Xavier Sala i MartínGrècia fa eleccions anticipades aquest diumenge, 17 de juny, data fins a la qual ha exercit com a primer ministre interí el president Panayotis Pikrammenos. Aquesta decisió té lloc mentre Europa continua pendent de la possibilitat que Grècia abandoni l'euro. La pressió del deute sobre els mercats continua, mentre que Alemanya reitera que no hi haurà una nova negociació del fons de rescat... Però, de quina manera ens afectaran, a nosaltres, aquestes mesures en el futur? Al programa de dilluns per la tarda tractarem la qüestió grega amb un plantejament doble. D'una banda, la nostra tertúlia d'actualitat, en la qual tindrem Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila, Agustí Esteve i Tian Riba, se centrarà a prendre-li el pols a la repercussió social de les eleccions gregues. Després donarem novament la benvinguda al catedràtic en Economia i assidu col·laborador del programa, el professor Xavier Sala i Martín, que ens portarà algunes de les seves conclusions en clau econòmica respecte a Grècia i el futur de l'euro.

Aquesta setmana ens traslladem amb Espartac Peran a la localitat del Prat de Llobregat. Allà ens espera Màrius Serra, amb una llista de variants del català que es fa servir en aquesta regió del Baix Llobregat.

I també anirem fins a la Fundació CRAM, l'únic centre de rescat d'animals de l'estat espanyol. Coneixerem la feina d'aquesta clínica, que es dedica a la investigació, divulgació i salvament de tortugues, dofins i aus marines, alhora que aprendrem quines mesures podem prendre entre tots per protegir altres espècies en perill.

La paraula que defineix el DIVENDRES del dilluns és "rescat". En directe, a les 16:35h., a Tv3.

Foto: Inés Baucells

[ Las elecciones de Grecia y el futuro del Euro, con Xavier Sala i Martín en "Divendres" ]