Avui dijous, 29 de desembre de 2016, s'han donat a conèixer les nominacions als IX Premis Gaudí, en una lectura pública a l'Auditori de La Pedrera. 32 produccions de les 74 inscrites enguany han estat nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català.

"El rei borni" ha aconseguit 8 nominacions: millor pel.lícula en català, millor director (Marc Crehuet), millor guió, millor protagonista masculí (Miki Esparbé i Alain Hernández), millor protagonista femenina (Betsy Túrnez i Ruth Llopis) i millor direcció artística.

La gala d'entrega de premis és el 29 de gener de 2017 a l'Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Cal recordar que "El rei borni" es va rodar dues vegades, una en català i l'altra en castellà i són lleugerament diferents.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: alain hernández betsy turnez el rey tuerto marc crehuet miki esparbé premios premis gaudí ruth llopis 
Jueves, 29 de diciembre de 2016 • 14:26h.

'El rei borni'
"El rei borni", llargmetratge de Marc Crehuet en coproducció d'EL TERRAT, participa en la 46a edició del Festival Alcine, que es celebra del 4 a l'11 de novembre a Alcalá de Henares.

La pel·lícula "El rei borni", adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral amb el mateix títol, està programada en la secció Pantalla Oberta per a nous realitzadors del Festival Alcine, a Alcalá de Henares (Madrid). El certamen dóna vot al públic, que atorgarà el premi de la secció. El guardó pretén donar projecció als films i als seus directors.

Aquesta comèdia negra, escrita i dirigida per Marc Crehuet, amb una certa dosi de drama, pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el policia ha deixat borni amb una pilota de goma? El film, disponible a Filmin, està protagonitzat pels mateixos actors que van representar l'obra al teatre: Miki Esparbé, Alain Hernández, Betsy Túrnez i Ruth Llopis.

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i el EL TERRAT en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: el rei borni el rey tuerto festival alcine marc crehuet 
Lunes, 7 de noviembre de 2016 • 17:15h.


El Fic-Cat, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, ha premiat "El rei borni" com a millor llargmetratge.

"El rei borni", acabada d'estrenar als cinemes amb bona crítica, és l'adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral escrita i dirigida per Marc Crehuet i protagonitzada pels mateixos actors que han estat damunt els escenaris. La pel·lícula, narrada en forma de comèdia negra amb una certa dosi de drama, explica la història del David, un policia antidisturbis que ha fet perdre l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant aparegui a casa seva una nit.

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i EL TERRAT en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

El passat diumenge 5 de juny es va acabar la novena edició del Fit-Cat amb el nomenament dels guanyadors de la Selecció Oficial en l'acte de cloenda i el guardó que s'ha entregat a tots els guanyadors és una obra molt especial creada per a l'ocasió per l'artista Laura Relea.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: el rey tuerto festival internacional de cinema en català costa daurada fit-cat marc crehuet premios 
Martes, 7 de junio de 2016 • 16:54h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]