Xavier Sala i Martín"Que la ministra d'ocupació s'anomeni Fátima em sembla adequat: el problema de l'atur a Espanya requereix un miracle... De fet, el preocupant és que el ministre d'hisenda no es digui Lourdes". Torna al magazin DIVENDRES l'economista Xavier Sala i Martín per aportar la seva visió sobre la situació dels mercats. El catedràtic es tot un veterà col.laborant al nostre programa, i si esteu d'acord amb la frase que obre aquesta noticia, en trobareu molt més material al seu perfil de Twitter (@XSalaimartin).

Avui també convoquem nou "Derbi de variants": quin és el millor registre de la llengua catalana per declarar-se? Ho jutjarà Màrius Serra, mentre que Ramon Molins defensarà el lleidatà; Màbel Martí, el valencià; Montse Palau, el tarragoní; Quim Masferrer, el gironí; Queta Karmany, el mallorquí, i Enric Gomà, el barceloní.

I ja tenim Sant Jordi a la cantonada, així doncs les roses en seran protagonistes: des de Caldes de Malavella us parlarem de les roses i de com fer-les servir per decorar.

Amb Espartac Peran i Xavi Coral, cada dia fem un DIVENDRES. En directe a les 16:40h., a Tv3.

[ Clase de economía con el profesor Xavier Sala i Martín en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: enric gomà màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer xavier sala i martín 
Jueves, 19 de abril de 2012 • 00:00h.

Terrat PackAquesta tarda dedicarem una gran part del programa a fer l'humor, ja que des del dia que van venir Los Morancos no havíem tingut al DIVENDRES tants humoristes junts asseguts alhora en una mateixa taula. Andreu Buenafuente, Berto Romero i Jose Corbacho, integrants de TERRAT PACK, ens explicaran avui com és que un afectuós homenatge a la manera de concebre l'espectacle del famós cercle del "Rat Pack" de Frank Sinatra s'ha convertit, durant el seu segon assalt als escenaris, en una gran nit de monòlegs d'or, amb un poder de convocatòria aclaparant: una mitjana d'1.450 espectadors per funció.

El bon humor continuarà amb nosaltres de la mà de Màrius Serra, que avui ve ben equipat per presentar una nova edició del "Derbi de variants". Amb uns concursants dignes representants de la seva llengua materna, que no és altra que el català que es parla a Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, València i Balears. El nostre "Derbi de variants" posarà contra les cordes (vocals) Ramon Molins, Màbel Martí, Montse Palau, Quim Masferrer, Queta Karmany i Enric Gomà, quan hagin de treure de les seves boques expressions que solem utilitzar quan estem de festa o amb el carnestoltes molt a la vora.

I continuem passant la setmana amb Espartac Peran a la població de Súria, a la comarca del Bages. Avui descobrirem com és la vida i com es treballa en una mina de sal, a 900 metres de profunditat.

No pots perdre't aquest DIVENDRES. En directe, a les 16:30h., a Tv3.

[ El "Terrat Pack" llega a "Divendres", miércoles a las 16:30h., en Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: andreu buenafuente berto romero enric gomà jose corbacho màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer ramón molins terrat pack 
Miércoles, 15 de febrero de 2012 • 00:00h.

Derbi de variantsEls del magazín DIVENDRES fan aquesta tarda un programa dins d'un altre, recuperant l'exitós concurs "Derbi de variants". Conduït per Màrius Serra, ens tornem a posar la granota i l'escafandre i fem una immersió lingüística a considerable profunditat, amb uns concursants en representació de les diferents variacions dialectals que podem trobar a Catalunya: Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Ramón Molins (lleidatà), Màbel Martí (valencià) i Montserrat Palau (tarragoní). El repte per avui consistirà a deixar anar expressions en les disciplines "anar just de diners" i "criticar el teu cap".

Després del concurs ens posarem una miqueta més seriosos per parlar amb el doctor Eduard Gratacós, número u mundial en el camp de la cirurgia fetal. Coneixerem els avanços en aquesta disciplina i resoldrem dubtes que poden sorgir durant les diferents etapes de la gestació.

Avui ens acomiadem d'Altafulla, localitat que aquesta setmana ha acollit Espartac Peran i l'equip d'exteriors, i ho farem ballant a ritme de grans èxits dels anys 80, al costat de Xavier Solà i el cantant Alan Cook, nascut en aquesta població.

DIVENDRES, el magazín de les tardes de Tv3. Mira'ns en directe, després de "La Riera", a les 16:40h.

[ Los retos linguísticos de Màrius Serra en el plató de "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: màbel martí màrius serra montserrat palau queta karmany quim masferrer ramón molins xavier solà 
Jueves, 29 de septiembre de 2011 • 00:00h.

Àlex RoviraNo és fàcil reunir tres savis en una mateixa taula, però a DIVENDRES ho aconseguim de tant en tant. Avui és un d'aquests dies i parlem del compromís amb Àlex Rovira, Sebastià Serrano i Josep Maria Terricabras. Corren mals temps per als compromesos? Som capaços d'assumir-lo o cada vegada menys? De fet, què és el compromís? Amb ells ho aclarirem.

I convoquem un nou "derbi de variants" del català. Capitanejat per Màrius Serra i dirimit per Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Montserrat Palau (tarragoní), Isabel-Clara Simó (valencià), Ramon Molins (lleidatà) i Núria Coll (central). Com sona millor un renec, en lleidatà o en mallorquí? I tirar floretes als turistes? Com té més gràcia, en valencià o en gironí? No us ho perdeu i tindreu la clau per acostar-vos als "guiris" aquest estiu amb el català més suggerent i, alhora, per maleir-los els ossos de la manera més elegant quan us enviïn a pastar fang.

I per si fos poc, "Salou Connection". L'Espartac continua prenent el pols a l'estiu. Tot això i més, a DIVENDRES, a les 16:40h. a Tv3.

[ Tres sabios para un "Divendres" ]
Màrius SerraQuè fan un mallorquí, un lleidatà, un valencià, un gironí, un tarragoní i algú de la Catalunya Nord, al plató de DIVENDRES? Doncs, participar en el concurs que s'ha inventat el nostre mag del llenguatge, el dandi de les lletres, l'escriptor Màrius Serra. Expert a construir artefactes lingüísitics ideats com a passatemps, Màrius Serra ens presenta el "Derbi de variants", que és com un "Gran Prix del verano", però per a llicenciats en Filologia. Joan-Daniel Bezsonoff, Montse Palau, Queta Karmany, Josep Maria Fonolleras, Carolina Ferre i Ramon Molins, competiran per demostrar quina versió del català és la més adequada per parlar de temes com el sexe, el temps o la política.

Avui torna al programa el catedràtic en economia Xavier Sala i Martin, que ens ajudarà a comprendre una mica millor què està passant al món i les conseqüències que té per a les nostres butxaques. I, abans de marxar, us volem presentar un crac del BMX Freestyle que viu a Canet de Mar, Michael Echeveste, capaç de fer proeses com aquesta:I demà, celebrem el 20 aniversari del Club Super3 ;-D

DIVENDRES, 16:35h. Tv3.

[ "El triatlón de las variantes", con Màrius Serra ]

«« Primera | « Anterior | 1 | 2 | 3 | 4
[ Páginas: 4 / 4 ]