'Merda d'artista'
"Merda d'artista" al BARTS, del 20 de desembre a l'11 de gener | Entrades

"Merda d'artista" és un musical inspirat en la vida i obra de l'artista italià Piero Manzoni. L'obra transcorre a Milà, a començaments dels anys 60 i alguns dels personatges s'inspiren en el propi entorn de l'artista. Aquesta comèdia, amb un text fresc i divertit, narra una història de ficció que dibuixa un moment determinat de la història de l'art, el mercat i el valor comercial de les obres tot barrejant un diàleg ràpid amb cançons —interpretades en directe pels 6 actors i 2 músics— que fan un homenatge als musicals clàssics i a la música italiana de mitjans del segle XX.

La historia
L'any 1961, l'artista Piero Manzoni va presentar una col.lecció de llaunes metàl.liques de mida reduïda que contenien —segons indicava l'etiqueta signada per l'autor— 30 grams de merda d'artista conservada al natural. En la seva presentació, el preu de l'obra es va equiparar al preu de l'or. L'últim exemplar (la llauna núm. 51) es va vendre el 22 de maig de 2013 per 109.500€. "Merda d'artista" ha estat exposada en museus com ara el Moma, la Tate Modern o el Pompidou i, quan es commemoren 50 anys de la mort del seu autor, segueix sent una de les sàtires més sonades del mercat de l'art contemporani.


Sinopsi
Piero Manzoni regenta una galeria d'art amb els seus socis Enrico i Bonalumi. És un artista reconegut, però viu amb la insatisfacció de no aconseguir vendre les obres que ell voldria. La xicota d'en Piero, Apollonia, tracta de fer-li suport, mentre que la seva esperpèntica marxant, Sofia, conspira contra ell amb la complicitat d'un dels seus amics. Quan l'artista és a punt de presentar la seva última obra, una periodista del Corriere della Sera, Paola, irromp al seu entorn.
Els personatges establiran un joc d'interessos que provocaran situacions hilarants plenes d'humor. Triangles amorosos, interessos econòmics, traïcions i una animada banda sonora completen el marc en què Piero desenvolupa la seva obra.

El repartiment de "Merda d'artista" l'encapçala el Ferran González com a Piero Manzoni. Gemma Martínez, Xènia Reguant, Jordi Coll, Anna Alborch i Joan Miquel Pérez completen la resta d'actors. "Merda d'artista" és un musical de Ferran González i Joan Miquel Pérez amb la direcció d'Alícia Serrat.

'Merda d'artista'
"Merda d'artista" a:

En: Teatro (General) BARTS 
Tags: barcelona barts ferran gonzález joan miquel pérez merda d'artista 
Viernes, 21 de noviembre de 2014 • 11:58h.