Bonaventura ClotetEl dia 8 de juny al Palau Sant Jordi, i a benefici de la Fundació Lluita contra la Sida, se celebrarà el concert "Les nostres cançons contra la sida". Serà un concert únic i irrepetible, amb la participació d'artistes que formen part de les tres generacions de més èxit de la música catalana: la Nova Cançó, el Rock Català, i el pop-rock actual. Ens visita el doctor Bonaventura Clotet, responsable de la Unitat de VIH i director de l'Institut de recerca de la Sida a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol a Badalona, i un dels principals impulsor d'aquest recital. Amb ell parlarem del concert i dels últims avenços en el tractament del VIH.

Des d'Amposta, la doctora Folch ens ho explicarà tot sobre les propietats nutricionals de l'arròs del Delta, considerat un dels millors del món. També sabrem com es cultiva, quines varietats s'hi fan i quina és més adient per a cada plat. Amb Miquel Fàbregas, president de la Cambra Arrossera del Montsià.

I una de les celebracions més populars d'Amposta és la Festa del Mercat a Plaça, que recrea el mercat de queviures i artesans que es feia al poble a principis del segle XX. Per això recrearem un mercat de fa cent anys i amb Josep Maria Solé i Sabaté veurem com era el dia a dia en un mercat de l'època.

A la nostra taula dels dimarts tractarem assumptes del dia a dia amb Imma Sust, Màrius Carol, Adam Martin, Sílvia Soler i Carolina Ferre.
16:40h., a Tv3.

Foto: Francesc Melcion

[ Música contra el sida, con el doctor Bonaventura Clotet, en "Divendres" ]
DivendresEl govern central acaba de presentar una avantprojecte de llei per regular el lloguer d'habitatges. Aquesta tarda al magazin DIVENDRES resoldrem tots els dubtes que està generant aquesta mesura amb Joan Ollé, president del Col.legi d'Administradors de la propietat immobiliària. Hi participaran els nostres col.laboradors de la taula dels dimarts Imma Sust, Sílvia Soler, Màrius Carol, Adam Martí i Ana Boadas.

En els últims mesos, el rebut de l'electricitat ha tingut una pujada que posa més al dia que mai la necessitat d'estalviar energia. Torna al program l'ambientòleg Enric Coll, i ens explicarà trucs molt senzills per estalviar-nos diners a la factura.

I sant Vicenç de Montalt celebra del 26 d'abril al 31 de maig les 2es Jornades Gastronòmiques de la Patata. Ho sabrem tot sobre aquest producte amb la doctora Folch, el cuiner Francesc Navarro i el pagès Evarist March. També des de Sant Vicenç parlarem amb l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté de la casa pairal, el sistema organitzatiu que va representar el nucli bàsic de l'estructura social i familiar a Catalunya, i coneixerem l'origen de dues figures molt nostres: l'hereu i la pubilla.

Amb Xavi Coral i Espartac Peran, cada tarda en directe, a les 16:40h., a Tv3.

[ La ley de alquiler, el ahorro eléctrico y la gastronomía de Sant Vicenç de Montalt, en "Divendres" ]
Adolf TobeñaEls científics que estudien el cervell, un dels òrgans més complexos de l'ésser humà, continuen assenyalant la gran quantitat d'incògnites que encara amaga el seu comportament. És la Setmana Mundial del Cervell, i a DIVENDRES hem volgut indagar sobre el seu funcionament, centrant-nos bàsicament en un dels seus aspectes fonamentals: la memòria. Aquesta tarda ens visita el doctor Adolf Tobeña, catedràtic de Psiquiatria i Psicologia Mèdica, amb qui parlarem dels ressorts que permeten a l'ésser humà utilitzar la seva capacitat memorística, i d'aquells hàbits que ens permeten millorar-la. També comentarem els missatges que al llarg d'aquesta setmana ens han anat enviant els nostres espectadors a través de Twitter, responent a la següent qüestió: Quins trucs feu servir per no oblidar-vos de coses importants durant el dia a dia?

També continuem a Olesa de Montserrat al costat d’Espartac Peran i la nutricionista Montserrat Folch, avui amb una col.lecció d'aliments per optimitzar la nostra salut, i també amb una interessant proposta que ens fa l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, que ens transportarà a la Guerra de Successió per parlar de l'exèrcit dels "Miquelets", coneguts com els últims catalans independents.

I a la tertúlia d'avui us presentem el nou llibre de la nostra col.laboradora Sílvia Soler, "Bàsquet, scrabble i tu", que ha escrit a quatre mans amb el seu fill Ferran Muñoz (també present a la taula), i que tracta de la relació entre pares i fills. Debatrem sobre aquest tema al costat d'Imma Sust, Carolina Ferre, Màrius Carol i Adam Martín.

En directe a les 16:30h., a Tv3.

[ Los misterios del cerebro con el doctor Adolf Tobeña, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: adam martin adolf tobeña carolina ferre doctora folch ferran muñoz imma sust josep maria solé i sabaté màrius carol 
Martes, 13 de marzo de 2012 • 00:00h.

DivendresJa és dimarts i nosaltres continuem fent DIVENDRES sense parar. Avui, per començar, tornem a propiciar un enfrontament dialèctic i, en principi, pacífic entre les nostres dones, que aquesta setmana són: Carolina Ferre, Tatiana Sisquella i Sílvia Soler; i els nostres homes, que en aquest cas són: Màrius Carol, Adam Martín i Tian Riba. La cosa promet!

I des de les meravelloses platges de Salou, l'Espartac s'acosta al món del gelat i el comparteix amb la doctora Montse Folch (no el gelat, sinó el tema); i amb els responsables de La Ibense, família amb cinc generacions de gelaters que ho saben tot sobre la història d'aquest refrigeri.

I més coses que prometen i que fan estiu: música, disco mòbil, gogós i gent que frisa per ballar les cançons que ho petaran aquest estiu. Quines seran? Doncs encara no ho sabem, perquè encara no ho han petat. Però ens en fa una predicció, segur que molt ajustada, el periodista musical Xavier Solà. Tot això, i alguna cosa més que no expliquem per generar misteri, a DIVENDRES, a les 16:40h. a Tv3.

[ Mujeres, hombres y helados... en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: adam martin carolina ferre la ibense màrius carol montse folch sílvia soler tatiana sisquella tian riba xavier solà 
Martes, 5 de julio de 2011 • 00:30h.

Isabel-Clara SimóAquesta tarda, a DV no resoldrem la crisi del gremi de la construcció, però potser comencem a albirar una llum al final del túnel. En el debat d'actualitat d'avui, i arran de la fira Construmat, que podem visitar aquests dies a Barcelona, ens hem preguntat: ha tocat fons la crisi del totxo? Ens fem aquestes i altres qüestions sobre el món en què vivim amb unes ments tan lúcides com les d'Isabel-Clara Simó, que al costat de Xavier Sardà, Ernest Folch i Gonzalo Bernardos serviran de peu a un debat que farà parlar (i pensar) molt.

Al marge d'aquest i altres temes, avui no parem de fer-nos preguntes. Ja fa alguns dies que duem a terme entre la redacció de DV i els nostres seguidors al Twitter un sondeig per veure quines coses ens molesten dels altres: que parlin massa alt pel mòbil? que fumin a l'ascensor? Tractarem aquest tema amb Màrius Carol, Imma Sust i Adam Martin.

I a Banyoles compartim l'experiència d'un grup d'homes que ja tenen una certa edat i han descobert una passió: la cuina.

Mai és tard quan el DIVENDRES arriba. 16:40h. Tv3.

[ Mesa de actualidad con la escritora Isabel-Clara Simó ]
En: Divendres Tv3 
Tags: adam martin ernest folch gonzalo bernardos imma sust isabel-clara simó màrius carol xavier sardà 
Miércoles, 18 de mayo de 2011 • 00:24h.

1 | 2 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 1 / 2 ]