Màrius SerraComencem la setmana amb l'Espartac Peran i tot l'equip d'exteriors instal.lats a la localitat de Tiana. Aquest dilluns tindrem ocasió de conèixer les particularitats del català que es parla en aquesta zona del Maresme amb un geni de les lletres, l'escriptor Màrius Serra, que ens portarà una nova edició de les seves "Paraules en ruta".

Des de Tiana, també descobrirem qui va ser Lola Anglada. Considerada la primera il.lustradora catalana professional, va passar bona part de la seva vida en aquesta localitat, on avui encara es conserva la casa on va viure. També hi ha una escola i un parc que porten el seu nom. Ens acompanyarà en aquest viatge una amiga personal de Lola Anglada, la seva biògrafa i la il.lustradora i col.laboradora del programa Pilarín Bayès.

I amb motiu de l'increment durant els últims mesos del rebut de l'electricitat, de l'aigua o del gas (que han patit una pujada que posa més al dia que mai la necessitat d'estalviar energia), aquest dilluns tornem a convidar al plató de DIVENDRES l'ambientòleg Enric Coll, que ens explicarà trucs molt senzills per estalviar-nos diners en totes aquestes factures.

El més destacat del dia i del cap de setmana serà objecte de debat a la tertúlia dels dilluns, amb Núria Ferré, Pere Escobar, Carles Capdevila, Agustí Esteve i Tian Riba. No hi falteu! A les 16:40h. Tv3.

[ Palabras en ruta desde Tiana con Màrius Serra, en "Divendres". 16:40h. en Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve carles capdevila enric coll lola anglada màrius serra núria farré pere escobar pilarín bayés tian riba 
Lunes, 14 de enero de 2013 • 00:00h.

DivendresEl govern central acaba de presentar una avantprojecte de llei per regular el lloguer d'habitatges. Aquesta tarda al magazin DIVENDRES resoldrem tots els dubtes que està generant aquesta mesura amb Joan Ollé, president del Col.legi d'Administradors de la propietat immobiliària. Hi participaran els nostres col.laboradors de la taula dels dimarts Imma Sust, Sílvia Soler, Màrius Carol, Adam Martí i Ana Boadas.

En els últims mesos, el rebut de l'electricitat ha tingut una pujada que posa més al dia que mai la necessitat d'estalviar energia. Torna al program l'ambientòleg Enric Coll, i ens explicarà trucs molt senzills per estalviar-nos diners a la factura.

I sant Vicenç de Montalt celebra del 26 d'abril al 31 de maig les 2es Jornades Gastronòmiques de la Patata. Ho sabrem tot sobre aquest producte amb la doctora Folch, el cuiner Francesc Navarro i el pagès Evarist March. També des de Sant Vicenç parlarem amb l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté de la casa pairal, el sistema organitzatiu que va representar el nucli bàsic de l'estructura social i familiar a Catalunya, i coneixerem l'origen de dues figures molt nostres: l'hereu i la pubilla.

Amb Xavi Coral i Espartac Peran, cada tarda en directe, a les 16:40h., a Tv3.

[ La ley de alquiler, el ahorro eléctrico y la gastronomía de Sant Vicenç de Montalt, en "Divendres" ]
Ramon Gener i Espartac PeranRamon Gener és cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la seva passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys, ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil. Al programa d'aquesta tarda parlem del tenor català wagnerià per excel.lència, Francesc Viñas, que va néixer a Moià i ha deixat un llegat importantíssim al municipi. Per aquest motiu, hem cridat a Ramon Gener, conductor del programa "Òpera en texans" per fer un repàs per les cinc òperes imprescindibles de la història.

També aprendrem alguns trucs pràctics per estalviar aigua a casa i rebaixar així la factura amb l'ambientòleg Enric Coll, i sabrem quins racons no ens podem perdre de Moià amb Espartac Peran i Jaume Castany.

Com és habitual els dijous, la tertúlia girarà entorn de l'actualitat en clau econòmica, amb tot un mezzosoprano de les finances: el professor i catedràtic en economia Xavier Sala i Martín.

Amb Xavi Coral i Espartac Peran us hi esperem en directe, a les 16:40h., a Tv3.

[ Actualidad económica a ritmo de ópera en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: enric coll jaume castany ramon gener xavier sala i martín 
Jueves, 17 de mayo de 2012 • 00:00h.

15-M, el moviment dels indignatsFa un any que un moviment espontani contra la gestió política de la crisi i els mercats financers van ocupar les places de les ciutats. L'epicentre va ser a Madrid i Barcelona. Un any després, el 15-M, el moviment dels "indignats" s'ha convertit en global i es reivindica més vigent que mai. Però quins són els valors dels "indignats", un any després? El dia que es compleix el primer aniversari del 15-M en parlarem d'aquest moviment social amb la nostra "taula de savis", composta per Àlex Rovira, Sebastià Serrano i Xesco Espar.

Aquesta tarda també aprendrem alguns trucs pràctics per estalviar aigua a casa i rebaixar així la nostra factura amb l'ambientòleg Enric Coll. I amb la doctora Folch, des de Moià, sabrem què s'entén per productes ecològics, i quins són els seus pros i contres.

I l'Espartac ens durà, de la mà de l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, a conèixer la història d'en Rafael Casanova, heroi de l'11 de setembre del 1714 nascut a Moià.

Us hi esperem com sempre en directe, després de "La Riera", a Tv3.

[ 15-M: un año de indignación, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: àlex rovira doctora folch enric coll josep maria solé i sabaté sebastià serrano xesco espar 
Martes, 15 de mayo de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]