'Divendres per Catalunya'El llibre "Divendres per Catalunya" és el testimoni del recorregut que ha fet l'Espartac Peran amb el programa DIVENDRES de Tv3 durant les seves tres primeres temporades per gairebé 150 poblacions catalanes. Una aventura única, ja que mai cap televisió havia fet un programa que combinés plató i exteriors al llarg d'una setmana.

El llibre recull els indrets que han aperegut en el programa, en destaca la història, el floklòre, posa en valor els fets diferencials i n'explica les curiositats. També hi apareixen les "paraules en ruta" una mostra de la riquesa dialectal del català elaborada per Màrius Serra i que posa de relleu la gran diversitat de vocabulari entre les poblacions, encara que siguin veïnes.

Sabeu que a Reus es fixa el preu dels ous per a tot l'estat? Quantes maneres diferents hi ha d'anomenar les roselles? Quins són els plats més sans i més bons de la nostra gastronomia? Quin va ser el bressol de l'esquí a Catalunya? Tot això i molt més és el que hem descobert fent DIVENDRES per tot el país.

"Divendres per Catalunya", 152 pàgines, està a la venda en llibreries, punts habituals i a La Botiga de Tv3.
En: Publicaciones Divendres 
Tags: catalunya ed. cossetania espartac peran libros xavi coral 
Lunes, 18 de febrero de 2013 • 13:47h.