Mònica Terribas
És dimarts i tenim una cita obligada amb Mònica Terribas per analitzar-nos, des de la seva particular mirada, l’actualitat més estricta. Aquesta setmana analitzarem l’estat de les negociacions entre els dirigents polítics espanyols per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. Repassarem la importància del Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Explicarem què és el coltan i quin és el greu conflicte que hi ha darrere l’explotació i tràfic d’aquest mineral. Finalment, recordarem la figura del desaparegut Umberto Eco i els seus tractats de semiòtica.

Parlant del MWC 2016, destacarem que ens trobem davant l’esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil. L’espai on les empreses fabricants, distribuïdors, etc., ensenyaran totes les novetats presents i futures en aquest món inquiet. Un esdeveniment referent del sector a tot el món i una cita imperdible per al “Divendres” des d’on mostrarem algunes de les novetats més impactants d’aquesta nova cita, de la mà de Pau Garcia-Milà.

Des de Puigcerdà emularem la Festa de l’Estany que es fa anualment al mes d’agost i explica la història de "la vella d’‘estany", que data de finals del XIX. La llegenda relata que una vella es va resistir a marxar de casa seva quan l’aigua de l’estany la cobria i ara, viu sota l’aigua i surt un cop l’any. També parlarem de l’entorn privilegiat en què ens trobarem durant un parell de dies i destacarem l’increïble cel nocturn de la Cerdanya que, durant un temps estava considerat un dels millors d’Europa. I no ens podem perdre el final del programa perquè veurem un espectacular castell de focs artificials que es reflectiran al bell mig de l’estany.

El FC Barcelona torna a la seva cita anual europea amb el partit d’anada dels vuitens de final de la UEFA Champions League. Els culers s’enfronten, per enèsima vegada, amb l’Arsenal de Londres (TV3, 20.45h) a on connectarem en directe amb la nostra companya Marta Carreras, que ens farà cinc cèntims de l’última hora de tots dos equips.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: barcelona espartac peran helena garcia melero mònica terribas world mobile congress 
Martes, 23 de febrero de 2016 • 00:14h.