Sopa de Cabra
Torna Sopa de Cabra! La mítica banda de rock català liderada per Gerard Quintana i Josep Thió tornen als escenaris per recuperar els grans èxits que van marcar tota una generació. Però abans, els tindrem en exclusiva, aquest dimarts al programa DIVENDRES. Amb ells i el periodista musical Pep Blay coneixerem els seus plans a curt termini, la gravació d’un nou disc i tindrem una petita mostra de la impactant posada en escena que tindrà la nova gira.

També parlarem amb Josep Rovira, un dels directors del documental "Contraban" que emetrà aquesta dimarts a la nit el programa "Sense ficció". Un document que parla sobre la pràctica del contraban, molt habitual des de fa anys a zones com la Seu d’Urgell. En acompanyaran a la taula la jutgessa Paula Ramon i Antoni Capdevila, alcalde de la Riera d’Urgellet.

I durant les connexions amb Espartac Peran en directe des de Peralada, aprenem trucs per protegir i cuidar la nostra pell de cara a l’estiu amb Xevi Verdaguer i Pep Nogué. El Xevi ens parla des del punt de vista nutricional i mèdic, i el Pep ens dóna propostes de plats amb aquells aliments que ens convenen.

A més a més, gaudirem dels vins de l’Empordà. El novembre passat es va presentar la Ruta del Vi DO Empordà. Parlem de l’experiència de conèixer la demarcació a través del paisatge i del vi.

T'esperem dimarts 2 de juny a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: antoni capdevila espartac peran gerard quintana josep rovira josep thió paula ramon pep nogué sopa de cabra xevi verdaguer 
Martes, 2 de junio de 2015 • 10:12h.

'Divendres'
Aquest dimarts les connexions en directe amb Espartac Peran des de Rupit i Pruit tindran gustos del passat i gustos del futur. Què vol dit tot això? Doncs que amb l’ajuda del xef Pep Nogué parlarem d’ aquells plats o sabors que s’estan perdent i d’altres de nous que estan entrant i els tastarem. Per què passa això? És una qüestió de moda? De necessitat? De canvi en el gust dels paladars? I també a Rupit, el Pep Nogué i el Jan Grau faran una repassada pels plats i productes que porten nom de sant.

A plató, l’actualitat del dia captarà tota la nostra atenció durant la tertúlia amb Xavi Coral i els col·laboradors d’aquest dimarts, Antonio Franco, Ernest Folch, Tian Riba i la participació de la periodista Pilar Carracelas.

I moltes coses més: coneixerem més a fons el documental d’aquesta nit del "Sense ficció", "16 jutges", que ens mostra el dia a dia dels qui es dediquen a la professió de jutge. En parlem amb el seu director, Josep Rovira, i amb els jutges Montse Comas d’Argemí, Carlos Ricardo Puigserver i Marta Sánchez. I també us portarem a plató una experiència musical única que es pot viure aquests dies al Teatre Goya, "Cançons inesperades", amb Daniel Anglès i Mique Tejada. Com poden canviar els nostres sentiments escoltant segons quina cançó?

T'esperem a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: antonio franco ernest folch espartac peran jan grau josep rovira pep nogué pilar carracelas tian riba xavi coral 
Martes, 3 de marzo de 2015 • 00:12h.

'El cine de Paco'Aquest dimecres, Tv3 emet el documental "El cine de Paco", que ens descobrirà què s'amagava darrere les aparicions al No-Do del dictador Francisco Franco. Imatges sovint grotesques, que posen al descobert la manipulació informativa a què se sotmetia els ciutadans de l'època. Un documental que descobreix el què el No-Do mai ens va ensenyar. En parlarem amb el seu director, Josep Rovira, que ens mostrarà imatges inèdites del dictador.

Avui també ens preguntem: Quins són els factors que fan que arribin al català paraules noves d'altres llengües? Modes, actualitat, immigració... la crisi econòmica? Gairebé un centenar de nous termes s'han incorporat recentment al català, fruit de la tasca de fixació terminològica que fa el Consell Supervisor del Termcat. Avui coneixerem moltes d'aquestes paraules amb F. Xavier Fargas, cap de l'Àrea d'Informació i Publicacions del Termcat.

Aprofitant el nostre pas per Amposta, ens apropem al delta de l'Ebre, zona de més producció d'anguila i d'angula de Catalunya. En descobrirem totes les característiques i coneixerem tres plats típics que tenen l'anguila com l'ingredient principal.

I també parlarem de la tradició musical i de banda de les terres de l'Ebre, i en concret, d'Amposta, que en té dues: la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, fundades totes dues fa més de 100 anys. En parlarem amb Xavier Solà i sentirem en directe com sonen les dues bandes ampostines.

DIVENDRES, el magazín de les tardes de Tv3. Us hi esperem en directe a les 16:40h., després de "La Riera".

[ Josep Rovira y el documental "El cine de Paco", en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: f. xavier fargas josep rovira xavier solà 
Miércoles, 6 de junio de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]