Accelerador de partícules SincrotróAquesta setmana, l'equip d'exteriors del programa es trasllada a Cerdanyola. Analitzarem, al costat de l'escriptor Màrius Serra, com cada dilluns, les peculiaritats de la llengua en aquesta àrea geogràfica. A més a més, l'Espartac Peran ens mostrarà en què consisteix el Sincrotró, una instal.lació científica única a tot l'estat espanyol, que funciona com un gran accelerador de partícules i que permet a científics de tot el món investigar materials i components microscòpics. Descobrim com funciona aquest invent, que sembla sortit d'una novel.la de ciència-ficció, i la seva relació amb les radiacions que rebem en la vida quotidiana. Ho farem amb el nostre expert en ciència, Marc Boada, i el mateix president del Comité Executiu del sincrotró ALBA, Ramon Pascual.

Amb l'Ana Boadas coneixerem de més a prop l'spot i el llibre de La Marató de Tv3 d'enguany, dedicada a la lluita contra el càncer. El llibre és un conjunt de textos i il.lustracions que tenen com a fil conductor la solidaritat i cada autor ho ha expressat a la seva manera, a través d'una història, d'una reflexió personal o d'un recurs gràfic. Amb la col.laboració de noms com Albert Om o Andreu Buenafuente, tots els participants hi han col.laborat generosament i han aportat el talent personal per fer possible aquesta obra conjunta.

El més destacat del dia i del cap de setmana serà present a la tertúlia d'actualitat, amb la participació de Sebastià Serrano, Núria Farré, Carles Capdevila, Pere Escobar, Rafael Nadal i Tian Riba.

Us hi esperem en directe, 16:40h., a Tv3.

[ ¿Cómo funciona un acelerador de partículas? Este lunes en DV ]
1
[ Páginas: 1 / 1 ]