Esperábamos este momento. Nos hacía mucha ilusión salir de viaje y regresar a Barcelona aunque solo fuera por 3 días, 3 días antes de Navidad. Una ilusión que el propio Andreu Buenafuente lleva dándole vueltas desde hace más de 10 años, de cuando decidimos embarcarnos en surcar los mares más allá del Ebro. Vale, no hay mar entre el Ebro y Madrid pero es una licencia que nos permitimos para que suene épico. Sí, épico, porque salíamos a luchar contra viento y marea. ¿Ves? Otra vez las metáforas con agua de por medio.
Andreu Buenafuente siempre ha pensado que sus "lates" son carne de teatros y por fin, desde ayer martes y hasta el jueves, del 20 al 22 de diciembre de 2016, parece que el sueño y la ilusión se están cumpliendo.
Hemos aterrizado en el BARTS de Barcelona, en pleno corazón del Paral.lel, entre escenarios, telones, comedias, dramas y musicales. El equipo de LATE MOTIV se puso a trabajar y en un solo día ha reproducido a la perfección y a escala el plató del programa situado en las instalaciones de Movistar en Tres Cantos de Madrid. Parece sencillo pero no lo es. En absoluto. Si te paras a pensar... buf... ahí hay mucho trabajo hecho a la velocidad de la luz con un acabado espectacular. Y es por eso por lo que uno, no le da importancia: porque está perfecto.
Equipo de guionistas, atrezzo, peluquería y maquillaje, invitados, comunicación, cámaras, sonido, músicos, actores... ¡pero si hasta el suelo del escenario es negro piano! Un montón de compañeros y material trasladado en una mudanza a 600 kilómetros de distancia para 3 días. Tres días, no, tres horas.
Y lo mejor: chasquear los dedos y aparecer a tu lado más de 2.000 personas dispuestas a pasarlo bien. El público que durante 3 días llenarán hasta no caber ni un alfiler el teatro. Dispuestos a sentarse en la butaca que le digas, a querer compartir en Instagram lo que está viviendo pero esperar hasta el final para no perderse detalle, a aplaudir libremente, a reírse, a disfrutar.
Llevamos una noche solo pero es que ha sido un subidón. Andreu saliendo a explicarnos sus sensaciones del día y sin saber que aparecerían Ferran Adrià, Samantha Villar, Isabel Coixet y Estopa. Luego, un dúo de excepción: Berto Romero y Juan Carlos Ortega. Luego... la explosión, tanto emocional como hilarante. El llamado "El reencuentro", reunía una pequeña parte de nuestra historia en televisión con Andreu Buenafuente llevando el timón (más mar): La Niña de Shrek —Sílvia Abril perdiendo los papeles y nunca mejor dicho—, Palomino —nuestro siempre querido Oriol Grau—, Rodolfo Chikilicuatre —David Fernández, héroe eurovisivo— y el Neng de Castefa —Edu Soto se tragó un día al personaje y ya lo lleva siempre para siempre—.
Tras la explosión, el relax. Serrat ponía el toque de cordura a todo el tinglado. Eso sí, destilando un punto de humor fino al asegurar que cuando equivoca la elección de un restaurante abraza al dueño... "porque no va a volverme a ver nunca más". Se subió a un taburete —«cada día más alto»— y nos dulcificó el ir a la cama con "Aquellas pequeñas cosas".
#LateMotivNavidad de Andreu Buenafuente en Barcelona aún tiene dos cartuchos por lanzar. Miércoles con Eduardo Mendoza y Sidonie y jueves, el fin del viaje con Ada Colau y Sílvia Pérez Cruz. ¿Qué más habrá? Sinceramente, es tan cierto y real que a Andreu sus guionistas le esconden cosas como que a nosotros, el equipo de comunicación de EL TERRAT, a veces también. Y si no, nos hacemos los despistados. Como con la magia, no queremos saber donde está el truco.
LATE MOTIV de Andreu Buenafuente, a partir de las 23:00h. en #0 de Movistar+.
RAC 1 ha donat un tomb a la ràdio, en tots els sentits. Per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, l'emissora de la Diagonal de Barcelona, ha decidit per segon any, capgirar tota la seva programació. I no només capgirar-la fent que presentadors d'uns programes presentin altres, sinó que han convidat a històrics de la ràdio a afegir-se a la festa.
"La ràdio cap per avall", que així es diu l'original iniciativa, ha convidat fins a 9 premis Ondas per sustituïr o sumar-se a aquest homenatge al món de les ones. Un dels convidats ha estat EL TERRAT, EL TERRAT de Ràdio amb l'equip de més recorregut: Andreu Buenafuente, Oriol Grau, Fermí Fernàndes, Pep Bras i molts dels veïns del carrer Casp de Barcelona: la Padrina Josefina, el iaio Periko, Ignasi Sanahuja, Bernardo/Palomino, el Pixador... i al control de so, Ramon Juncosa. A tota aquesta gentada, per si n'hi havia poca, s'hi ha acabat afegint la Niña de Shrek, que de ben segur no havia ni nascut quan el Whisky (¡Maricón!) feia de les seves.
Gràcies a RAC 1, hem participat activament en l'homenatge a la ràdio i sobretot, hem pogut reviure i recordar l'inici de tot plegat, de tot això que ens envolta avui en dia: EL TERRAT a la ràdio, una tonteria com una casa.
Aquest dimarts la Mònica Terribas parla a taula amb l'Helena Garcia Melero de la celebració de la Diada de l'Onze de Setembre i, sobretot, de la manifestació de la Via lliure i dels comentaris i declaracions que ha generat. També comentarà el tema dels refugiats a Europa, que tants espais informatius estan ocupant.
El politòleg Toni Aira i la periodista Cristina Salvador ens analitzaran els eslògans que fan servir els partits polítics a la campanya electoral del 27S. L'Helena i el Tian seran a la taula amb ells i els faran les preguntes que serveixin per ajudar a entendre'ls millor.
Un cop acabada la taula, entrarà el Pau Garcia-Milà que, aquest dimarts, ens ensenyarà uns fulards fets amb caixmir, unes gandules amb wifi incorporat i una web en què hi trobaràs experiències basades en tradicions, cultura, llegendes... on els turistes es converteixen en protagonistes i viuen experiències úniques al territori.
Des del Pla de la Seu de Tarragona presentarem alguns dels elements tradicionals més típics de les Festes de Santa Tecla. Parlarem del que s'ha acabat convertint en l'himne oficial de les festes, "Amparito Roca". Coneixerem alguns dels elements característics del seguici popular, l'àliga i algun dels balls típics. L'Espartac entrevistarà Oriol Grau i Fermí Fernandes, que ens faran un tast de la representació del "Dames i vells". Finalment, comentarem l'origen de la tradició del "cafè, copa i puro", que s'ha convertit en un acte gastronòmic.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.
...hem recuperat moments d'aquell migdies d'EL TERRAT de RÀDIO a la Cadena Ser amb tots els veïns que allà hi havia. Era el temps de l'Andreu Buenafuente al capdavant d'un munt de col.laboradors com el Fermí Fernandes i l'Oriol Grau, Toni Clapés, Santi Nolla o Pep Bras i una ristra de personatges ja cèlebres com Bernardo, la Padrina Josefina, el Pixador, el Iaio Periko, el Senyor Rius... i també del Lucky Gury, la Mariló, el Jordi Pou... i tants i tants que han anat passant per aquell llegendari terrat que va sumar més de 2.000 programes de ràdio.
La productora de televisió EL TERRAT remunta la seva trajectòria al 1989 amb el seu primer projecte EL TERRAT de RÀDIO. Un programa radiofònic dirigit per Andreu Buenafuente que s'emetia a Radio Reus (Cadena SER). Aquell espai humorístic de migdia va sorprendre per la seva espontaneïtat i capacitat d'innovació que donà pas a més de vint anys de producció audiovisual. Durant tots aquests anys, la companyia ha produït amb èxit nombrosos programes de televisió i ràdio, espectacles de teatre, llibres, publicitat i formats per internet. I aquí estem i no marxarem.