'Divendres'
Torna el "Derbi de variants" a DIVENDRES! El concurs de la llengua reuneix representants de les diferents parles del català, que concursaran per dirimir quina és la millor per parlar de diferents temes relacionats amb la vida quotidiana. En aquesta ocasió jugarem amb Quim Masferrer, Montserrat Palau, Ramon Molins, Pau Vidal, Màbel Martí i Queta Karmany. Com sempre, Màrius Serra serà el jutge implacable.

També parlem del Futbol Club Barcelona amb motiu de la proximitat de les eleccions dins de l’entitat. Reunim periodistes i comentaristes esportius que analitzaran l’actualitat blaugrana: Jaume Llauradó, Lluís Canut i els nostres col·laboradors habituals Pere Mas i Marta Carreras.

A més a més, dediquem una espai per als amants dels animals de companyia, on coneixerem un raça de mascota que està de moda, la del conillet nan, una tipologia de conill de dimensions més petites que les d’un conillet d’Índies i que causa furor a internet. Amb la veterinària Marta Pla coneixerem quines són les característiques d’aquesta bestiola i quina atenció necessita si decidim tenir-ne un.

I abans de dir adéu a Subirats, descobrim què no ens podem perdre quan visitem aquest municipi, i coneixerem la campiona d’escalada Marieta Cartró, que ens explicarà per què Subirats és un gran lloc per visitar si ens volem iniciar en aquest esport.

T'esperem dijous 11 de juny a partir de les 16:40h. en directe a Tv3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: jaume llauradó màbel martí marieta cartró màrius serra montserrat palau pau vidal queta karmany quim masferrer ramón molins 
Jueves, 11 de junio de 2015 • 00:11h.

Derbi de variantsEls del magazín DIVENDRES fan aquesta tarda un programa dins d'un altre, recuperant l'exitós concurs "Derbi de variants". Conduït per Màrius Serra, ens tornem a posar la granota i l'escafandre i fem una immersió lingüística a considerable profunditat, amb uns concursants en representació de les diferents variacions dialectals que podem trobar a Catalunya: Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Ramón Molins (lleidatà), Màbel Martí (valencià) i Montserrat Palau (tarragoní). El repte per avui consistirà a deixar anar expressions en les disciplines "anar just de diners" i "criticar el teu cap".

Després del concurs ens posarem una miqueta més seriosos per parlar amb el doctor Eduard Gratacós, número u mundial en el camp de la cirurgia fetal. Coneixerem els avanços en aquesta disciplina i resoldrem dubtes que poden sorgir durant les diferents etapes de la gestació.

Avui ens acomiadem d'Altafulla, localitat que aquesta setmana ha acollit Espartac Peran i l'equip d'exteriors, i ho farem ballant a ritme de grans èxits dels anys 80, al costat de Xavier Solà i el cantant Alan Cook, nascut en aquesta població.

DIVENDRES, el magazín de les tardes de Tv3. Mira'ns en directe, després de "La Riera", a les 16:40h.

[ Los retos linguísticos de Màrius Serra en el plató de "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: màbel martí màrius serra montserrat palau queta karmany quim masferrer ramón molins xavier solà 
Jueves, 29 de septiembre de 2011 • 00:00h.

Àlex RoviraNo és fàcil reunir tres savis en una mateixa taula, però a DIVENDRES ho aconseguim de tant en tant. Avui és un d'aquests dies i parlem del compromís amb Àlex Rovira, Sebastià Serrano i Josep Maria Terricabras. Corren mals temps per als compromesos? Som capaços d'assumir-lo o cada vegada menys? De fet, què és el compromís? Amb ells ho aclarirem.

I convoquem un nou "derbi de variants" del català. Capitanejat per Màrius Serra i dirimit per Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Montserrat Palau (tarragoní), Isabel-Clara Simó (valencià), Ramon Molins (lleidatà) i Núria Coll (central). Com sona millor un renec, en lleidatà o en mallorquí? I tirar floretes als turistes? Com té més gràcia, en valencià o en gironí? No us ho perdeu i tindreu la clau per acostar-vos als "guiris" aquest estiu amb el català més suggerent i, alhora, per maleir-los els ossos de la manera més elegant quan us enviïn a pastar fang.

I per si fos poc, "Salou Connection". L'Espartac continua prenent el pols a l'estiu. Tot això i més, a DIVENDRES, a les 16:40h. a Tv3.

[ Tres sabios para un "Divendres" ]
Màrius SerraAquesta tarda donem la benvinguda a una nova edició del gran "Derbi de variants", el nostre concurs per a gent de lletres, conduït per un autèntic geni de la llàntia màgica del llenguatge, l'escriptor Màrius Serra. El català té tanta riquesa dialectal, que no és el mateix demanar una barra de pa al Baix Llobregat que a l'Alta Ribagorça. Per aquest motiu, avui el repte consistirà a veure quina varietat del català és la millor per parlar... de futbol!. Els participants que vénen en representació de les diferents faccions de la llengua de Guifré el Pilós seran la mallorquina Keta Carmany, el gironí Gerard Quintana, el lleidatà Ramón Molins, la tarragonina Montserrat Palau, la valenciana Màbel Martí i la barcelonina Núria Coll.

I un dijous més, tornem a mirar pel periscopi del nostre observatori de la crisi econòmica mundial, amb el catedràtic Xavier Sala Martín. I abans de marxar de la Vall de Boí, donem una volta per l'espectacular Parc Nacional d'Aigüestortes, amb el geòleg Josep M. Rispa.

Ens acomiadarem amb la música dels 4rt 1a, una banda que va començar a fer concerts al menjador de casa seva, d'aquí el seu nom. Aquí en teniu una mostra:


DIVENDRES, un balcó cap al cap de setmana. Cada tarda a les 16:40h., a Tv3.

[ Vuelve a DV el "derbi de variantes", con Màrius Serra ]
En: Divendres Tv3 
Tags: 4rt 1a gerard quintana josep m. rispa màbel martí màrius serra montserrat palau núria coll ramón molins xavier sala martín 
Jueves, 12 de mayo de 2011 • 00:30h.

Sagrada FamíliaEl Papa Benet XVI ja és a punt d'arribar a Barcelona, així doncs, avui tenim per davant un dels programes més religiosos de la temporada. Ens convertim en un balcó amb vistes a la Sagrada Família, on l'Espartac Peran s'ha traslladat per conèixer, en directe, la història del temple, i de pas visitar els punts més importants de la ruta Gaudí. Aprofitant la nostra presència al monument, farem un repàs dels souvenirs papals que des de ja es poden adquirir a un preu molt raonable, i tancarem el tema amb un debat a la taula sobre els pros i contres de la visita del Papa a Barcelona. Ho farem amb Homer Val, amb el teòleg Jaume Botey i amb el periodista i escriptor Lluís Busquets.

Amb Màrius Serra hem preparat una lluita de variants del català. Quina variant del català és millor per resar? I per demanar el vot? I per demanar un crèdit? Ho debatrem parlant amb catalans d'arreu que defensaran la seva parla específica: el Gerard Quintana, la Montserrat Palau, en Llorenç Santamaría, el Robert Masip, el Ramón Molins i el Joan Lluís Lluís.

DIVENDRES, el millor balcó per veure el cap de setmana. 16:35h. Tv3.

[ Un balcón con vistas ]

En: Divendres Tv3 
Tags: gerard quintana homer val jaume botey joan lluís lluís llorenç santamaría lluís busquets montserrat palau ramón molins robert masip 
Jueves, 4 de noviembre de 2010 • 00:04h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]