Justo Molinero
Avui comença la Feria de Abril i per això a Pallejà volem parlar de la gastronomia dels andalusos que viuen a Catalunya. Ho farem amb el Pep Nogué i el Justo Molinero, que faran una divertida comparativa entre plats genuïnament andalusos i catalans.

I a plató, posem al dia el català. Parlem amb tres dels impulsors de la iniciativa i el llibre "Canvi d’agulles": Rudolf Ortega, Enric Gomà i Albert Pla Nualart. L’objectiu, actualitzar la nostra llengua en els àmbits acadèmics per fer una norma més propera a la manera com els catalans parlem realment al carrer.

I farem tertúlia esportiva prèvia a la Champions. Aquest dimarts, el Barça es juga contra el PSG el pas a les semifinals de la Lliga de Campions. En farem la prèvia amb el Lluís Canut i connectarem en directe amb el Camp Nou per conèixer l’última hora.

T'esperem el dimarts 21 d'abril a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: albert pla nualar cristina salvador enric gomà justo molinero 
Martes, 21 de abril de 2015 • 00:01h.

Pep Plaza i Màrius SerraTorna el Derbi de Variants a DIVENDRES, el concurs arbitrat per Màrius Serra on es posen a prova les variacions dialectals del català, des de Ponent fins a Occident. Els parlars de Catalunya, amb els seus respectius representants, competiran en aquesta ocasió per dirimir quina és la millor variant del català per parlar del Nadal. Amb els concursants Quim Masferrer (Girona), Enric Gomà (Barcelona), Ramon Molins (Lleida), Montse Palau (Tarragona), Queta Karmany (Balears) i Màbel Martí (València).

El jove emprenedor Pau Garcia-Milà ens visitarà un cop més per conèixer aquells negocis d'èxit que s'estan duent a terme a Catalunya, malgrat la desfavorable conjuntura econòmica actual. Darrere d'un negoci d'èxit i ha una bona idea, i en Pau ens en portarà avui tres exemples: "Rebost 2.0", "La cuina de la Dolors", i una associació de Santa Coloma de Gramenet que busca feina a parats de més de 50 anys.

I durant aquest dijous a Arenys de Munt l'Espartac entrevistarà l'actor Pep Plaza, famós per la seva imitació de Pep Guardiola al "Crackòvia", i per tants i tants d'altres personatges. A més a més, repassarem tres llocs que no ens podem perdre d'aquesta localitat: el centre de la vila, el Parc de Can Jalpí i la ruta Mas Can Sala de Dalt.

DIVENDRES, cada tarda en directe a les 16:40h., a Tv3.

[ Derbi de variantes, entrevista a Pep Plaza y negocios de éxito con Pau garcia-Milà, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: enric gomà màbel martí màrius serra montse palau pau garcia-milà pep plaza queta karmany quim masferrer ramón molins 
Jueves, 29 de noviembre de 2012 • 00:00h.

Xavier Sala i Martín"Que la ministra d'ocupació s'anomeni Fátima em sembla adequat: el problema de l'atur a Espanya requereix un miracle... De fet, el preocupant és que el ministre d'hisenda no es digui Lourdes". Torna al magazin DIVENDRES l'economista Xavier Sala i Martín per aportar la seva visió sobre la situació dels mercats. El catedràtic es tot un veterà col.laborant al nostre programa, i si esteu d'acord amb la frase que obre aquesta noticia, en trobareu molt més material al seu perfil de Twitter (@XSalaimartin).

Avui també convoquem nou "Derbi de variants": quin és el millor registre de la llengua catalana per declarar-se? Ho jutjarà Màrius Serra, mentre que Ramon Molins defensarà el lleidatà; Màbel Martí, el valencià; Montse Palau, el tarragoní; Quim Masferrer, el gironí; Queta Karmany, el mallorquí, i Enric Gomà, el barceloní.

I ja tenim Sant Jordi a la cantonada, així doncs les roses en seran protagonistes: des de Caldes de Malavella us parlarem de les roses i de com fer-les servir per decorar.

Amb Espartac Peran i Xavi Coral, cada dia fem un DIVENDRES. En directe a les 16:40h., a Tv3.

[ Clase de economía con el profesor Xavier Sala i Martín en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: enric gomà màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer xavier sala i martín 
Jueves, 19 de abril de 2012 • 00:00h.

Terrat PackAquesta tarda dedicarem una gran part del programa a fer l'humor, ja que des del dia que van venir Los Morancos no havíem tingut al DIVENDRES tants humoristes junts asseguts alhora en una mateixa taula. Andreu Buenafuente, Berto Romero i Jose Corbacho, integrants de TERRAT PACK, ens explicaran avui com és que un afectuós homenatge a la manera de concebre l'espectacle del famós cercle del "Rat Pack" de Frank Sinatra s'ha convertit, durant el seu segon assalt als escenaris, en una gran nit de monòlegs d'or, amb un poder de convocatòria aclaparant: una mitjana d'1.450 espectadors per funció.

El bon humor continuarà amb nosaltres de la mà de Màrius Serra, que avui ve ben equipat per presentar una nova edició del "Derbi de variants". Amb uns concursants dignes representants de la seva llengua materna, que no és altra que el català que es parla a Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, València i Balears. El nostre "Derbi de variants" posarà contra les cordes (vocals) Ramon Molins, Màbel Martí, Montse Palau, Quim Masferrer, Queta Karmany i Enric Gomà, quan hagin de treure de les seves boques expressions que solem utilitzar quan estem de festa o amb el carnestoltes molt a la vora.

I continuem passant la setmana amb Espartac Peran a la població de Súria, a la comarca del Bages. Avui descobrirem com és la vida i com es treballa en una mina de sal, a 900 metres de profunditat.

No pots perdre't aquest DIVENDRES. En directe, a les 16:30h., a Tv3.

[ El "Terrat Pack" llega a "Divendres", miércoles a las 16:30h., en Tv3 ]
1
[ Páginas: 1 / 1 ]