Instint
Coneixement + Entreteniment
INSTINT: Artur Mas + Iñaki Gabilondo
El President Mas i el periodista Iñaki Gabilondo van ser ahir els protagonistes d'una xerrada distesa i oberta al públic al teatre BARTS. La conversa, titulada "El estado de la nación", va inaugurar la nova temporada d'INSTINT, un cicle de conferències organitzat per les productores EL TERRAT, Dies Tontos i The Project que continuarà al setembre.

Per primera vegada, el que passava a l'escenari del teatre també es podia seguir via streaming i prop de 5.000 espectadors van gaudir de la proposta en directe, que va arribar als 1.500 espectadors simultanis. Posteriorment i en poques hores, la xerrada ha assolit més de 15.000 reproduccions.

Un INSTINT, una trobada que va anar més enllà de l’entrevista convencional. El periodista escollit per aquesta ocasió, Iñaki Gabilondo, va demostrar tenir una opinió molt ferma i tan documentada que el President li va comentar que tan de bo a Madrid estiguessin tan ben informats.


La defensa de la independència i la defensa social

En l'INSTINT, Artur Mas, va assegurar que "la sobirania és l'instrument per tenir més disponibilitat de recursos" i aconseguir així "la finalitat última, que és la millora social". El President va defensar que la independència de Catalunya va lligada a la defensa social, en el sentit de millorar l'estat del benestar i l'economia. "El sobiranisme defensa les dues coses juntes", va remarcar, i va contraposar aquesta actitud a la de les formacions que només defensen l'eix social, però que, renunciant a l'independentisme, el que fan és apostar per "les mateixes eines  i instruments de sempre o inclús menys, de manera que quedem amputats".

"Per tant, si es convoquen eleccions al setembre i hi ha formacions amb un cert ressò social que volen canviar l'eix del debat sobiranista, aquest fet debilita el caràcter plebiscitari de les eleccions i això avui està passant a Catalunya", va destacar.

El 27S

El president de la Generalitat va apuntar que compta amb el sector independentista d'Unió per a les eleccions del 27S. "La meitat de la militància d'Unió ha dit que sí, i l'altra meitat ha dit que sí a un procés que encara està per definir", va recordar Mas.
 
Durant la conversa, el cap del Govern català també es va referir al que alguns han denominat la llista del president per al 27S. Artur Mas va explicar que, "per guanyar aquestes eleccions i enviar un missatge clar a Madrid, a Europa i al món, ens cal una formació política que tingui un resultat molt clar i que no deixi lloc a dubtes sobre fins a quin punt aquesta línia sobiranista té suport popular".

També va confirmar amb rotunditat que si no guanya els comicis, dimitirà. "Si els catalans decideixen que el procés el lideri una altra persona, jo faré un pas enrere".
 

Trencament emocional amb l'Estat espanyol

Gran part del diàleg mantingut va girar entorn del procés polític que viu Catalunya i el cap del Govern el va defensar com a única alternativa després de "moltes dècades esperant" i trobar, com a única resposta, "un procés de recentralització molt fort per part de l'Estat". En aquest sentit, Artur Mas va assegurar que, a part de la ferida de la crisi, que és econòmica i sobretot social, "hi ha un trencament emocional de molts catalans respecte l'Estat espanyol, que s'ha convertit en el nostre adversari". "És un estat que ens limita i ens talla l'autonomia, que no vol solucionar el tema del finançament i amb el qual hem de lluitar per una cosa tan senzilla com la llengua, cosa que no li passa a cap espanyol", va assegurar. I aquesta és una actitud que "ataca els teus fonaments i la teva dignitat".

Per aquest motiu, el cap de l'Executiu va subratllar que "s'han de fer coses reals perquè aquest trencament emocional que existeix es mitigui" i que, per aconseguir-ho, el primer que cal és que "l'Estat espanyol prengui consciència de quin és el repte que es planteja a Catalunya".

Lligant-ho amb aquesta idea, el president va posar com a exemple la xiulada a l'himne espanyol que es va produir a la final de la Copa del Rei i que tant va molestar a Espanya. "És el mateix dolor que ens causa a nosaltres que, quan 1,5 milions de persones surten tres anys consecutius al carrer, en un país de 7,5 milions d'habitants, ens diguin que això és una minoria de gent".
 
Malgrat aquesta progressiva distància que s'ha creat entre Catalunya i l'Estat espanyol, Artur Mas va refermar un cop més que "la negociació sempre és possible" i que, a partir del 27 de setembre, "si a l'Estat hi ha ganes de seure a la taula, nosaltres mai no donarem l'esquena al diàleg". "Sóc molt escèptic, però no vull ser intransigent. Si l'Estat reacciona, seurem a la taula perquè no volem fer les coses de mala manera", va declarar.
 
A preguntes d'un dels assistents a l'acte sobre què espera d'Europa, el president va contestar que "espero hands off, que és al que podem aspirar en aquest moment, és a dir, neutralitat i apartar una mica les mans". En aquesta mateixa línia i posant d'exemple la reunificació d'Alemanya, va afirmar que "a Europa s'entén molt bé una votació clara amb una majoria clara, sempre i quan sigui cívica i totalment pacífica i democràtica". 
 
El cap de l'Executiu català destinarà els honoraris de l'acte com a conferenciant a la Fundació Rosa Oriol, que dirigeix sor Lucía Caram.

INSTINT a: instint.tv

En: Instint BARTS 
Tags: artur mas barts iñaki gabilondo instint 
Martes, 16 de junio de 2015 • 18:04h.

INSTINT: Artur Mas + Iñaki Gabilondo
"El estado de la nación", INSTINT amb Artur Mas i Iñaki Gabilondo | Entrades

El cicle de conferències INSTINT, organitzat per EL TERRAT, The Project i Dies Tontos, torna a l'escenari del BARTS per apropar al gran públic el pensament dels líders d'opinió com el President Artur Mas i Iñaki Gabilondo.

Per a aquesta tornada, després de quasi un any de parada, INSTINT aposta fort i puja a l'escenari al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el periodista de reconeguda trajectòria política i intel.lectual Iñaki Gabilondo. Una xerrada, titulada "El estado de la nación". en el decurs de la qual ambdós convidats debatran sobre Catalunya.

Es tracta de dues personalitats profundament implicades en la idea del futur del nostre país: el president Mas, que lidera políticament el procés per la independència, i el periodista basc, que ha expressat públicament la seva preocupació en comprovar que Catalunya se'n va, que està fent tot el que cal fer per marxar, davant de l'immobilisme per part dels que la volen a Espanya. Dues concepcions molt diferents del camí que ha d’emprendre Catalunya però que coincideixen en l'interès per la situació i la voluntat de parlar-ne. Una trobada inèdita, en un ambient distès, on el discurs elaborat i la capacitat d’escoltar estan assegurats, un fet quasi impossible tenint en compte els precedents del debat.

Un sol espai, el BARTS, dues posicions i el desig de dialogar un tema que sovint genera tensió. Una trobada que fugirà d'aquesta per tractar l'assumpte amb molta cordialitat i bon humor. Aquest és l'INSTINT d'Artur Mas i Iñaki Gabilondo, el primer '’una nova generació d'aquestes conferències que ens han ofert moments únics i singulars.

INSTINT amb la seva fórmula "coneixement + entreteniment" ha captivat a quasi 10.000 espectadors en les dues darreres temporades i ha exhaurit les 700 localitats del BARTS amb molts dels noms que han pujat a l'escenari. Unes conferències que han estat protagonitzades per personalitats com Ferran Adrià, Risto Mejide, Teresa Forcades, Xavier Sala-i-Martín, Jordi Évole, Ana Pastor, Kilian Jornet, Lluís Llach, Gerard Piqué, els germans Roca, entre molts altres. Unes xerrades que es caracteritzen per ser divertides, dinàmiques, compromeses i valentes i que des del 2013 han pres el pols de l'actualitat.

Les entrades per l'INSTINT d'Artur Mas amb Iñaki Gabilondo ja estan a la venda a través dels canals convencionals a través d'instint.tv, barts.cat i a taquilla del teatre BARTS (Av. Paral.lel, 62 de Barcelona). Preu de l'entrada: 14€ + despeses de gestió.

INSTINT a: instint.tv

En: Instint BARTS 
Tags: artur mas barts iñaki gabilondo instint 
Miércoles, 3 de junio de 2015 • 12:30h.

INSTINT: David Trueba + Jordi Évole
Al Festival de la Porta Ferrada, serà l'escriptor i cineasta David Trueba presentat per Jordi Évole qui exposarà la seva visió del món actual. Amb el títol d'aquesta conferència, David Trueba vol fer una al·lusió a la seva última pel·lícula "Vivir con los ojos cerrados" per a remarcar que tant des del periodisme com des del cinema i al mateix temps des de la televisió, tal i com fa l'Évole, es recorda que hem de viure amb els ulls ben oberts per tal de ser conscients de tot el que passa al nostre entorn.

"Vivir con los ojos abierto", l'INSTINT de David Trueba presentat per Jordi Évole. El proper 18 de juliol a les 22:30h. al Teatre Auditori Municipal Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols. Venda d'entrades: instint.tv

INSTINT a:
Instint.tv | @Instint_tv | Google+ | Pinterest | Vimeo | Instagram

En: Instint Porta Ferrada Jordi Évole 
Tags: david trueba festival de la porta ferrada instint jordi évole sant feliu de guíxols 
Sábado, 24 de mayo de 2014 • 10:05h.

INSTINT: Javier Mariscal + Andreu Buenafuente
Els colors mostren el pas de les estacions. El canvi de llum influeix en les nostres emocions. Per davant dels nostres ulls passa, cada dia, la història del món en colors. El dissenyador Javier Mariscal, amb la seva capacitat de showman, una pantalla i una bossa amb quatre objectes, converteix una conferència en un divertit espectacle per demostrar que a través del disseny es pot comunicar tot, que les emocions ens fan evolucionar, i que tots els colors són bonics.

Andreu Buenafuente presenta aquest INSTINT de Mariscal. Amic i còmplice d'estètiques i idees, el conegut comunicador ajudarà a conèixer al gran públic l'autèntica i atractiva personalitat d'un dels dissenyadors més importants de la història.

"Història dels colors", l'INSTINT de Javier Mariscal presentat per Andreu Buenafuente. El proper 30 de juny a les 20h. al Barts (Avda. Paral.lel, 62, Barcelona). Venda d'entrades: instint.tv

INSTINT a:
Instint.tv | @Instint_tv | Google+ | Pinterest | Vimeo | Instagram

En: Instint 
Tags: andreu buenafuente barts el terrat instint javier mariscal the project 
Lunes, 19 de mayo de 2014 • 19:45h.


Des que es va retirar dels escenaris, Lluís Llach se sent fascinat per una paraula: aprendre. Aprendre és fer camí. Un estil de vida amb els ulls i el cor oberts perquè mai, mai, ho sabrem tot. Aquest és el punt de partida del seu INSTINT: tot el que ha après de la música, el que ha entès sobre Catalunya, el que ha descobert al món.

Des de la seva infància a Verges, un petit poble de l'Empordà, fins a Palmarin (Senegal), una comunitat de pescadors on du a terme la tasca de la Fundació Lluís Llach: promoure el desenvolupament integral de l'ésser humà en un marc sostenible i respectuós amb les identitats, diversitats i llibertats.

Albert Om va presentar "Aprendre. De verges a Palmarin" amb Lluís Llach el passat 7 d'abril de 2014 a la Sala Barts de Barcelona, omplint-la de gom a gom.


INSTINT a:
Instint.tv | @Instint_tv | Google+ | Pinterest | Vimeo | Instagram

En: Instint 
Tags: albert om barts el terrat instint lluís llach the project 
Martes, 29 de abril de 2014 • 12:14h.

1 | 2 | 3 | 4 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 1 / 4 ]