Economia en Colors
Amb Xavier Sala i Martin i Tian Riba, Tv3
'Economia en Colors' i Pep Guardiola
El 2 de maig del 2009 el Barça va guanyar 2-6 al Bernabéu gràcies a un canvi tàctic de Pep Guardiola, que va situar Leo Messi en la posició que s'ha conegut com a fals 9. Què té a veure això amb l'economia? Què tenen en comú el fals 9 amb Zara, Ikea, Starbucks, McDonald's o Apple?

Aquest diumenge 4 d'octubre, TV3 estrena ECONOMIA EN COLORS. El primer programa titulat "Blau. El fals 9" compte amb la presència de Pep Guardiola per trobar la resposta al primer enigma.

Al capdavant del programa, el catedràtic de la Universitat de Colúmbia i de la Universitat Pompeu Fabra, Xavier Sala i Martin, i al seu costat el periodista Tian Riba. En cada capítol s'explicarà una història, que en principi no té res a veure amb l'economia, a l'aula de la Pompeu Fabra on plantejarà un enigma. A partir d'aquí, comença una ruta per diferents escenaris durant la qual entendrem molts conceptes econòmics, fins a resoldre l'enigma al final de cada capítol.

ECONOMIA EN COLORS amb Xavier Sala i Martín i Tian Riba. Diumenge, 4 d'octubre a les 22:35h., estrena a TV3.

ECONOMIA EN COLORS a: tv3.cat/economia-en-colors | En directe

En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: pep guardiola tian riba xavier sala i martín 
Viernes, 2 de octubre de 2015 • 11:12h.

'Economia en colors'
«Donar color a un tema sovint difícil de pair, passar-ho bé amb l'economia i aprendre» Eugeni Sallent, director de TV3, ha definit així ECONOMIA EN COLORS, el nou programa que s'estrena diumenge 4 d'octubre i que s'ha presentat aquest matí al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. ECONOMIA EN COLORS, presentat pel professor Xavier Sala i Martín i el periodista Tian Riba, acostarà als telespectadors un tema «sovint avorrit, fosc i gris», com ha destacat Sala i Martín, i donarà color a l'economia.

A la sala Albert Casamiglia del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra s'ha presentat aquesta nova producció de TV3 i EL TERRAT. A l'acte, hi han assistit Eugeni Sallent, director de TV3; Reyes Marimón, cap d'Entreteniment; Oriol Bosch, codirector del programa; Tian Riba, codirector i presentador, i Xavier Sala i Martín, presentador d'aquesta nova aposta de TV3.

Segons Sallent, que ha destacat l'esforç de l'equip per trobar un format que permeti divulgar un tema tan complex i sovint feixuc, ha explicat que ECONOMIA EN COLORS, conceptualment i pel tractament que s'hi dóna, «respon a la filosofia i perfil d'una tele pública que vol ser líder i vol entretenir amb contingut de manera que a més de divertir-nos, aprenguem coses». Segons el director de TV3, el nou programa té la capacitat de «fer entendre coses difícils de manera que semblin fàcils», en part pel mèrit del professor Sala i Martín, a qui ha definit com un gran comunicador, i a la complicitat que hi ha entre l'economista i Tian Riba, copresentador.

Reyes Marimon, cap d'Entreteniment de TV3, ha explicat que ECONOMIA EN COLORS ha suposat un repte per trobar una forma d'explicar l’economia de manera dinàmica, distesa i entenedora, amb un tractament personalitzat i distintiu. L'èxit de l'aposta s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració i treball conjunt d'EL TERRAT i els professionals de TV3.

Oriol Bosch, codirector del nou programa juntament amb Tian Riba, ha definit ECONOMIA EN COLORS com «un reality roadmovie d'economia gràcies al qual podem entendre bastant millor el món on vivim». Bosch ha explicat el procés de recerca del format per explicar un tema tan ardu com l'economia. «Es tractava de fer un programa alhora informatiu, divulgatiu, amb una dosi de personality, d'entreteniment i també reality, perquè tot el que hi passa és real, sense teatre i sense cap interpretació i a més, amb un contingut molt potent». Segons Bosch, això ha fet que el programa no jugui amb artificis de cap mena i que «les píndoles i recursos, com les enquestes, sempre estiguin al servei de reforçar el missatge».

'Economia en colors'
Tian Riba, copresentador i codirector del programa, s'ha definit com a «fil conductor, simple eina, per donar pas a Sala i Martín i traslladar allò que ens explica». Riba ha comentat que s'ha superat amb èxit la dificultat de combinar rigor acadèmic i entreteniment, «tot i que en Xavier, que mai para de pensar, canviava els guions mentre jo hi afegia la intuïció».

L'economista Sala i Martín, tot i tenir una llarga experiència en els mitjans, sempre ho havia fet dins d'un plató. Quan li van plantejar el projecte, en primera instància el va refusar: «No, no, jo no faré teatret! Jo sóc matemàtic, quadriculat!», explica que va dir. Tot i així, finalment va acceptar. «Només faig de professor», ha explicat Sala i Martín, que ha destacat que feia anys que buscava un format per poder explicar l'economia com ell creu que s'ha d'acostar al públic. «He estat anys buscant un format per donar color a l'economia. Els economistes han estat gent gris, avorrida, fosca, acompanyats d'uns gràfics incomprensibles, no havíem sabut trobar la manera de comunicar-nos, d'explicar-nos, com sí havien fet els historiadors o els biòlegs». Segons Xavier Sala i Martín, «la combinació de la meva ment quadriculada i la creativitat d'EL TERRAT i TV3 ha generat un format per explicar economia. Després de tants anys de buscar-ho, els economistes tenen una manera de comunicar-se amb el món».


ECONOMIA EN COLORS tindrà vuit capítols en els quals Sala i Martín explicarà conceptes bàsics de l'economia com l'origen dels diners, les solucions per ajudar els països pobres, la innovació i d'altres. Vuit programes, vuit colors, com les americanes que lluirà l'economista que, acompanyat per Tian Riba, acostarà un món fins ara gris i avorrit, de manera amena, entretinguda i lluminosa, plena de color.

ECONOMIA EN COLORS s'estrena aquest diumenge, 4 d'octubre de 2015, a les 22:35h., a TV3.
En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: eugeni sallent orio bosch reyes marimón tian riba xavier sala i martín xen subirats 
Jueves, 1 de octubre de 2015 • 18:10h.


ECONOMIA EN COLORS és el nou programa d'EL TERRAT, presentat per Xavier Sala i Martín, catedràtic d'Economia de la Universitat Columbia de Nova York, i el periodista Tian Riba, subdirector de DIVENDRES i que s'estrena el proper 4 d'octubre de 2015 a les 22:30h.

Distesa, dinàmica, provocadora, divertida, pròxima, entenedora, diferent... Així és l'economia quan en parla un personatge singular, un comunicador carismàtic, algú que fa que l'economia deixi de ser gris plom i s'ompli de colors.

Aquesta temporada, a TV3, Xavier Sala i Martín ens acosta l'economia a través de l'entreteniment a ECONOMIA EN COLORS. Amb la col.laboració de Tian Riba, Sala i Martín demostra que l'economia enganxa, que no és llunyana i abstracta i que és present en la nostra vida quotidiana.

A ECONOMIA EN COLORS, Sala i Martín explica els secrets dels economistes, els trucs que es fan en la borsa i les estratègies de les empreses, i també es pregunta què vol dir ser ric, com es té una idea, què vol dir "innovar", en què consisteix el capital humà, quina és la història dels diners, i moltes coses més, tot per acostar l'economia al carrer.

Xavier Sala i Martin i Tian Riba
En cada programa, Sala i Martín, de la manera més desenfadada, divertida i fresca, oferirà una classe magistral, amb l'ajut de Tian Riba i la col.laboració dels millors experts, per posar l'economia a l'abast de tothom, aplicar-la a les situacions quotidianes i, en definitiva, per mostrar-la com mai s'havia vist: en colors.

El títol ECONOMIA EN COLORS s'inspira en les conegudes americanes de colors llampants que acostuma a vestir Xavier Sala i Martín. De fet, aquestes americanes de colors juguen un paper molt important en cada un dels capítols dels que constarà el programa.

ECONOMIA EN COLORS, a partir del 4 d'octubre, cada diumenge a les 22:30h. a TV3

ECONOMIA EN COLORS a:

En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: el terrat estrenos tian riba tv3 xavier sala i martín 
Miércoles, 9 de septiembre de 2015 • 12:30h.

'Economia en colors' amb Xavier Sala i Martín
Sota el títol d'ECONOMIA EN COLORS, estem gravant aquests dies el nou programa d'EL TERRAT, presentat per Xavier Sala i Martín, catedràtic d'Economia de la Universitat Columbia de Nova York, i el periodista Tian Riba, subdirector de DIVENDRES.

Amb ECONOMIA EN COLORS acostarem els conceptes de l'economia actual al dia a dia de la gent amb un format televisiu innovador d'entreteniment. Intentarem que l'espectador pugui arribar a saber què vol dir innovar en el món empresarial, de quina manera les idees creen riquesa o que el concepte de ser ric és relatiu, entre molts altres temes.

ECONOMIA EN COLORS és una producció d'EL TERRAT per a Tv3 i encara no té data d'estrena. El títol triat s'inspira en les conegudes americanes de colors llampants que acostuma a vestir Xavier Sala i Martín. De fet, aquestes americanes de colors juguen un paper molt important en cada un dels capítols dels que constarà el programa.

ECONOMIA EN COLORS a:

En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: el terrat estrenos tian riba tv3 xavier sala i martín 
Martes, 19 de mayo de 2015 • 10:53h.

«« Primera | « Anterior | 1 | 2 | 3 | 4
[ Páginas: 4 / 4 ]