Dr. Antoni TrillaAmb la tardor i el fred tornen els virus, entre els quals un vell conegut: el virus de la grip. Avui dia en tenim molta informació, fins al punt que cada any es desenvolupa una vacuna específica per combatre'l, però... fins a quin punt controlem tots els factors que intervenen en la cadena de transmissió d'aquest virus? Per què uns anys el virus de la grip és més agressiu que uns altres? Què podem fer per prevenir-lo? I el virus de la Grip A? Continua igual de latent la seva presència al món? Avui ens visita el Dr. Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clinic de Barcelona, per aclarir algunes qüestions i desmuntar falsos mites sobre la grip.

Aquesta setmana, Espartac Peran i l'equip d'exteriors del programa es desplacen a la localitat costanera de Sant Pol de Mar. Al costat de l'escriptor Màrius Serra i la seva ja mítica secció "Paraules en ruta", analitzarem les peculiaritats del català que es parla en aquesta zona de la Costa Brava.

També us explicarem d'on prové una frase històrica arrelada en aquest poble: "Sant Pol, quina hora és?" Això implica un recorregut per les diferents maneres que ha utilitzat l'home al llarg de la història per mesurar el temps. Veurem aparells curiosos que encara avui poden usar-se com a rellotges.

I reunirem a la nostra tertúlia d'actualitat dels dilluns les veus de Sebastià Serrano, Núria Farre, Pere Escobar, Carles Capdevila, Josep Miquel Abad i Tian Riba. Avui recordarem el 25 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona amb Josep Miquel Abad, que va ser conseller delegat del Comitè Organitzador, el COOB 92.

"Divendres", en directe cada tarda a les 16:40h., a Tv3.

[ Algunas verdades sobre el virus de la gripe con el Dr. Antoni Trillas, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: antoni trilla carles capdevila josep miquel abad màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Lunes, 17 de octubre de 2011 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]