'Economia en colors'
«Donar color a un tema sovint difícil de pair, passar-ho bé amb l'economia i aprendre» Eugeni Sallent, director de TV3, ha definit així ECONOMIA EN COLORS, el nou programa que s'estrena diumenge 4 d'octubre i que s'ha presentat aquest matí al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. ECONOMIA EN COLORS, presentat pel professor Xavier Sala i Martín i el periodista Tian Riba, acostarà als telespectadors un tema «sovint avorrit, fosc i gris», com ha destacat Sala i Martín, i donarà color a l'economia.

A la sala Albert Casamiglia del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra s'ha presentat aquesta nova producció de TV3 i EL TERRAT. A l'acte, hi han assistit Eugeni Sallent, director de TV3; Reyes Marimón, cap d'Entreteniment; Oriol Bosch, codirector del programa; Tian Riba, codirector i presentador, i Xavier Sala i Martín, presentador d'aquesta nova aposta de TV3.

Segons Sallent, que ha destacat l'esforç de l'equip per trobar un format que permeti divulgar un tema tan complex i sovint feixuc, ha explicat que ECONOMIA EN COLORS, conceptualment i pel tractament que s'hi dóna, «respon a la filosofia i perfil d'una tele pública que vol ser líder i vol entretenir amb contingut de manera que a més de divertir-nos, aprenguem coses». Segons el director de TV3, el nou programa té la capacitat de «fer entendre coses difícils de manera que semblin fàcils», en part pel mèrit del professor Sala i Martín, a qui ha definit com un gran comunicador, i a la complicitat que hi ha entre l'economista i Tian Riba, copresentador.

Reyes Marimon, cap d'Entreteniment de TV3, ha explicat que ECONOMIA EN COLORS ha suposat un repte per trobar una forma d'explicar l’economia de manera dinàmica, distesa i entenedora, amb un tractament personalitzat i distintiu. L'èxit de l'aposta s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració i treball conjunt d'EL TERRAT i els professionals de TV3.

Oriol Bosch, codirector del nou programa juntament amb Tian Riba, ha definit ECONOMIA EN COLORS com «un reality roadmovie d'economia gràcies al qual podem entendre bastant millor el món on vivim». Bosch ha explicat el procés de recerca del format per explicar un tema tan ardu com l'economia. «Es tractava de fer un programa alhora informatiu, divulgatiu, amb una dosi de personality, d'entreteniment i també reality, perquè tot el que hi passa és real, sense teatre i sense cap interpretació i a més, amb un contingut molt potent». Segons Bosch, això ha fet que el programa no jugui amb artificis de cap mena i que «les píndoles i recursos, com les enquestes, sempre estiguin al servei de reforçar el missatge».

'Economia en colors'
Tian Riba, copresentador i codirector del programa, s'ha definit com a «fil conductor, simple eina, per donar pas a Sala i Martín i traslladar allò que ens explica». Riba ha comentat que s'ha superat amb èxit la dificultat de combinar rigor acadèmic i entreteniment, «tot i que en Xavier, que mai para de pensar, canviava els guions mentre jo hi afegia la intuïció».

L'economista Sala i Martín, tot i tenir una llarga experiència en els mitjans, sempre ho havia fet dins d'un plató. Quan li van plantejar el projecte, en primera instància el va refusar: «No, no, jo no faré teatret! Jo sóc matemàtic, quadriculat!», explica que va dir. Tot i així, finalment va acceptar. «Només faig de professor», ha explicat Sala i Martín, que ha destacat que feia anys que buscava un format per poder explicar l'economia com ell creu que s'ha d'acostar al públic. «He estat anys buscant un format per donar color a l'economia. Els economistes han estat gent gris, avorrida, fosca, acompanyats d'uns gràfics incomprensibles, no havíem sabut trobar la manera de comunicar-nos, d'explicar-nos, com sí havien fet els historiadors o els biòlegs». Segons Xavier Sala i Martín, «la combinació de la meva ment quadriculada i la creativitat d'EL TERRAT i TV3 ha generat un format per explicar economia. Després de tants anys de buscar-ho, els economistes tenen una manera de comunicar-se amb el món».


ECONOMIA EN COLORS tindrà vuit capítols en els quals Sala i Martín explicarà conceptes bàsics de l'economia com l'origen dels diners, les solucions per ajudar els països pobres, la innovació i d'altres. Vuit programes, vuit colors, com les americanes que lluirà l'economista que, acompanyat per Tian Riba, acostarà un món fins ara gris i avorrit, de manera amena, entretinguda i lluminosa, plena de color.

ECONOMIA EN COLORS s'estrena aquest diumenge, 4 d'octubre de 2015, a les 22:35h., a TV3.
En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: eugeni sallent orio bosch reyes marimón tian riba xavier sala i martín xen subirats 
Jueves, 1 de octubre de 2015 • 18:10h.

Xavier Sala i Martin
El professor d’Economia per la Universitat Colúmbia Xavier Sala i Martín torna a DIVENDRES per donar-nos la seva visió, des d’un punt de vista estadístic, de les votacions del passat 27 de setembre. A més, ens presentarà l’informe sobre la competitivitat global del World Economic Forum de Davos, del qual n’és director. En aquest informe analitza l’evolució de l’economia mundial per països durant l’últim any.

Anirem a Berga per parlar de la Festa del Bolet, el motiu principal pel qual som aquesta setmana a la capital del Berguedà. La Festa del Bolet de Berga i Castellar del Riu, juntament amb la més nova Berga Bolet, congreguen més de 5.000 persones el primer cap de setmana d’octubre. Analitzarem la temporada que ens espera i situarem al mapa els millors llocs per sortir a buscar bolets i què hi podem trobar. Parlarem de la part social i dels grans tòpics creats al voltant d’anar a buscar bolets. I entre d’altres coses, presentarem tapes amb bolets dels restaurants del poble. Ens acompanyaran en directe Carme Ruscalleda, Pep Nogué, Dani Ramírez i destacats berguedans relacionats amb aquest món.

Aquest dimecres al vespre, TV3 estrena "Catalunya experience", un programa que vol mostrar Catalunya a viatgers amb influència pública, vinguts de diferents punts del planeta. Per parlar-ne tindrem la presentadora, l’actriu Ivana Miño, el director Xavier Brichs i la nostra col·laboradora Ana Boadas.

També comptarem amb el "Fem parlar" d’Empar Moliner que, com cada dimecres, ens analitzarà tot tipus de curiositats que tenen a veure amb l’ús de la llengua, tant de manera escrita com parlada.

DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: ana boadas helena garcia melero ivana miño xavier brichs xavier sala i martín 
Miércoles, 30 de septiembre de 2015 • 00:08h.

Xavier Sala i Martin
Torna un dimecres més l’economista Xavier Sala i Martín que, com sempre, ens farà una altra classe magistral per fer-nos entendre els temes econòmics de més estricta actualitat.

Continuarem el DIVENDRES amb una taula de tertulians, conduïts i moderats per Helena Garcia Melero. Seuran amb ella Manuel Cuyàs, Patrícia Gabancho, Toni Soler, Pere Sánchez i Pere Mas.

I aquest dimecres, l’Espartac canviarà de localització per poder visitar en directe l’amfiteatre romà de Tarragona i parlar de la Tàrraco imperial. Tarragona conserva importants restes arqueològiques de l’època romana, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Des del 1999 se celebra Tàrraco Viva, un festival cultural internacional, dedicat a la divulgació de la història. Recorrerem l’amfiteatre i coneixerem què ens han deixat els romans a partir de recreacions de la seva vida quotidiana.

DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: espartac peran helena garcia melero xavier sala i martín 
Miércoles, 16 de septiembre de 2015 • 00:01h.


ECONOMIA EN COLORS és el nou programa d'EL TERRAT, presentat per Xavier Sala i Martín, catedràtic d'Economia de la Universitat Columbia de Nova York, i el periodista Tian Riba, subdirector de DIVENDRES i que s'estrena el proper 4 d'octubre de 2015 a les 22:30h.

Distesa, dinàmica, provocadora, divertida, pròxima, entenedora, diferent... Així és l'economia quan en parla un personatge singular, un comunicador carismàtic, algú que fa que l'economia deixi de ser gris plom i s'ompli de colors.

Aquesta temporada, a TV3, Xavier Sala i Martín ens acosta l'economia a través de l'entreteniment a ECONOMIA EN COLORS. Amb la col.laboració de Tian Riba, Sala i Martín demostra que l'economia enganxa, que no és llunyana i abstracta i que és present en la nostra vida quotidiana.

A ECONOMIA EN COLORS, Sala i Martín explica els secrets dels economistes, els trucs que es fan en la borsa i les estratègies de les empreses, i també es pregunta què vol dir ser ric, com es té una idea, què vol dir "innovar", en què consisteix el capital humà, quina és la història dels diners, i moltes coses més, tot per acostar l'economia al carrer.

Xavier Sala i Martin i Tian Riba
En cada programa, Sala i Martín, de la manera més desenfadada, divertida i fresca, oferirà una classe magistral, amb l'ajut de Tian Riba i la col.laboració dels millors experts, per posar l'economia a l'abast de tothom, aplicar-la a les situacions quotidianes i, en definitiva, per mostrar-la com mai s'havia vist: en colors.

El títol ECONOMIA EN COLORS s'inspira en les conegudes americanes de colors llampants que acostuma a vestir Xavier Sala i Martín. De fet, aquestes americanes de colors juguen un paper molt important en cada un dels capítols dels que constarà el programa.

ECONOMIA EN COLORS, a partir del 4 d'octubre, cada diumenge a les 22:30h. a TV3

ECONOMIA EN COLORS a:

En: Xavier Sala i Martín Economia en Colors Tv3 
Tags: el terrat estrenos tian riba tv3 xavier sala i martín 
Miércoles, 9 de septiembre de 2015 • 12:30h.

Helena García Melero i Espartac Peran
Començarem el programa amb tertúlia i, aquest cop, l’Helena Garcia Melero estarà acompanyada per Ernest Folch, Pere Sánchez, Marina Llansana, Vicent Sanchis, Sergi Picazo i Pere Mas. Amb ells repassarem els temes de més actualitat i especialment la Diada d’aquest divendres i l’inici de la campanya electoral.

Els dimecres també podem seguir les classes d’economia que ens imparteix el professor Xavier Sala i Martín. En aquesta primera classe parlarà de la viabilitat econòmica de Catalunya en el cas que esdevingués independent.

Empar Moliner s’estrena aquest dimecres com a col·laboradora de DIVENDRES. La secció, "Fem parlar", destacarà alguns dels usos i curiositats de la llengua que li han cridat més l’atenció. Per començar, analitzarem les paraules de condol que Mariano Rajoy va pronunciar en record de Txiki Benegas i del cultisme "deixondir-se", que no es podrà aplicar mai a aquesta nova secció.

Aquest dimecres l’Espartac proposarà una ruta per 6 de les botigues amb més solera del Gòtic. Amb Josep Maria Solé i Sabaté destacarem els llocs que no podem deixar de visitar si passegem pel barri (la Plaça del Rei, la Catedral, la Plaça de Sant Felip Neri...).

DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: empar moliner helena garcia melero josep maria solé i sabaté marina llansana pere mas pere sánchez sergi picazo vicent sanchís xavier sala i martín 
Miércoles, 9 de septiembre de 2015 • 10:06h.

«« Primera | « Anterior | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 5 / 20 ]