Núria BoschLa Fundació CatDem ha donat a conèixer aquesta setmana un informe que avala la viabilitat econòmica en cas d'una hipotètica independència de Catalunya. Segons l'estudi, signat per Núria Bosch i Marta Espasa, de l'Institut d'Economia de Barcelona, si la Generalitat hagués recaptat i gestionat tots els impostos, taxes i cotitzacions socials durant els últims anys, eliminant l'efecte de les transaccions de l'Estat, els ciutadans de Catalunya en sortirien molt beneficiats. Avui, a DIVENDRES, coneixerem de més a prop aquest estudi, amb una de les autores, Núria Bosch, catedràtica d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona.

Seguim a Tona amb l'Espartac, on  avui ha quedat amb la popular il.lustradora Pilarín Bayés, que té una forta vinculació amb aquesta població, i per això ens explicarà què no ens podem perdre si hi anem a fer turisme. Al terme municipal de Tona es troba el jaciment iberoromà del Camp de les Lloses. Marc Boada ens demostrarà de manera espectacular com els romans reciclaven diferents materials.

I com sempre, tindrem la nostra taula d'actualitat dels dimecres, formada pel jutge Santiago Vidal i els periodistes Màrius Carol, Sílvia Soler, Manel Cuyàs i Núria Coll.

16:30h., Tv3.

[ Núria Bosch y la viabilidad económica de Catalunya en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: manel cuyàs màrius carol núria bosch núria coll pilarín bayés santiago vidal sílvia soler 
Miércoles, 19 de septiembre de 2012 • 00:00h.

Leopoldo AbadíaAvui torna al programa Leopoldo Abadía, que tot just ha publicat un llibre per fer entendre millor el món de les finances. Després de "La crisis ninja", "Com funciona l'economia per a dummies" és la nova aportació de Leopoldo Abadía, carregada del bon humor i sentit comú que el caracteritza, on trobarem des de consells pràctics per estalviar a casa i arribar millor a final de mes, fins a senzilles línies d'actuació per negociar amb els bancs. Un llibre que des del mateix instant de la seva publicació és un "must" en tota regla, per aquells que, sense pasar per la facultat d'economia, també volem conèixer la influència que tenen a les nostres butxaques el funcionament dels mercats.

I a Olesa de Montserrat ens apropem al cultiu de l'olivera i d'una varietat única, la palomar o olesana, de la qual se'n fa l'oli d'Olesa, un producte que s'està a punt d'exportar als Estats Units. Molt atents, perquè també repassem altres productes de casa nostra que es consumeixen a l'estranger com una delicatessen. Poc després Espartac Peran es reunirà amb un grup de joves músics d'Olesa, que ens interpretaran la sintonia del programa en clau de música jazz.

Núria Bosch, Eduard Voltas, Fèlix Martí i Tian Riba seran els col.laboradors participants a la tertúlia d'actualitat, que girarà entorn del tema de la viabilitat real de Catalunya, per ser tractada com un país independent.

Sintonitza'ns en directe a les 16:30h., a Tv3.

[ Economia "para dummies" con Leopoldo Abadía, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: eduard voltas fèlix martí leopoldo abadía núria bosch tian riba 
Miércoles, 14 de marzo de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]