'El cine de Paco'Aquest dimecres, Tv3 emet el documental "El cine de Paco", que ens descobrirà què s'amagava darrere les aparicions al No-Do del dictador Francisco Franco. Imatges sovint grotesques, que posen al descobert la manipulació informativa a què se sotmetia els ciutadans de l'època. Un documental que descobreix el què el No-Do mai ens va ensenyar. En parlarem amb el seu director, Josep Rovira, que ens mostrarà imatges inèdites del dictador.

Avui també ens preguntem: Quins són els factors que fan que arribin al català paraules noves d'altres llengües? Modes, actualitat, immigració... la crisi econòmica? Gairebé un centenar de nous termes s'han incorporat recentment al català, fruit de la tasca de fixació terminològica que fa el Consell Supervisor del Termcat. Avui coneixerem moltes d'aquestes paraules amb F. Xavier Fargas, cap de l'Àrea d'Informació i Publicacions del Termcat.

Aprofitant el nostre pas per Amposta, ens apropem al delta de l'Ebre, zona de més producció d'anguila i d'angula de Catalunya. En descobrirem totes les característiques i coneixerem tres plats típics que tenen l'anguila com l'ingredient principal.

I també parlarem de la tradició musical i de banda de les terres de l'Ebre, i en concret, d'Amposta, que en té dues: la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, fundades totes dues fa més de 100 anys. En parlarem amb Xavier Solà i sentirem en directe com sonen les dues bandes ampostines.

DIVENDRES, el magazín de les tardes de Tv3. Us hi esperem en directe a les 16:40h., després de "La Riera".

[ Josep Rovira y el documental "El cine de Paco", en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: f. xavier fargas josep rovira xavier solà 
Miércoles, 6 de junio de 2012 • 00:00h.