Mònica Terribas
És dimarts i tenim una cita obligada amb Mònica Terribas per analitzar-nos, des de la seva particular mirada, l’actualitat més estricta. Aquesta setmana analitzarem l’estat de les negociacions entre els dirigents polítics espanyols per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. Repassarem la importància del Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Explicarem què és el coltan i quin és el greu conflicte que hi ha darrere l’explotació i tràfic d’aquest mineral. Finalment, recordarem la figura del desaparegut Umberto Eco i els seus tractats de semiòtica.

Parlant del MWC 2016, destacarem que ens trobem davant l’esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil. L’espai on les empreses fabricants, distribuïdors, etc., ensenyaran totes les novetats presents i futures en aquest món inquiet. Un esdeveniment referent del sector a tot el món i una cita imperdible per al “Divendres” des d’on mostrarem algunes de les novetats més impactants d’aquesta nova cita, de la mà de Pau Garcia-Milà.

Des de Puigcerdà emularem la Festa de l’Estany que es fa anualment al mes d’agost i explica la història de "la vella d’‘estany", que data de finals del XIX. La llegenda relata que una vella es va resistir a marxar de casa seva quan l’aigua de l’estany la cobria i ara, viu sota l’aigua i surt un cop l’any. També parlarem de l’entorn privilegiat en què ens trobarem durant un parell de dies i destacarem l’increïble cel nocturn de la Cerdanya que, durant un temps estava considerat un dels millors d’Europa. I no ens podem perdre el final del programa perquè veurem un espectacular castell de focs artificials que es reflectiran al bell mig de l’estany.

El FC Barcelona torna a la seva cita anual europea amb el partit d’anada dels vuitens de final de la UEFA Champions League. Els culers s’enfronten, per enèsima vegada, amb l’Arsenal de Londres (TV3, 20.45h) a on connectarem en directe amb la nostra companya Marta Carreras, que ens farà cinc cèntims de l’última hora de tots dos equips.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: barcelona espartac peran helena garcia melero mònica terribas world mobile congress 
Martes, 23 de febrero de 2016 • 00:14h.

Xavier SardàHoy EN EL AIRE nos visita Xavier Sardà, que con su desparpajo habitual, nos hablará de tele, de actualidad y de lo que se tercie. Pau Garcia-Milà hará su personal resumen del Mobile World Congress y de las últimas novedades en el sector. También tendremos ración de "Llamar por llamar" y a los delincuentes habituales.

¿Se sentirá en su salsa Xavier Sardà al regresar al late night o le entrará el sueño? ¿Serán los teléfonos del futuro capaces de hacer que vivamos SIN teléfonos? ¿Conseguiremos que la gente no nos cuelgue cuándo les llamemos a altas horas?

Todas las respuestas esta noche del martes, a partir de las 00:15h. en laSexta con Andreu Buenafuente.

EN EL AIRE en:
enelaireconandreubuenafuente.com | @EnElAireAB | @ElTerrat
@BobPopENELAIRE | @laSextaTv | Facebook | Instagram | Vine

En: En El Aire laSexta 
Tags: andreu buenafuente pau garcia-milà world mobile congress xavier sardà 
Martes, 25 de febrero de 2014 • 01:00h.

Pau García-Milà (Foto: Carlos Montanyes)Aquest dilluns, una part de la tecnologia del Mobile World Congress de Barcelona serà present al plató de DIVENDRES, a través del nostre expert en negocis d'èxit, el jove emprenedor Pau Garcia-Milà. Gràcies al Pau, hem pogut constatar la bona salut que té el món de la programació d'aplicacions en català per a telèfons mòbils. Tindrem a prop les darreres tendències i efectius d’aquest apassionant mercat de la comunicació, que creix de manera vertiginosa enmig d’un escenari de crisi econòmica en bona part dels sectors industrials. Ens trobem davant del negoci del futur?

L'Espartac es trasllada aquesta setmana a Castellterçol, vila i municipi de la comarca natural del Moianès, oficialment adscrit a la del Vallès Oriental. Amb l'escriptor Màrius Serra, recent guanyador del premi Sant Jordi de novel·la, coneixerem les variants dialectats que conviuen en aquesta àrea de la nostra geografia. A més a més, ens endinsarem en el món de les poues, els pous de glaç, construccions típiques catalanes destinades antigament a conservar glaç o neu. Coneixerem la història de la indústria del glaç, que va tenir molt de pes a Castellterçol entre els segles XVII i principis del XX. Com era la vida dels treballadors? Qui comprava aquest gel? Per a què s’utilitzava?

El més destacat del cap de setmana en matèria d'actualitat tindrà també representació i opinió a la tertúlia dels dilluns,amb els col·laboradors Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar, Carles Capdevila, Martí Gironell i Tian Riba.

Amb Xavi Coral i Espartac Peran. DIVENDRES, en directe. 16:40h, Tv3: web | @DivendresTv3 | Facebook
En: Divendres Tv3 
Tags: núria farré pau garcia-milà tian riba world mobile congress 
Lunes, 25 de febrero de 2013 • 10:16h.

World Mobile CongressAl programa d'aquesta tarda us proposem la següent reflexió: Quins hàbits quotidians hem anat canviant des de l'aparició dels telèfons mòbils? Ens hem parat a recapacitar sobre el lloc que ocupa el telèfon a la nostra vida quotidiana, i de quina manera vivim condicionats per aquest aparell? Amb el World Mobile Congress que se celebra aquests dies a Barcelona com a teló de fons, parlarem sobre usos i abusos del telèfon mòbil a la tertúlia d'aquesta tarda, al costat de Xavier Sardà, Màrius Carol, Imma Sust i Sílvia Soler. De passada, també aprofitarem per mostrar-vos les últimes novetats i avanços tecnològics en telèfons portàtils.

Avui ens visita al plató el director científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador Ribas, amb qui tractarem el tema d'"els anys de traspàs", una qüestió a nivell astronòmic mitjançant la qual s'explica, entre  altres coses, per què alguns mesos tenen 30 o 31 dies, o per què les setmanes es componen de set jornades.

I atenció aquesta tarda a Espartac Peran, que segueix les seves aventures per la geografia catalana, avui visitant un dels espais que va servir d'inspiració al gran Joan Miró, la masia de Mont-roig del Camp.

Us esperem, com cada dia, en directe a les 16:35h., a Tv3.

[ El teléfono que nos cambió, esta tarde en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: imma sust màrius carol salvador ribas sílvia soler world mobile congress xavier sardà 
Martes, 28 de febrero de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]