Javier CercasDes de sempre, els quinquis han sigut aquells xavals que van viure l'adolescència durant el període de la transició espanyola i que van recórrer a la violència i les drogues durant el moment d'incertesa que va viure el país. El quinqui és un personatge que ha fascinat directors de cinema com Carlos Saura o Eloy de la Iglesia, i que també ha estat present a la literatura. Avui ens visita l'escriptor Javier Cercas, que arriba al plató de DIVENDRES amb una nova novel.la sota el braç, en la qual retrata tres quinquis a l'Espanya de 1978: "Les lleis de la frontera". L'acompanyarà Amanda Cuesta, comissària de l'exposició titulada "Quinquis", que va acollir fa alguns anys el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que que va inspirar Javier Cercas per escriure aquesta novel.la.

A la tertúlia d'avui també comptarem amb la col.laboració de Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, amb qui respondrem dubtes associats al concepte de federalisme. Què significa, per exemple, ser un estat lliure associat? Quines diferències hi ha respecte al sistema que tenim actualment? I respecte a una possible independència?

Avui ens acomiadem de Castellar del Vallès al costat de l'actriu Montse Germán, que ens explicarà quins racons no podem perdre'ns si visitem aquesta població. I amb l'historiador Jaume Sobrequés i l'àvia Remei coneixerem les arrels d'una tradició que a poc a poc s'ha anat perdent: la preparació de l'aixovar.

En directe, cada tarda volem que sigui DIVENDRES. 16:40h., Tv3.

[ Javier Cercas presenta "Las leyes de la frontera" en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: amanda cuesta ferran requejo jaume sobrequés javier cercas montse germán 
Jueves, 18 de octubre de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]