El proper 3 d'abril s'estrena a l'Estat "White Rabbit Red Rabbit", una proposta escènica per a un sol actor en la qual ni aquest ni el públic saben què passarà fins el mateix moment de sortir a l'escenari. Àngel Llàcer serà el primer d'una tria d'intèrprets, actors i comunicadors acostumats al directe i la improvisació.
En aquesta primera temporada, passaran per l'escenari de la Sala BARTS: Jordi Basté (10 d'abril), Clara Segura (24 d'abril), Nora Navas (1 de maig), Bruno Oro (8 de maig), Berto Romero (15 de maig), Sílvia Abril (23 de maig) i Àngels Barceló (19 de juny).
"White Rabbit Red Rabbit" és obra del dramaturg iranià Nassim Soleimanpour. Estrenada al Festival Fringe d'Edinburg l'any 2011, l'espectacle ha recorregut el món amb èxit i ara arriba a Barcelona de la mà de Hause & Richman i EL TERRAT, amb el patrocini de Numintec. El seu autor el crea per comunicar-se amb l'exterior en un moment en què es veu privat de llibertat. És un acte de llibertat i un salt al buit. Un exercici teatral sense director, assajos ni procés de producció.
Cada funció és única i irrepetible. Cada representació té un intèrpret diferent, que no coneix el text fins uns minuts abans d'entrar en escena. El text interpel·la l'espectador que esdevé cocreador a través de la seva participació i les seves decisions i respostes. "White Rabbit Red Rabbit" trenca les regles del joc de les arts escèniques, suposa un desafiament pels intèrprets que només el poden viure una vegada. És una joguina teatral fusionada amb un experiment social que ho qüestiona tot.
És un secret compartit per espectadors d'arreu del món i Whopi Goldberg, Nathan Lane, Alan Cuming, Patrick Wilson i Kean Loach, entre d'altres, han fet front al repte "White Rabbit Red Rabbit". Espectadors de 15 països han compartit el desafiament de Nassim Soleimanpour i han mantingut el silenci al voltant d'una experiència singular que mai no es repeteix dues vegades. Ha estat catalogada com a obra de teatre però és una vivència, una sensació global de la que ningú no en pot parlar ni explicar res.
Una escala, una cadira, dos gots d'aigua i un sobre tancat que conté el text són els únics elements escènics d'aquesta cerimònia. Un salt al buit.
Jordi Casanovas ensopega amb "White Rabbit Red Rabbit" a Facebook. La protagonista de la versió mexicana d'"Idiota" havia actuat en una funció del conill. Seguint la seva pista arriba al seu autor i en tradueix el text després de quedar-ne fascinat. Aixeca la producció amb Hause & Richman i EL TERRAT i escull els intèrprets que es comprometen a no buscar res a Google, confiar, i arribar fins el final. Són actors, humoristes, comunicadors, persones que tenen una connexió especial amb el públic perquè la seva feina serà la de comunicar les paraules d'un autor que no es pot desplaçar. Com a intermediaris, han de ser experts en trencar la quarta paret, interactuar amb el públic i reaccionar a les propostes de l'autor. Fins el final.
"White Rabbit Red Rabbit" al BARTS, Barcelona (21h.)
—Dilluns, 3 d'abril: Àngel Llàcer | Entrades
—Dilluns, 10 d'abril: Jordi Basté | Entrades
—Dilluns, 24 d'abril: Clara Segura | Entrades
—Dilluns, 1 de maig: Nora Navas | Entrades
—Dilluns, 8 de maig: Bruno Oro | Entrades
—Dilluns, 15 de maig: Berto Romero | Entrades
—Dimarts, 23 de maig: Sílvia Abril | Entrades
—Dilluns, 19 de juny: Àngels Barceló | Entrades
Un intèrpret. Una obra teatral. Cap director. Cap assaig. Cap informació. No pot buscar res a Google. No pot parlar amb ningú que ja hi hagi passat. No pot parlar amb ningú que l'hagi vist. Només es compromet a una sola cosa: Un cop comenci, arribarà fins el final. Sigui el que sigui que demani el text. El que sigui.
"White Rabbit Red Rabbit", amb la producció de Hause Richman Stage Producers i EL TERRAT, no només és una obra de teatre, és una experiència, una vivència, un salt al buit que compartiran l'intèrpret i els espectadors. Una nova manera de veure i viure el teatre. El seu dramaturg, Nassim Soleimanpour, és iranià. Les seves paraules han escapat a la censura. I ara t'esperen perquè les escoltis amb atenció, hi pensis, et diverteixis i t'estremeixis.
La primera de les entregues d'aquesta original obra de teatre i diferent cada cop —perquè tot depèn de l'actor que l'interpreti— està composada per Àngel Llàcer, Jordi Basté, Clara Segura, Nora Navas, Bruno Oro, Berto Romero, Sílvia Abril i Àngels Barceló.
"White Rabbit Red Rabbit" s'ha representat a més de 15 països de tot el món, en més de 1.000 representacions, comptant amb intèrprets com Whoopi Woldberg, Nathan Lane, Alan Cumming o Ken Loach, i convertint-se en èxit de crítica i públic.
Aquest any, el Cap d'Any de TV3, comença a partir de les 22:40h. el 31 de desembre amb PLAYCRACKS 2017 on les cares més conegudes de la cadena pujaran a l'escenari per fer un playback total i posar-se en la pell dels artistes més coneguts i ballats de la història.
La gala per donar la benvinguda al nou any serà presentada per l'actor i cantant Bruno Oro. Un retorn molt esperat pels espectadors que durarà tota la nit fins les 2 de la matinada aproximadament. A més, els encarregats de presentar les campanades Carles Cuevas i Elisabet Casanovas, actors de "Merlí", també participaran a PLAYCRACKS 2017 com a duet musical.
Tots ells simularan ser l'artista original de la cançó que triïn perquè és un playback total: sense caracterització, a cara descoberta que, amb la seva actitud (que no amb la seva veu), intentaran defensar el tema tant com puguin. I en la tria de temes hi haurà sorpreses, perquè potser una noia cantarà amb veu de noi, un jove amb veu de gran... i mil combinacions que generaran molts moments inesperats i molt divertits.
Queda dit, doncs. Una nit dedicada i amenitzada pels cracks del playback a PLAYCRACKS 2017, amb Bruno Oro, el 31 de desembre, a les 22:40h., a TV3.
PLAYCRACKS 2017 es una producció de TV3 amb la col.laboració d'EL TERRAT.
Dilluns encetem una nova setmana al magazín DIVENDRES amb la nostra habitual taula dels dilluns amb Carles Capdevila, Núria Farré, Pere Escobar, Sebastià Serrano, Agustí Esteve i Lidia Heredia. Farem balanç de la Diada i de la tornada a l'escola.
Aquesta setmana l'Espartac i l'equip d'exteriors s'han traslladat a la localitat de Breda, on ens vindrà a visitar l'escriptor Màrius Serra per fer una nova edició de les "paraules en ruta", que tant ens ajuden a comprendre més bé les variants del català que es parlen als diferents indrets de Catalunya.
A plató rebrem Bruno Oro (Cristiano Ronaldo) i Toni Albà (Mourinho), actors de "Crackòvia", per parlar de la nova temporada d'un dels programes d'humor de més èxit de Tv3.
Abans de marxar dedicarem una estona, amb l'Espartac Peran, a la terrissa, una de les principals activitats de Breda. Ens centrarem en els estris de ceràmica de la cuina de l'àvia Remei.
El programa d'avui es tenyeix de blaugrana, un dia abans de la gran final de Wembley, i analitzem l'autèntica dimensió de què vol dir guanyar un títol de Champions. Per a això hem muntat una tertúlia al costat d'insignes barcelonistes com Jaume Sobrequés (autor de la "Història del Barça") i Francesc Sanuy (encarregat d'organitzar el 75 aniversari del F.C. Barcelona). També estaran amb nosaltres els periodistes Pitu Abril (que va narrar la final de Wembley 92), Pere Escobar, i Tatiana Sisquella. Connectarem amb diferents punts de la ciutat de Londres, des de l'hotel on estarà allotjat el Barça fins a l'estadi de Wembley.
Com cada divendres, també analitzem la setmana a "La Riera", amb David Balaguer, Pep Anton Muñoz, l'àvia Remei, Pere Mas i Ana Boadas. Avui ens visita Victoria (l'actriu Núria Valls), i tindrem, per primera vegada a la història de la tertúlia, declaracions de Maribel cap a Espartac. Ana Boadas va visitar aquesta setmana el rodatge de "La Riera" per celebrar el capítol 300 de la sèrie i avui ens explicarà que tal va ser l'experiència.
Ens anem de cap de setmana amb una actuació musical de luxe: Bruno Oro (l'Artur Mas de Polònia) ha tret nou disc i ens ho ve a presentar. Amb un tema dedicat a... Leo Messi!