Xavi CoralEn què consisteix la feina dels periodistes que segueixen la campanya? En què es fixen? DIVENDRES parlarà amb professionals de cadascun dels principals diaris, encarregats de seguir els diferents partits. Amb ells descobrirem les interioritats que s'amaguen darrere les aparicions públiques dels diferents candidats. Una tertúlia moderada per Xavi Coral amb els periodistes Roger Tugas (Ara), Cristina Buesa (El Periódico), Pere Ríos (El País), Odei Etxearte (El Punt / Avui) i Bernat Ferrer (Nació Digital).

Durant el nostre segon dia a Cerdanyola del Vallès, coneixerem la Setmana del Bacallà, que es fa cada mes de febrer a la comarca del Vallès Occidental. Amb la doctora Folch parlarem de les seves propietats nutricionals, i l'àvia Remei ens ensenyarà a cuinar-lo de diferents maneres.

Aquest dimarts també ens visita Josep Maria Albaigès, president de la Societat d'Onomàstica. Amb ell coneixerem quins són ara mateix els noms que més es posen als nadons, i ens explicarà quin és l'origen i significat dels noms dels candidats a les eleccions catalanes.

Segueix-nos en directe i participa al programa cada tarda amb els teus comentaris via Twitter i Facebook. 16:40h. Tv3.

[ Tertulia con los seguidores de campaña de los principales diarios, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: ara avui bernat ferrer cristina buesa doctora folch el país el periódico el punt josep maria albaigès nació digital odei etxearte pere ríos prensa roger tugas 
Martes, 20 de noviembre de 2012 • 00:00h.

Màrius Serra a DVA partir de les moltes notícies aparegudes aquestes últimes setmanes sobre els perills de la Dieta Dukan per a la salut, parlarem avui amb la doctora Folch des de Vallirana, dels pros i contres d'aquesta dieta. A més, la doctora ens ajudarà a planificar un menú "low cost" per a tota una setmana. També ens hem apropat a una de les celebracions més populars de Vallirana, les Festes de Sant Sebastià, que es van començar a celebrar a finals del segle XIV com a agraïment per haver salvat la població de la pesta negra. L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté ens explicarà quines conseqüències va tenir aquesta epidèmia a Catalunya.

A més a més, avui celebrarem el Dia Internacional de la Llengua Materna amb Màrius Serra, Pau Vidal i Josep Maria Albaigès, que ens explicaran moltes curiositats del català. Com sempre, Sílvia Soler, Carolina Ferre, Imma Sust i Màrius Carol ens acompanyaran en la nostra taula d'actualitat dels dimarts.

DIVENDRES. Amb Xavi Coral i Espartac Peran, en directe a les 16:30h., a Tv3.

[ Celebramos el Día Internacional de la Lengua Materna con Màrius Serra, hoy en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: carolina ferre doctora folch imma sust josep maria albaigès josep maria solé i sabaté màrius carol màrius serra pau vidal sílvia soler 
Martes, 21 de febrero de 2012 • 00:00h.

DivendresHola, com et dius? Si la resposta és Martina o Marc, el teu nom es troba en el top 5 dels noms més posats a Catalunya durant l'any passat. I és que, encara que ens costi creure-ho, molts dels noms que els pares posen als nens i nenes quan neixen segueixen patrons similars als que afecten a les modes. Aquesta tarda rebem l'etimòleg Josep Maria Albaigès, perquè ens ho aclareixi. Nosaltres, de moment, us recomanem aquesta aplicació per al mòbil, amb la qual podreu triar entre més de 50.000 noms diferents per al vostre nadó.

Avui també ens endinsem, al costat de la nostra col.laboradora Núria Coll i l'economista Gonzalo Bernardos, en l'empresa Inditex, la seu de la qual es troba a Tordera, població que visitem aquesta setmana. Us expliquem l'impacte econòmic d'aquesta empresa a Catalunya, perquè és una de les principals distribuïdores de moda del planeta.

I seguim a Tordera esperant el capvespre, per parlar de la llegenda de les "dones d'aigua". No es tracta d'un nou format d'ampolla d'aigua mineral amb forma de bust, sinó d'unes meuques que portaven els homes a la perdició. Algú així com la versió catalana de les famoses sirenes i el seu letal càntic, que gairebé acaben amb Ulisses i la seva tripulació.

La tertúlia girarà entorn de les eleccions del 20N, tema que segur que dóna per a molts minuts de debat entre Xavier Sardà, Ernest Folch, Tian Riba i Patrícia Gabancho.

Tens dret al fet que cada dia sigui DIVENDRES. 16:40h., a Tv3.

[ Elecciones del 20N, "femmes fatales" y 50.000 nombres para tu bebé, hoy en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: ernest folch gonzalo bernardos josep maria albaigès núria coll patrícia gabancho tian riba xavier sardà 
Miércoles, 9 de noviembre de 2011 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]