Tomàs MolinaL'estiu ha arribat també al plató de DIVENDRES, i aquesta tarda us proposem un programa refrescant per apaivagar les calors pròpies d'aquesta estació. Per començar, hem organitzat, al costat de l'escriptor Màrius Serra, un nou, ràpid i furiós concurs sobre el domini del llenguatge, l'aclamat "Derbi de variants", aquesta vegada centrat exclusivament en aquelles expressions que fem servir per anar a la platja. Avui també amb un subgènere d'acudits dins del concurs, en el qual lluitaran pel títol Ramón Molins (Lleida), Montse Palau (Tarragona), Màbel Martí (Lleida), Quim Masferrer (Girona), Keta Carmany (Mallorca)... i un convidat especial de la Franja!

Seguirem molt a prop l'onada de calor que ha arribat aquesta setmana amb Tomàs Molina, l'home del temps de Tv3, amb un avanç de les previsions meteorològiques per aquest estiu.

I des d'Aiguafreda, els responsables de "Jennifer", la cançó de l'estiu passat, el grup Els Catarres. I amb Josep Guijarro, el nostre investigador de temes paranormals, coneixerem algunes de les supersticions rurals més curioses.

T'esperem en directe, després de "La Riera", a Tv3.

[ La ola de calor y un nuevo "Derbi de variantes", en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: els catarres josep guijarro màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer ramón molins tomàs molina 
Miércoles, 27 de junio de 2012 • 00:00h.

Xavier Sala i Martín"Que la ministra d'ocupació s'anomeni Fátima em sembla adequat: el problema de l'atur a Espanya requereix un miracle... De fet, el preocupant és que el ministre d'hisenda no es digui Lourdes". Torna al magazin DIVENDRES l'economista Xavier Sala i Martín per aportar la seva visió sobre la situació dels mercats. El catedràtic es tot un veterà col.laborant al nostre programa, i si esteu d'acord amb la frase que obre aquesta noticia, en trobareu molt més material al seu perfil de Twitter (@XSalaimartin).

Avui també convoquem nou "Derbi de variants": quin és el millor registre de la llengua catalana per declarar-se? Ho jutjarà Màrius Serra, mentre que Ramon Molins defensarà el lleidatà; Màbel Martí, el valencià; Montse Palau, el tarragoní; Quim Masferrer, el gironí; Queta Karmany, el mallorquí, i Enric Gomà, el barceloní.

I ja tenim Sant Jordi a la cantonada, així doncs les roses en seran protagonistes: des de Caldes de Malavella us parlarem de les roses i de com fer-les servir per decorar.

Amb Espartac Peran i Xavi Coral, cada dia fem un DIVENDRES. En directe a les 16:40h., a Tv3.

[ Clase de economía con el profesor Xavier Sala i Martín en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: enric gomà màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer xavier sala i martín 
Jueves, 19 de abril de 2012 • 00:00h.

Terrat PackAquesta tarda dedicarem una gran part del programa a fer l'humor, ja que des del dia que van venir Los Morancos no havíem tingut al DIVENDRES tants humoristes junts asseguts alhora en una mateixa taula. Andreu Buenafuente, Berto Romero i Jose Corbacho, integrants de TERRAT PACK, ens explicaran avui com és que un afectuós homenatge a la manera de concebre l'espectacle del famós cercle del "Rat Pack" de Frank Sinatra s'ha convertit, durant el seu segon assalt als escenaris, en una gran nit de monòlegs d'or, amb un poder de convocatòria aclaparant: una mitjana d'1.450 espectadors per funció.

El bon humor continuarà amb nosaltres de la mà de Màrius Serra, que avui ve ben equipat per presentar una nova edició del "Derbi de variants". Amb uns concursants dignes representants de la seva llengua materna, que no és altra que el català que es parla a Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona, València i Balears. El nostre "Derbi de variants" posarà contra les cordes (vocals) Ramon Molins, Màbel Martí, Montse Palau, Quim Masferrer, Queta Karmany i Enric Gomà, quan hagin de treure de les seves boques expressions que solem utilitzar quan estem de festa o amb el carnestoltes molt a la vora.

I continuem passant la setmana amb Espartac Peran a la població de Súria, a la comarca del Bages. Avui descobrirem com és la vida i com es treballa en una mina de sal, a 900 metres de profunditat.

No pots perdre't aquest DIVENDRES. En directe, a les 16:30h., a Tv3.

[ El "Terrat Pack" llega a "Divendres", miércoles a las 16:30h., en Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: andreu buenafuente berto romero enric gomà jose corbacho màbel martí màrius serra montse palau queta karmany quim masferrer ramón molins terrat pack 
Miércoles, 15 de febrero de 2012 • 00:00h.

Derbi de variantsEls del magazín DIVENDRES fan aquesta tarda un programa dins d'un altre, recuperant l'exitós concurs "Derbi de variants". Conduït per Màrius Serra, ens tornem a posar la granota i l'escafandre i fem una immersió lingüística a considerable profunditat, amb uns concursants en representació de les diferents variacions dialectals que podem trobar a Catalunya: Quim Masferrer (gironí), Queta Karmany (mallorquí), Ramón Molins (lleidatà), Màbel Martí (valencià) i Montserrat Palau (tarragoní). El repte per avui consistirà a deixar anar expressions en les disciplines "anar just de diners" i "criticar el teu cap".

Després del concurs ens posarem una miqueta més seriosos per parlar amb el doctor Eduard Gratacós, número u mundial en el camp de la cirurgia fetal. Coneixerem els avanços en aquesta disciplina i resoldrem dubtes que poden sorgir durant les diferents etapes de la gestació.

Avui ens acomiadem d'Altafulla, localitat que aquesta setmana ha acollit Espartac Peran i l'equip d'exteriors, i ho farem ballant a ritme de grans èxits dels anys 80, al costat de Xavier Solà i el cantant Alan Cook, nascut en aquesta població.

DIVENDRES, el magazín de les tardes de Tv3. Mira'ns en directe, després de "La Riera", a les 16:40h.

[ Los retos linguísticos de Màrius Serra en el plató de "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: màbel martí màrius serra montserrat palau queta karmany quim masferrer ramón molins xavier solà 
Jueves, 29 de septiembre de 2011 • 00:00h.

Màrius SerraAquesta tarda donem la benvinguda a una nova edició del gran "Derbi de variants", el nostre concurs per a gent de lletres, conduït per un autèntic geni de la llàntia màgica del llenguatge, l'escriptor Màrius Serra. El català té tanta riquesa dialectal, que no és el mateix demanar una barra de pa al Baix Llobregat que a l'Alta Ribagorça. Per aquest motiu, avui el repte consistirà a veure quina varietat del català és la millor per parlar... de futbol!. Els participants que vénen en representació de les diferents faccions de la llengua de Guifré el Pilós seran la mallorquina Keta Carmany, el gironí Gerard Quintana, el lleidatà Ramón Molins, la tarragonina Montserrat Palau, la valenciana Màbel Martí i la barcelonina Núria Coll.

I un dijous més, tornem a mirar pel periscopi del nostre observatori de la crisi econòmica mundial, amb el catedràtic Xavier Sala Martín. I abans de marxar de la Vall de Boí, donem una volta per l'espectacular Parc Nacional d'Aigüestortes, amb el geòleg Josep M. Rispa.

Ens acomiadarem amb la música dels 4rt 1a, una banda que va començar a fer concerts al menjador de casa seva, d'aquí el seu nom. Aquí en teniu una mostra:


DIVENDRES, un balcó cap al cap de setmana. Cada tarda a les 16:40h., a Tv3.

[ Vuelve a DV el "derbi de variantes", con Màrius Serra ]
En: Divendres Tv3 
Tags: 4rt 1a gerard quintana josep m. rispa màbel martí màrius serra montserrat palau núria coll ramón molins xavier sala martín 
Jueves, 12 de mayo de 2011 • 00:30h.

«« Primera | « Anterior | 1 | 2
[ Páginas: 2 / 2 ]