Nil CardonerQuan encara no existia Internet, John Badham firmava la pel.lícula "Jocs de Guerra" (War Games, 1983), on vèiem Matthew Broderick interpretant el paper d'un adolescent que posava els EUA sota falsa amenaça terrorista, ajudat tan sols del seu ordinador personal. Vint anys després, la història es repeteix a Catalunya. Eric Bertrán, un xaval de 14 anys, va crear el 2004 una web en defensa de la llengua catalana, inspirant-se en "Harry Potter i l'ordre del Fènix" i després d'enviar diversos e-mails a supermercats demanant l'etiquetatge en català en nom de l'"exèrcit del Fènix", una brigada de la Guàrdia Civil va irrompre a casa seva acusant-lo de terrorista informàtic. Protagonitzada per Nil Cardoner ("Polseres vermelles"), dirigida per Joel Joan i Sergi Lara, i amb finançament crowdfounding, aquest cap de setmana s'estrena "Fènix 11*23" la pel.lícula que mostra com, en nom de la seguretat, es poden acabar eliminant els drets més elementals de les persones.

Continuem un dia més a Sils, i Espartac Peran ens ha preparat dues connexions de luxe. En la primera, coneixerem millor les antigues barberies d'aquesta localitat, llocs on tant t'afaitaven la barba com s'organitzava un concert de guitarra. I al costat de l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, serem testimonis de la història dels primers cotxes que van circular per les carreteres de Catalunya, gràcies a la col.lecció d'automòbils de Salvador Claret.

La tertúlia d'actualitat comptarà amb les opinions de Santiago Vidal, Màrius Carol, Sílvia Soler, Manel Cuyàs i Núria Coll.

16:35h., Tv3. No hi falteu!

[ Nil Cardoner y el ejército del Fénix, en "Divendres" ]
1
[ Páginas: 1 / 1 ]