Espartac Peran
Aquesta setmana el programa DIVENDRES es trasllada al municipi d’Avinyó, a la comarca del Bages. Al costat d’Espartac Peran i Màrius Serra, coneixerem les particularitats del català que es parla en aquesta regió i ens endinsarem en la història i la cultura d’aquesta població, amb la participació de les autores del llibre "Els Cals d’Avinyó", el club de futbol local, l’artista Quim Moya, que és capaç de fer retrats gegants en temps rècord, l’avi Bandúrria i Jaume Figueras, un melòman amb una col·lecció impressionant d’aparells de so de tota mena. Sentirem com sona un disc fet amb pedra!

I a plató, l’actualitat del dia i del cap de setmana s’imposarà a la nostra tertúlia amb Xavi Coral i els tertulians del dilluns: Sebastià Serrano, Núria Ferré, Carles Capdevila, Pere Escobar i Tian Riba.

A més a més, ens visita Jaume Funes, psicòleg i educador, per parlar del projecte de la jornada intensiva a les escoles, amb l’objectiu de reduir el temps que han d’invertir els alumnes per fer deures. Així doncs, sabrem si "Cal fer deures?", títol del llibre que ha escrit el mateix Jaume Funes per fer llum sobre aquest debat entre escola, pares i alumnat.

T'esperem a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: espartac peran jaume funes màrius serra quim moya xavi coral 
Domingo, 8 de marzo de 2015 • 19:48h.

Doctora FolchPerafita és en una comarca en què la producció de cereal ha estat molt important al llarg del temps. Aprofitant la nostra estada en aquesta localitat, parlem amb la doctora Folch de la importància dels cereals en la nostra alimentació, així com de les diferents maneres de consumir cereals en el dia a dia. A més a més, coneixerem el blat forment, una varietat antiga de gran qualitat que s'està recuperant al Lluçanès.

Seguirem amb temes relacionats amb la salut. Sabeu que algunes malalties poden estar provocades pel fet de no respirar correctament? Ens en parlarà el doctor Joan Vidal-Jové. A més a més, la terapeuta Noelia Martínez ens ensenyarà exercicis bàsics de respiració per prevenir dolors i situacions d'estrès.

A prop de Perafita hi viu en Robert Díez, ferrador de cavalls oficial de la Guàrdia Urbana de Barcelona i criador de cavalls esportistes. Parlem sobre l'ofici de ferrador i descobrim totes les curiositats al voltant de les "sabates" que porten els cavalls.

I el més destacat de l'actualitat del dia serà comentat a la tertúlia del dimarts, amb Eva Piquer, Xesco Espar i Pau Garcia-Milà. Avui també amb la participació de Jaume Funes, psicòleg i educador.

En directe després de "La Riera", a TV3.

[ Tertulia de actualidad, nutrición y salud a través de la respiración en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: doctora folch eva piquer jaume funes joan vidal-jové noelia martínez pau garcia-milà robert díez xesco espar 
Martes, 9 de octubre de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]