Enmig d’una setmana molt convulsa informativament parlant, analitzem els fets que estan passant amb Antoni Bassas.
Parlem amb Carles Capdevila, que ens fa un resum de la seva conferència "Educar amb humor", que s’ha convertit en un fenomen viral i ha desembocat en una gira per diferents teatres de tot l’estat. I també ens presenta "Els arrugats", un conte que ha escrit a partir de la història del Lluís, un noi amb discapacitat que feia neules i no li sortien prou bé, per la qual cosa les aixafava. D’aquesta manera van néixer els arrugats a l’obrador El Rosal, un dels recursos de l’Associació Alba per millorar la vida de persones amb discapacitat.
Aquest divendres, 20 de novembre, s’estrena la pel·lícula "Ocho apellidos catalanes", seqüela del gran èxit de cartellera del 2014 "Ocho apellidos vascos". Per parlar de la pel·li i de l’expectativa que s’ha creat al voltant de l’esmentada estrena entrevistem el director, Emilio Martínez-Lázaro, i una de les protagonistes principals, que ja ho era en l’anterior, Clara Lago.
Acabem la setmana des de la fira Orígens, a Olot, però, aquest cop, sabrem quins indrets no ens podem perdre quan visitem la capital de la Garrotxa.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.
Aquest dijous ens acompanyarà Antoni Bassas amb qui farem un repàs de l'actualitat dels últims dies, força marcada per la política i el debat d'investidura al Parlament de Catalunya.
També ens acompanyarà el director de teatre català Josep Maria Flotats, que torna al Teatre Lliure després de 38 anys amb "Ser-ho o no", una adaptació del dramaturg Jean-Claude Grumber. L'obra, de caire polític, reflexiona sobre la identitat jueva i la tolerància i és el primer treball de l'escriptor francès representat a Espanya.
Continuarem fent setmana des de Sant Quintí de Mediona per saber tot allò que no ens podem perdre si visitem el municipi i la zona. Caminarem pel nucli antic i passejarem pel camí de Ca l'Olivé, on hi trobarem horts, recs i una colònia industrial del segle XIX.
I acabarem fent el sorteig de la "Grossa de Divendres", en què cada dia, fins al 20 de novembre, es regalaran 10 butlletes del número 18909, data d'emissió del primer DIVENDRES.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.
Torna a ser dijous i, per tant, analitzarem l’actualitat política i social des del punt de vista d’Antoni Bassas. Entrevistarem Elsa Artadi, directora General de Tributs i Joc de la Generalitat, per parlar de la Grossa de Cap d’Any, de les novetats d’aquesta temporada i de les perspectives que s’han generat al voltant del sorteig. També anunciarem que el DIVENDRES, tal com va fer l’any passat, té un número per repartir entre els seus espectadors més fidels, us explicarem com participar-hi.
També tindrem una estona per xerrar amb Concha Velasco, cantant, actriu i presentadora de televisió entre moltes altres coses, d’"Olivia i Eugenio" l’obra de teatre que està representant actualment a Barcelona.
Coneixerem la Laia, un fòssil de primat trobat a Catalunya que és essencial per reconstruir l’últim ancestre comú dels simis antropomorfos grans i petits. Es tracta d’una femella adulta d’uns 4 o 5 quilos que va viure fa 11,6 milions d’anys. En parlarem amb el doctor en Biologia David Alba, investigador principal de l’estudi.
Ens acomiadarem de Balaguer visitant el seu nucli antic, passejant per la vora del riu fins al claustre de Sant Domènec, fent una excursió fins a les Franqueses i descobrint el jaciment del Pla d’Almatà.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.
Torna Antoni Bassas per analitzar, des del seu punt de vista particular, el que li ha cridat més l’atenció, informativament parlant, durant l’última setmana. Comentarem la feina feta per l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) Barcelona, amb motiu del seu desè aniversari, del polèmic anunci de l’OMS que declara cancerígena la carn processada, de la brutal detenció d’una noia en una aula d’institut als Estats Units, i acabarem amb cinema, parlant de la darrera pel·lícula de Marc Recha "Un dia perfecte per volar".
Al sofà vermell de DIVENDRES tindrem el plaer d’entrevistar en directe al periodista, presentador de televisió i productor català Jorge Javier Vázquez. Parlarem del seu nou llibre de memòries "Mi último verano de juventud", en què l’autor cavalca entre la ficció i la realitat per parlar de l’èxit i el fracàs, de les bambolines de la televisió, de fer-se gran a base de cops i de l’amor, com a redempció de tots els fracassos.
També entrevistarem el guionista i director David Victori. El català ha dirigit la sèrie de ciència ficció "Zero" produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender, una producció que s’estrena, en la seva totalitat, per YouTube i que la podeu veure també a elterrat.com.
Jordi Pallarès, el nostre preparador físic de capçalera, ens ensenyarà a fer exercicis de manteniment sense la necessitat d’haver d’anar al gimnàs. Utilitzarem tasques diàries que, ben executades, faran que ens mantinguem en plena forma.
Acabem la setmana amb l’Espartac descobrint alguns dels indrets que no podem deixar de visitar quan anem a Arbúcies, parlarem del Museu Etnològic "La gabella" per observar les curiositats que hi estan exposades i, amb David Balaguer, coneixerem diferents varietats de pomes, totalment ecològiques.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.
És dijous i torna la secció "La setmana del Bassas" per analitzar, des del punt de vista del periodista, el que ha succeït durant els últims dies. Entre d’altres temes, Antoni Bassas parlarà de la multa que la UEFA ha imposat al FC Barcelona per l’exhibició d’estelades i els crits d’"independència" durant un partit de Champions, de l’expectació que va suscitar l’estada de Varufakis a Barcelona i, de l’exposició sobre Jaume Plensa al Museu d’Art Modern de Ceret.
Amb motiu de l’estrena de la pel·lícula "Mart", ens han sorgit molts dubtes sobre el planeta vermell. És possible enviar-hi humans? S’hi podrien quedar? Quins serien els perills i els avantatges de viure-hi? Mirarem de descobrir on hi ha la frontera entre la realitat científica i la ciència-ficció al voltant d’aquest planeta amb Àngel Massallé, en nostre expert en temes de l’espai.
Connectarem amb l’Espartac des de Viladrau per conèixer els llocs que no podem deixar de veure quan visitem la localitat: el nucli antic, l’Espai Montseny i el Mas la Sala. David Balaguer ens presentarà la Gemma, una viladrauenca de 16 anys que fa rutes guiades per fer conèixer els castanyers i per mostrar-ne les curiositats.
Com que s’acosta la diada de Tots Sants parlarem a la secció de la Bibiana Ballbè, "La crida", de les coses que ens fan por. Seuran a taula juntament amb l’Helena i la Bibiana, Sílvia Soler, Genís Sinca i Ana Boadas.
Acabarem el programa dolçament, ja que tindrem al plató Lluís Costa, de la pastisseria Vallflorida a Sant Esteve de Palautordera. El croissant de mantega d’aquest jove pastisser ha rebut el guardó de Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2015, que atorga cada any l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.
DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.