'Divendres'
Aquesta setmana viatgem a l’Alt Penedès, a la localitat de Subirats. Amb Espartac Peran, Màrius Serra i tot l’equip d’exteriors ens endinsem en les particularitats de la llengua i les tradicions de cadascun dels seus quinze nuclis de població. A més a més, visitem el Museu d’Esperanto de Subirats, únic a Espanya, que reuneix més de 8.000 documents i 25.000 elements relacionats amb la llengua de l’esperanto, i tastarem alguns dels millors plats de Cal Xim, un dels restaurants de cuina tradicional catalana més emblemàtic d’aquesta població.

A plató, parlem amb el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, per conèixer amb més detall com funcionen les vacunes en el nostre organisme, i especialment les vacunes que ens hem de posar durant la infància, arran del cas de diftèria detectat en un nen d’Olot.

L’actualitat del dia i del cap de setmana, amb una atenció especial al resultat del partit de la final de la Lliga de Campions, marcarà la tertúlia de dilluns que modera Xavi Coral amb la participació del professor Sebastià Serrano i els periodistes i escriptors Carles Capdevila, Núria Ferré, Pere Escobar i Tian Riba.

T'esperem dilluns 8 de juny a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: antoni trilla carles capdevila màrius serra núria ferré pere escobar sebastià serrano tian riba xavi coral 
Domingo, 7 de junio de 2015 • 21:00h.

Montserrat TuraLa tertúlia d’actualitat torna a protagonitzar el programa d’aquest dimecres a DIVENDRES, amb la col·laboració de Vincent Sanchis, Marina Llansana, Antonio Franco, Pere Mas, Tian Riba i la participació especial de Montserrat Tura, que publica "Estirant el fil. Quan el PSC va abandonar el catalanisme".

Durant les connexions amb l’exterior, coneixerem la batalla dels Prats de Rei, una de les més importants que es va produir durant la Guerra de Successió, per la seva durada, pel nombre de combatents i perquè va ser una de les victòries dels austriacistes. Descobrim com va ser, i fem un resum dels personatges i dels fets principals de la Guerra de Successió amb Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya.

Tornarem a plató amb el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, per conèixer millor en què consisteix la malaltia de l’Ebola. Les últimes setmanes hem sentit a parlar molt d’aquesta epidèmia i explicarem als espectadors com es contagia, quins símptomes provoca, si és una malaltia necessàriament mortal o què passaria si arribés a Catalunya.

I també parlarem amb el professor de comunicació Lluís Pastor d’un dels virals de l’estiu, l'ice bucket challenge. En què consisteix exactament i per què ha triomfat a internet?

Us hi esperem! En directe, 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a:
En directe | divendres.cat | @DivendresTv3 | Facebook

En: Divendres Tv3 
Tags: agustí alcoberro antoni trilla antonio franco lluís pastor montserrat tura pere mas tian riba 
Miércoles, 3 de septiembre de 2014 • 00:05h.

Xavi Coral i Espartac PeranSegon dia a Manlleu i ja podem dir que l'Espartac s'hi troba com a casa seva. Aquest dimarts diversos cuiners de Manlleu ens ajudaran a fer un repàs de les menges tradicionals de la quaresma i que han passat a formar part del nostre patrimoni gastronòmic, com la truita d'espinacs, el bacallà a la cassola o l'escudella fresca. Ara que ve la quaresma i la tradició diu que durant quaranta dies no podem menjar carn, la doctora Folch també ens farà un repàs d'algunes alternatives a la proteïna animal, com és el cas del tofu i el seitan.

A plató, Xavi Coral entrevistarà el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona. Coneixerem més a fons les fases en què s'estructura l'eradicació d'una epidèmia vírica, i concretament ens centrarem en el virus de la grip, epidèmia que torna any rere any i que podem prevenir seguint uns senzills consells.

Comentarem l'actualitat del dia a la tertúlia dels dimarts, amb Àlex Rovira, Rafel Nadal, Marina Llansana, Pere Mas, i Tian Riba.

Cada tarda volem compartir un DIVENDRES amb vosaltres. En directe, 16:40, a TV3.

[ Cocina de cuaresma, prevención de la gripe y toda la actualidad a "DIVENDRES, 16:40h. a Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: àlex rovira antoni trilla doctora folch marina llansana pere mas rafel nadal tian riba 
Martes, 12 de febrero de 2013 • 00:00h.

Espartac PeranComencem la setmana a DIVENDRES enviant l'Espartac Peran a la població de Castellar del Vallès. Són diverses les qüestions que ens han sorgit, un cop hem arribat a aquesta magnífica localitat de la comarca del Vallès Occidental. Per començar: Per què aquí de les mongetes blanques se'n diu "ganxets"? A què es refereixen la gent de Castellar del Vallès quan parlen d'anar a menjar un "codonyac"? Resoldrem aquestes i altres qüestions lingüístiques al costat de l'escriptor Màrius Serra, que un dilluns més torna amb la seva secció "Paraules en ruta", per descobrir el significat d'expressions i vocables específics de cada zona que visitem.

A plató, Xavi Coral entrevistarà el doctor Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona. Coneixerem més a fons les fases en què s'estructura l'eradicació d'una epidèmia vírica, i concretament ens centrarem en els refredats, epidèmia que torna any rere any i que podem prevenir seguint uns senzills consells.

Els nois del Cor de Sant Esteve de Castellar del Vallès ens delectaran amb una versió molt especial de la sintonia del programa, i comentarem tota l'actualitat del dia i del cap de setmana amb els nostres tertulians dels dilluns: Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar, Agustí Esteve i Tian Riba. Avui amb la col.laboració especial d'Enric Calpena.

En directe, 16:30h., a Tv3.

[ Esta semana, es "Divendres" en Castellar del Vallés ]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve antoni trilla enric calpena màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Lunes, 15 de octubre de 2012 • 00:00h.

DivendresFalta molt poc. Aquest divendres el magazín DIVENDRES celebra el seu programa número 500. Aquesta setmana hem preparat un munt de sorpreses per celebrar aquest esdeveniment: 500 DIVENDRES junts! En tot aquest temps, l'Espartac Peran ha continuat recorrent, població rere població, gran part del territori català. Aquesta setmana li ha tocat passar per Mollet del Vallès, localitat on ha trobat un munt de temes interessants per explicar als nostres espectadors...

Per exemple, sabíeu que la històrica marca de bicicletes Rabasa és originària d'aquesta localitat? De la mà d'Espartac coneixerem des de dins la mítica fàbrica de bicicletes, i us ensenyarem quin tipus de vehicle de dues rodes és el més adequat per a cada persona. A Mollet també entrevistarem Montserrat Tura, exconsellera de Justícia, que va ser l'alcaldessa d'aquesta població durant setze anys, des del 1987 fins al 2003.

I amb l'onada de fred siberià en ple apogeu, l'índex de grips i refredats augmenta exponencialment, així que hem tornat a convidar el doctor Antoni Trilla, cap de Medicina preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, perquè contesti totes les preguntes i dubtes que tingueu sobre la grip, la pandèmia hivernal.

A la nostra taula d'actualitat ens visiten periodistes d'altres països que segueixen al FCB per a mitjans estrangers: Francesco Canale (Itàlia), Nacho Salcedo (Xile) i Lara Zheng (Xina).

Segueix-nos en directe cada tarda pels volts de les 16:40h., a Tv3.

[ Las interioridades de los que siguen el Barça, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: antoni trilla francesco canale lara zheng montserrat tura nacho salcedo 
Miércoles, 8 de febrero de 2012 • 00:00h.

1 | 2 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 1 / 2 ]