Avui dijous, 29 de desembre de 2016, s'han donat a conèixer les nominacions als IX Premis Gaudí, en una lectura pública a l'Auditori de La Pedrera. 32 produccions de les 74 inscrites enguany han estat nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català.

"El rei borni" ha aconseguit 8 nominacions: millor pel.lícula en català, millor director (Marc Crehuet), millor guió, millor protagonista masculí (Miki Esparbé i Alain Hernández), millor protagonista femenina (Betsy Túrnez i Ruth Llopis) i millor direcció artística.

La gala d'entrega de premis és el 29 de gener de 2017 a l'Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Cal recordar que "El rei borni" es va rodar dues vegades, una en català i l'altra en castellà i són lleugerament diferents.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: alain hernández betsy turnez el rey tuerto marc crehuet miki esparbé premios premis gaudí ruth llopis 
Jueves, 29 de diciembre de 2016 • 14:26h.

'El rei borni'
"El rei borni", llargmetratge de Marc Crehuet en coproducció d'EL TERRAT, participa en la 46a edició del Festival Alcine, que es celebra del 4 a l'11 de novembre a Alcalá de Henares.

La pel·lícula "El rei borni", adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral amb el mateix títol, està programada en la secció Pantalla Oberta per a nous realitzadors del Festival Alcine, a Alcalá de Henares (Madrid). El certamen dóna vot al públic, que atorgarà el premi de la secció. El guardó pretén donar projecció als films i als seus directors.

Aquesta comèdia negra, escrita i dirigida per Marc Crehuet, amb una certa dosi de drama, pretén posar en evidència la perplexitat davant d'una realitat social complexa i sovint incoherent. Què passaria si es trobessin en un sopar un antiavalots i un manifestant a qui el policia ha deixat borni amb una pilota de goma? El film, disponible a Filmin, està protagonitzat pels mateixos actors que van representar l'obra al teatre: Miki Esparbé, Alain Hernández, Betsy Túrnez i Ruth Llopis.

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i el EL TERRAT en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: el rei borni el rey tuerto festival alcine marc crehuet 
Lunes, 7 de noviembre de 2016 • 17:15h.


El Fic-Cat, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, ha premiat "El rei borni" com a millor llargmetratge.

"El rei borni", acabada d'estrenar als cinemes amb bona crítica, és l'adaptació cinematogràfica de l'exitosa obra teatral escrita i dirigida per Marc Crehuet i protagonitzada pels mateixos actors que han estat damunt els escenaris. La pel·lícula, narrada en forma de comèdia negra amb una certa dosi de drama, explica la història del David, un policia antidisturbis que ha fet perdre l'ull a un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant aparegui a casa seva una nit.

"El rei borni" és una producció de Moiré Films, Lastor Media i EL TERRAT en coproducció amb TVC i la participació de l'ICEC.

El passat diumenge 5 de juny es va acabar la novena edició del Fit-Cat amb el nomenament dels guanyadors de la Selecció Oficial en l'acte de cloenda i el guardó que s'ha entregat a tots els guanyadors és una obra molt especial creada per a l'ocasió per l'artista Laura Relea.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: El rei borni Al cine! 
Tags: el rey tuerto festival internacional de cinema en català costa daurada fit-cat marc crehuet premios 
Martes, 7 de junio de 2016 • 16:54h.

'El rey tuerto'
"El rey tuerto" es la adaptación cinematográfica de la exitosa obra teatral escrita y dirigida por Marc Crehuet y protagonizada por los mismos actores, Alain Hernández ("Palmeras en la nieve"), Miki Esparbé ("Requisitos para ser una persona normal"), Betsy Túrnez ("Ahora o nunca"), Ruth Llopis ("Barcelona nit d'hivern") y Xesc Cabot ("Wit"). "El rey tuerto" es una producción de Moiré Films, Lastor Media y EL TERRAT en coproducción con Televisió de Catalunya y la participación del ICEC.


¿Qué pasaría si se encontrasen en una cena un antidisturbios y un manifestante a quién éste ha dejado tuerto con una pelota de goma? La película narra la historia de David, un policía antidisturbios que ha reventado el ojo a un manifestante con una pelota de goma. La casualidad provoca que este manifestante, Nacho, aparezca en su casa una noche. Así empieza una comedia ácida sobre la fragilidad de las convicciones, la naturaleza de los roles sociales y la búsqueda de la verdad. El resultado es una comedia negra con una cierta dosis de drama, que invita a la reflexión y que va acompañada de una estética muy atractiva, potente y extremamente cuidada.

'El rey tuerto'
Marc Crehuet creador de la sitcom musical "Pop ràpid" es también autor y director de teatro. Su obra "El rey tuerto" fue aclamada por la crítica y considerada como una de las mejores obras del 2013. Guionista de series como "Àngels i sants" (TV3), "Intendències", "Perfils", o "Greenpower", dirigió el espectáculo de monólogos "Magical history club" y cortometrajes como "Señoras, el corto" (un viral que obtuvo más de 100.000 visitas en una semana en YouTube), "Político incorrecto" (para el programa "Torres y Reyes" de TVE , 2013), "Filtros" (para el programa "Alaska y Coronas" de TVE, 2014) o "Aniversario", seleccionado por Fotogramas como uno de los mejores cortometrajes de 2012.

'El rey tuerto'
"El rey tuerto" se estrena en cines el 20 de mayo de 2016.

"El rey tuerto" en: elreytuerto.com

En: Productora El rei borni Al cine! 
Tags: alain hernández betsy turnez el rei borni marc crehuet miki esparbé ruth llopis 
Lunes, 21 de marzo de 2016 • 11:29h.

'Magical H¡story Club'
Aquest dimecres, rebrem una visita molt especial al plató de DIVENDRES. El guionista Marc Crehuet vindrà acompanyat dels personatges històrics que apareixen a "Magical history club", el seu un nou espectacle teatral produït per Minoria Absoluta. Stephen Hawking ha obert un forat en el temps i porta al present Cleopatra, Maria Magdalena, Freud, Hitler i Gandhi. Els actors Mireia Portas, Betsy Túrnez, Queco Novell, Lluís Villanueva i Alain Hernández son els encarregats de donar vida a aquests personatges històrics que pujaran molt aviat a l’escenari del teatre Coliseum de Barcelona per fer-nos riure a cop de monòleg.

Durant la connexió amb Espartac Peran des de Navàs, un transmetrem la passió per la vinya i l’oli que es viu en aquesta localitat. A Navàs cada vegada hi ha més aficionats a produir el seu propi vi i també oli. Coneixem les històries de tres persones que a partir d’aquesta passió han donat un autèntic gir a les seves vides.
A més a més, coneixerem el centre d’apropament a la natura de Navàs, un peculiar centre d’acollida d’animals que permet a petits i grans veure, tocar i escoltar la natura. Mostrarem  en directe alguns dels curiosos animals que hi viuen.

La tertúlia d’actualitat protagonitzarà el primer blog del programa, amb les opinions i punts de vista de Xavi Coral i els tertulians Manuel Cuyàs, Francesc Romeu, Neus Tomàs i Tian Riba.

DIVENDRES, sempre en directe. 16:40h. a Tv3.

DIVENDRES a:
En directe | divendres.cat | @DivendresTv3 | Facebook

En: Divendres Tv3 
Tags: alain hernández betsy turnez lluís villanueva marc crehuet mireia portas queco novell 
Miércoles, 12 de marzo de 2014 • 00:03h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]