Adolf TobeñaEls científics que estudien el cervell, un dels òrgans més complexos de l'ésser humà, continuen assenyalant la gran quantitat d'incògnites que encara amaga el seu comportament. És la Setmana Mundial del Cervell, i a DIVENDRES hem volgut indagar sobre el seu funcionament, centrant-nos bàsicament en un dels seus aspectes fonamentals: la memòria. Aquesta tarda ens visita el doctor Adolf Tobeña, catedràtic de Psiquiatria i Psicologia Mèdica, amb qui parlarem dels ressorts que permeten a l'ésser humà utilitzar la seva capacitat memorística, i d'aquells hàbits que ens permeten millorar-la. També comentarem els missatges que al llarg d'aquesta setmana ens han anat enviant els nostres espectadors a través de Twitter, responent a la següent qüestió: Quins trucs feu servir per no oblidar-vos de coses importants durant el dia a dia?

També continuem a Olesa de Montserrat al costat d’Espartac Peran i la nutricionista Montserrat Folch, avui amb una col.lecció d'aliments per optimitzar la nostra salut, i també amb una interessant proposta que ens fa l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, que ens transportarà a la Guerra de Successió per parlar de l'exèrcit dels "Miquelets", coneguts com els últims catalans independents.

I a la tertúlia d'avui us presentem el nou llibre de la nostra col.laboradora Sílvia Soler, "Bàsquet, scrabble i tu", que ha escrit a quatre mans amb el seu fill Ferran Muñoz (també present a la taula), i que tracta de la relació entre pares i fills. Debatrem sobre aquest tema al costat d'Imma Sust, Carolina Ferre, Màrius Carol i Adam Martín.

En directe a les 16:30h., a Tv3.

[ Los misterios del cerebro con el doctor Adolf Tobeña, en "Divendres" ]