Jordi ÉvoleJordi Évole ha estat reconegut recentment amb el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, "pel seu treball en la renovació dels gčneres periodístics, l'aproximació sense complexos a una realitat, la de la crisi, i l'establiment d'una agenda informativa prňpia i socialment necessŕria". Aquest dilluns serŕ col.laborador de luxe a la taula d'actualitat de DIVENDRES, amb Sebastiŕ Serrano, Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Tian Riba. Amb ell parlarem d'aspectes socials i polítics del panorama actual, i de la seva feina al programa SALVADOS.

Aquest ha estat un cap de setmana molt important per al cinema catalŕ. Diumenge es van lliurar els Premis Gaudí, durant una gala presentada per Andreu Buenafuente, i aquest dilluns farem balanç de la cerimňnia parant especial atenció als dissenyadors que han vestit les estrelles de la catifa vermella, amb el nostre expert en moda i tendčncies, Marc Giró. A més a més, sabrem el resultat de la travessa dels Premis Gaudí i el nom dels cinc guanyadors dels passis dobles per anar al cinema de franc durant tot un any.

Espartac Peran viatja aquesta setmana a la localitat de Vidreres, a la comarca de la Selva. Allŕ ens espera l'escriptor Mŕrius Serra per analitzar l'origen de paraules autňctones, com "suca-mulla". El segon cap de setmana de maig, Vidreres celebra la Fira de Tractoristes, una festa que reivindica l'antiga vida de pagčs. A través de la recreació d'algunes de les activitats que es fan a la Fira, parlarem de com era la vida tradicional del camp (tractors antics, eines, feines, etc.) i de com ha canviat fins ara.

Comença la setmana amb esperit de DIVENDRES. En directe. 16:40h. Tv3.

[ Jordi Évole, Premio Internacional de Periodismo Manuel Vázquez Montalbán, en "Divendres", 16:40h. Tv3 ]