Arcadi Oliveras
Aquest dimecres, la tertúlia d’actualitat comptarà amb la participació d’Arcadi Oliveres, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular del departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona. Oliveres acumula 40 anys de combativa activitat en els moviments socials en contra del capitalisme, sempre des d’una postura pacifista, i és un dels principals impulsors del procés constituent. També participaran en la tertúlia els periodistes Manuel Cuyàs, Marina Llansana, Antonio Franco, Pere Mas i Tian Riba.

Durant les connexions amb Espartac Peran des de Vilanova de Prades, coneixerem el món de la falconeria, l’art de criar, entrenar i tenir cura de falcons i altres aus rapinyaires. També coneixerem la història del professor Manuel Civera, a qui els seus alumnes de Vilanova de Prades encara recorden avui dia perquè ensenyava de manera diferent, tenint en compte que va haver de guiar-los per fer el traspàs de l’escola franquista a l’escola moderna. Parlarem amb ell i amb alguns dels seus alumnes.

A plató tractarem temes de salut. Hem convidat el doctor Robert Belvis, especialista en neurologia que acaba de publicar el llibre "Migranya: tot el que has de saber si en pateixes". Moltes persones tenen aquests dolors i conviuen amb ells de millor o pitjor manera. Com podem prevenir-los? Com tractar-los quan arriben?

I amb el nostre entrenador personal, en Jordi Pallarès, seguim els seus exercicis per arribar forts i plens de salut  a final d’any. El Jordi ens proposa cada setmana un pla per a totes les edats i condicions físiques que podrem seguir fàcilment des de casa.

Us hi esperem! En directe, 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a:
En directe | divendres.cat | @DivendresTv3 | Facebook

En: Divendres Tv3 
Tags: antonio franco arcadi oliveres espartac peran jordi pallarès manuel civera pere mas robert belvis tian riba 
Miércoles, 8 de octubre de 2014 • 00:02h.

Arcadi OliveresL'economista Arcadi Oliveres impulsa, juntament amb Teresa Forcades, la formació d'un moviment social que ha de portar a la creació d'una candidatura popular i unitària a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Tots dos han elaborat un manifest on s'exposen una sèrie de propostes de canvi social, polític i econòmic que serveixin per obrir un ampli debat en assemblees locals de tots els pobles de Catalunya. Aquest dimarts, a la tertúlia d’actualitat de DIVENDRES, ens acompanya l’economista Arcadi Oliveres per parlar d’aquest manifest, en una taula moderada per Xavi Coral amb les opinions i punts de vista de Marina Llansana, Leonor Mayor, Manel Manchón, Pere Mas i Tian Riba.

També entrevistem al programa d’avui l’escriptor Albert Sánchez-Piñol, que publica la versió en català de la que ha estat la seva primera novel·la escrita en castellà, "Victus", una narració de gènere històric publicada l’any passat per l’editorial La Campana, tot un èxit de vendes, on es narra la història de Martí Zuviría, que amb 98 anys, explica des de Viena i just abans de la Revolució Francesa, les seves memòries com a ajudant d'Antoni de Villarroel durant la Guerra de Successió.

I en plena eclosió primaveral, ens acostem amb l’Espartac Peran a l’empresa Llavors Fitó, a Bellpuig, que es dedica a la producció de llavors de panís, plantes aromàtiques, flors, gespa i productes per a l’hort. Coneixerem la seva història, quines llavors podem plantar a casa en aquesta època de l’any, i també trucs per fer-les créixer amb èxit.

I acabarem amb la música del grup Manel, que avui publiquen nou àlbum "Atletes, baixin de l’escenari". Estrenarem en primícia a la televisió el seu primer single, "Teresa Rampell", i parlarem amb ells d’aquest nou treball discogràfic.

DIVENDRES a Tv3, 16:40h.
Participa en directe amb nosaltres mitjançant Twitter i Facebook.
En: Divendres Tv3 
Tags: albert sánchez-piñol arcadi oliveres manel manuel manchón pere mas 
Martes, 16 de abril de 2013 • 09:26h.

RaimonEl cantautor Raimon torna al plató de DIVENDRES, coincidint amb la commemoració dels 50 anys de la seva carrera musical. I ho fa amb la publicació d'un llibre, "La vida immediata", un diari escrit des de desembre del 1980 fins a desembre del 1981, període de temps en el qual preparava i gravava els discos de "Totes les cançons". Amb ell parlarem de propers concerts, de les seves vivències com a músic, i de les seves preocupacions polítiques, intel.lectuals i socials.

I durant aquest segon dia en directe des d'Arbeca, l'Espartac ens mostrarà, amb la nutricionista del programa, la doctora Montse Folch, els múltiples beneficis que ens ofereixen les varietats d'oliva que es troben a terres de Ponent; en concret coneixerem l'oliva arbequina i l'oli d'Arbeca.

També dedicarem un espai del programa a parlar de la imminent vaga general del dia 14, i d'altres temes de primera plana de l'actualitat, durant la tertúlia dels dimarts, que en aquesta ocasió comptarà amb els nostres col.laboradors Rafael Nadal, Manel Manchón, Arcadi Oliveres, Marina Llansana, Gonzalo Bernardos i Pere Mas.

"Divendres", el magacín català de les tardes de Tv3. Sintonitza'ns en directe cada dia, després de "La Riera".

[ Raimon y "La vida inmediata", en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: arcadi oliveres gonzalo bernardos manel manchón marina llansana montse folch pere mas rafael nadal raimon 
Martes, 13 de noviembre de 2012 • 00:00h.

Arcadi OliveresLa complicada situació que travessa l'economia ha estat moltes vegades motiu de diàleg i debat al magazín DIVENDRES. Avui parlarem de la crisi i dels camins alternatius cap a una possible regeneració de la malmesa economia espanyola i europea, amb dos dels economistes més lúcids del nostre país, i participants actius mitjançant diferents xerrades i conferències en el moviment dels "indignats": Miren Etxezarreta, catedràtica d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i doctora per la London School of Economics, i Arcadi Oliveres, professor de la UAB, expert en comerç internacional, deute extern i economia de defensa.

Fa uns quants dies també que no parem de rebre missatges d'amor dels nostres espectadors. El concurs "Catalunya s'estima" és tot un èxit, així que avui dedicarem la nostra tertúlia a parlar de l'amor. Creieu que ens estem tornant cada vegada una mica menys romàntics? En parlarem amb Màrius Carol, Imma Sust, Sílvia Soler, Ana Boadas i Pere Mas.

I des de Caldes de Malavella descobrirem el poder nutritiu de l'aigua amb gas i farem un recorregut per la història dels balnearis, amb l'historiador Josep M. Solé i Sabaté.

Us esperem a tots en directe a les 16:40h. a Tv3, i també a tots els fans de Bruce Springsteen. Busquem el fan català número 1 del Boss!

[ Los economistas Arcadi Oliveres y Miren Etxezarreta, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: ana boadas arcadi oliveres imma sust josep maria solé i sabaté màrius carol miren etxezarreta pere mas sílvia soler 
Martes, 17 de abril de 2012 • 00:00h.

1
[ Páginas: 1 / 1 ]