran.
En: Publicaciones Divendres 
Tags: cuina divendres espartac peran libros pep nogué 
Viernes, 17 de abril de 2015 • 12:55h.

'Divendres'
Aquesta setmana el programa DIVENDRES es trasllada al Vallès Oriental, seguirem els passos d’Espartac Peran durant les connexions en directe des de la localitat de Vallgorguina. Aquest dilluns coneixerem les particularitats del català que es parla en aquest municipi, amb l’escriptor Màrius Serra, que vindrà acompanyat del guanyador del Premi Borni d’aquest any, un concurs que repta els lectors a trobar anacronismes o incoherències en les novel·les històriques.

A més a més, amb el xef Pep Nogué parlem del vincle del poble de Vallgorguina amb el bosc a través de la gastronomia, principalment amb la cassola de porc senglar. I repassarem els cinc plats que defineixen Catalunya amb motiu de la publicació del llibre "Cuina de Divendres".

A plató: tertúlia d’actualitat amb Pere Mas, Sebastià Serrano, Núria Ferré, Carles Capdevila, Tian Riba, i la col·laboració d’Anton Losada, professor de Ciència Política i doctor en Dret, que tot just publica "Los ricos vamos ganando", un llibre que explica els mecanismes de com la crisi ha permès que els rics tinguin més poder i l’empobriment massiu de la ciutadania.

Finalment, sabrem si el gat puja o baixa les escales. Aquesta és la pregunta que porta de corcoll els internautes, igual que fa unes setmanes ho va fer un vestit que alguns veien blau i negre i d’altres blanc i daurat. Per què els nostres ulls i el nostre cervell són incapaços de treure’n l’entrellat? Ens ho explicarà el psicobiòleg Ignacio Morgado, que publica "La fábrica de las ilusiones".

T'esperem el dilluns 13 d'abril a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: carles capdevila ignacio morgado màrius serra núria ferré pep nogué pere mas sebastià serrano 
Lunes, 13 de abril de 2015 • 10:25h.

Xavier Sala i Martín
Aquest dijous, Xavi Coral i Tian Riba es tornen a reunir al programa amb el catedràtic d’economia Xavier Sala i Martín per continuar analitzant l’actualitat en el terreny de l’economia i per fer més entenedors alguns conceptes d’aquesta disciplina que mou el món i que moltes vegades s’escapa de la nostra comprensió.

També tindrem una nova llista de negocis que funcionen, idees joves i dinàmiques sorgides a Catalunya i que cada setmana el jove emprenedor Pau Garcia-Milà ens porta com a exemples d’innovació i d’empresa del futur.

Analitzarem l’actualitat de la setmana sota el punt de vista d’Antoni Bassas. "La setmana del Bassas" d’aquest dijous focalitzarà moltes de les seves conclusions entorn del fatídic accident aeri que ha marcat l’actualitat d’aquests últims dies, encara amb molts interrogants per resoldre.

Un altre plat fort de la tarda vindrà de la mà del nostre home de fora de plató, Espartac Peran. Aquest any s’ha celebrat la 30a Mostra de Cuina Casolana de Santa Maria de Palautordera, una de les més antigues de Catalunya. Amb Pep Nogué, l’àvia Remei i sis cuiners repassarem plats tradicionals, com ara els peus de porc, els colls i punys de pollastre, el ventre i llengua de porc amb mongeta del ganxet, el bacallà amb allioli de sobrassada i mel...

A més a més, coneixerem el testimoni de la psicòloga Patricia Ramírez, que ha publicat "Así lideras, así compites", un llibre en què proposa aplicar el que ha après en el món de l’esport a la nostra pròpia feina.

T'esperem a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: antoni bassas àvia remei patricia ramírez pau garcia-milà pep nogué xavier sala i martín 
Jueves, 26 de marzo de 2015 • 00:08h.

«« Primera | « Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 2 / 8 ]