Xavi Coral i Espartac PeranAquesta setmana l'Espartac Peran i l'equip d'exteriors es traslladen a Salou. Com sempre, veurem les particularitats del català que es parla en aquesta regió amb les "Paraules en ruta", de l'escriptor Màrius Serra.

A més, coneixerem a fons el port natural de Salou, que va ser escollit per Jaume I per concentrar-hi el seu exèrcit abans d'anar cap a Mallorca. Avui parlem de la figura de Jaume I, de per què escull Salou, de com va ser l'estada i de com va acabar la conquesta, amb l'historiador Alfred Bosch.

Al plató hem organitzat una "taula de metges" amb el Dr. Ramon Cugat (traumatòleg), el Dr. Santiago Dexeus (ginecòleg) i el Dr. Rafael Blesa (director del servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau). Parlarem de l'ofici de metge en una època de retallades a la Sanitat.

També obrirem consultori a través de les xarxes socials del programa, perquè la nostra audiència ens faci arribar tots els seus dubtes sobre salut.

I amb Ana Boadas i Carles Sánchez us portarem a fer un recorregut pels fars més emblemàtics de Catalunya.

DIVENDRES, aquesta tarda en directe després de "La Riera", a Tv3.

[ Es "Divendres" en la Costa Dorada ]
En: Divendres Tv3 
Tags: alfred bosch ana boadas carles sánchez màrius serra rafael blesa ramón cugat santiago dexeus 
Lunes, 4 de julio de 2011 • 00:30h.

Xavi Coral i Espartac PeranEncetem la setmana a DIVENDRES i ho fem amb la nostra tertúlia dels dilluns, on farem un repàs de l'actualitat sota els punts de vista de Sebastià Serrano, Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Tian Riba. L'estiu ja està molt a la vora, i això significa sol, platja, terrassetes i... turistes. Centenars de milers d'ells. Avui també reunim en una mateixa taula a experts guies turístics de Catalunya, per conèixer què és el que més atreu als guiris de la nostra cultura.

Aquesta setmana, Espartac Peran i l'equip d'exteriors del programa viatgen fins a la població de Guissona. Des de llevant fins a ponent, en Màrius Serra continua amb la seva secció "Paraules en ruta", per conèixer les particularitats del català que es parla en aquesta regió.

I també intentarem reproduir com era la societat romana del segle I a.C., a partir dels jaciments romans de l'antiga Iesso (Guissona), acompanyats de l'historiador Alfred Bosch.

Fem un Divendres en directe, a les 16:40h., a Tv3.

[ Actualidad, turismo y vida de romanos en DV ]
En: Divendres Tv3 
Tags: alfred bosch carles capdevila màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Lunes, 20 de junio de 2011 • 00:30h.

RaimonAvui es compleixen 50 anys del naixement de la discogràfica Edigsa, un dels pilars fundacionals de "la nova cançó", a causa del seu afany impulsor de gran quantitat de músics, que van tenir la valentia d'expressar-se al món, cantant en català, la seva manera de sentir i el seu inconformisme davant una època de censura i repressió: Serra, Llach, Ovidi Montllor, Raimon, Els Setze Jutges... Avui recordarem les seves cançons al costat d'Òscar Dalmau, i també al costat de la productora Isona Passola ("Pa negre"), filla d'Ermengol Passola, fundador de la discogràfica.

L'Espartac i l'equip d'exteriors s'han traslladat a l'Atmella de Mar, des d'on parlarem de la figura dels templers amb l'Alfred Bosch i l'historiador local Xavier Figueres. Sabrem qui eren, què feien a casa nostra, com vivien i què hi ha de cert i d'erroni en tot el que se n'ha dit. També veurem la relació que tenien amb el castell de St. Jordi d'Alfama, que es va construir per albergar l'únic orde religiós militar genuïnament català.

I com cada dilluns, veurem l'altra cara de l'actualitat a la tertúlia d'avui sota les atentes mirades de Sebastià Serrano, Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Tian Riba.

Tornem del cap de setmana amb ganes de DIVENDRES. 16:40h. Tv3.

[ Hoy en DV: 50 años del nacimiento de la discofráfica Edigsa ]
En: Divendres Tv3 
Tags: alfred bosch carles capdevila isona passola núria farré oscar dalmau pere escobar sebastià serrano tian riba xavier figueres 
Lunes, 6 de junio de 2011 • 00:30h.

Alfred BoschD'on provenen els noms dels carrers? Quin és el nom que més es repeteix als carrers d'arreu de Catalunya? Avui ens visita l'escriptor i historiador Alfred Bosch, amb qui coneixerem aquestes i altres curiositats dels noms dels carrers dels nostres pobles i ciutats.

La tertúlia d'actualitat d'avui dilluns se centrarà principalment a fer balanç del partit de la Champions. La taula "Després de Wembley" estarà formada per Núria Farré, Pere Escobar i Carles Capdevila.

Amb Espartac i l'equip d'exteriors del programa anirem a la Bisbal d'Empordà. Comencem la setmana en aquesta localitat amb la companyia de Màrius Serra i les seves "Paraules en ruta".

A la Bisbal d'Empordà també ens endinsarem en el món de la ceràmica. Explicarem la seva història, l'evolució, i com es fa la ceràmica aplicada a la cuina.

DIVENDRES, el magazín cultural de les tardes de Tv3. Cada dia en direct,e a les 16:40h.

[ Historia de las calles, con Alfred Bosch ]
En: Divendres Tv3 
Tags: alfred bosch carles capdevila màrius serra núria farré pere escobar 
Lunes, 30 de mayo de 2011 • 08:55h.

Espluga de FrancolíAquesta setmana l'Espartac i el nostre equip d'exteriors visiten la Conca del Barberà per fer que sigui DIVENDRES cada dia a la població de l'Espluga de Francolí. Amb l'escriptor Màrius Serra estudiem les variants dialectals del català que es parla en aquesta zona, i avui també visitem la cova més llarga del món amb Antoni Carreras, director del centre d'Estudis Locals d'aquesta localitat.

A plató encetem la setmana a DIVENDRES amb la tertúlia dels dilluns, en què mirem l'altra cara de l'actualitat des dels punt de vista de Sebastià Serrano, Núria Farré, Pere Escobar, Jaume Barberà i Pere Mas. El tema del dia és "Barcelona decideix", la consulta sobre la independència del 10 d'abril a Barcelona, amb els actors Quim Masferrer, Agnès Busquets i Joel Joan. També tindrem a la taula el portaveu de la plataforma "Barcelona decideix", Alfred Bosch.

Seguim vivint cada dia en DIVENDRES, el magazin de les tardes de Tv3. Segueix-nos cada tarda en directe sobre les 16:40h., també per internet.

[ "Divendres" se mueve a l'Espluga de Francolí ]

1 | 2 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 1 / 2 ]