Tortell Poltrona i Andreu BuenafuenteTortell Poltrona y Andreu Buenafuente | Xavier Casals
Casi todas las civilizaciones tienen un refrán en donde se reconoce la relación entre el vino y la verdad. In vino veritas es el más conocido de ellos. Herodoto cuenta que cuando los persas tomaban alguna decisión bajo el influjo del alcohol detenían su ejecución hasta reconsiderarla en estado sobrio, ¡y cuando tomaban una decisión en estado sobrio detenían su ejecución hasta reconsiderarla completamente borrachos! Solamente cuando coincidían las valoraciones a través del filtro del vino y través del filtro del agua se animaban los sátrapas a lanzar sus tropas contra las ciudades griegas. Los persas eran unos tipos moderados comparados con Romá Lentini —excelente Fermí Fernàndez abriendo caminos nuevos a los que no nos tiene acostumbrados—, el sommerlier para el que en el vino no sólo está la verdad, sino también la obsesión, la vida, el crimen, la infancia, la religión, el sexo, el tiempo, la locura, la muerte y la más olfativa de las soledades.

'El sommelier' de Fermí Fernández"El sommelier" de Fermí Fernández | Mia Font
Arrancó así una nueva edición del SINGLOT FESTIVAL, otro delicioso fin de julio en Sant Feliu de Guixols en donde, de una forma u otra, todos los participantes consideran que también en el humor está la verdad. In humor veritas. No nos planteamos invadir ninguna ciudad griega, pero se recomienda encarecidamente que cualquier decisión que se haya tomado borrachos e hipnotizados de perfección técnica y bricolaje expresivo tras la hora de fascinación que presenciamos en "Be God is", se reconsidere a la mañana siguiente, de vuelta a un mundo donde los cuerpos no son armónicos ni los sonidos rítmicos. Y viceversa. El humorístico (etimológicamente, "humor" es primo lejano de "humedad" y de "humus", tierra) espectáculo de Espai Dual provocó en los asistentes el estado de ebriedad sensorial adecuado para repensar la forma como vemos el mundo en estado sobrio.

'Be god is'"Be God is" de Espai Dual | Xavier Casals
El sommerlier Romà Lentini es capaz de oler la envidia o los celos, y encuentra notas de ambición, literatura y silencio en vinos en donde otros sólo aprecian ciruelas negras, regaliz o cuero. El vino abre la puerta a las sinestesias, esos extraños fenómenos en donde unos sentidos perciben los contenidos de otros. También el humor es un juego de sinestesias que permiten saborear, oler y tocar "Be God is". En el vino, en el humor y en las sinestesias está la verdad.

Antonio Rico | @ARicoTV
Enviado especial a SINGLOT FESTIVAL


SINGLOT FESTIVAL a: singlotfestival.com | blog.singlotfestival.com

Singlot Festival 2016
Andreu Buenafuente amb EL TERRAT i TheProject han presentat el cartell de la segona edició del SINGLOT FESTIVAL que tindrà lloc el proper 28, 29 i 30 de juliol a Sant Feliu de Guíxols en el marc del Festival Porta Ferrada 2016. Per segon any consecutiu el SINGLOT FESTIVAL envairà d'humor Sant Feliu de Guíxols durant tres dies amb espectacles i propostes de comèdia, jornades acadèmiques i també professionals amb els principals creadors, productors, distribuïdors i exhibidors a nivell nacional. Una proposta que està encapçalada per Goyo Jiménez amb l'espectacle "By the way" i en la que també estarà present el muntatge de "El Rey" de Teatro del Barrio amb Alberto Sanjuan, Luis Bermejo i Willy Toledo, "Mal Martínez" de Marc Martínez, Fermí Fernández amb "El sommelier", el "Nano cabaret" d'Yllana, "Be god is" de l'Espai Dual i una master class impartida per Andrés Lima.

Singlot Festival 2016
La sala Club del BARTS ha estat l'espai escollit per presentar aquest nou cartell de SINGLOT. Una presentació que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i membres del seu consistori amb els que ha agraït que la comèdia prengui la població durant tres jornades al juliol. Enguany, la creativitat del cartell ha anat a càrrec del dibuixant i il.lustrador Mikel Urmeneta, creador i fundador de Kukuxumusu però que actualment està al capdavant de Katuki Saguyaki. Urmeneta ha seguit sent fidel al joc del peu amb la ploma, creat per Javier Jaén per a la primera edició, i que ha esdevingut marca de la casa.

El SINGLOT FESTIVAL és una proposta artística que va néixer el 2015 i que ha estat ideada pel seu director, Andreu Buenafuente, que en les seves paraules «Per fer la segona edició abans s'havia de fer la primera i era arriscat. Un festival de comèdia que es pren la comèdia seriosament amb l'objectiu d’unir als professionals de la comèdia i les arts escèniques com mai abans s'havia vist».

L'edició d'enguany presenta un programa que vol viatjar per diferents gèneres i permet donar un pas més enllà en la programació d'entreteniment dins del Festival de Porta Ferrada. I és en aquesta segona entrega en la que es presenta la primera producció SINGLOT, fruit de les jornades professionals de la primera, "Mal Martinez" humor i hòsties, un espectacle en el que segons el mateix Marc Martínez «quiero salir al escenario y petarlo».

Singlot Festival 2016
En resum, SINGLOT és una trobada de tres dies que reunirà l'humor i la comèdia per gaudir-ne i sobretot per reflexionar-ne a l'aire lliure, en ocasions, i en d'altres en espais emblemàtics de la vila com l'Espai Thyssen, l'Espai Las Vegas, entre d’altres.

SINGLOT FESTIVAL: 28, 29 i 30 de juliol a Sant Feliu de Guíxols.

SINGLOT FESTIVAL a: singlotfestival.com | blog.singlotfestival.com


Marta Torné
Per fi ja és divendres i comencem programa amb la nostra tertúlia habitual de "La Riera", conduïda per Espartac Peran i amb els nostres contertulians habituals: Pere Mas, Ana Boadas, Fermí Fernàndez, l’àvia Remei i David Balaguer.

Farem una nova entrega de "La crida del Divendres” amb els habituals Bibiana Ballbè, Genís Sinca i Sílvia Soler. Aquest cop i aprofitant que dissabte és Sant Jordi parlarem de l'amor, de declarar-nos, d'estimar...

Tancarem definitivament el concurs "Catalunya s'estima" que hem fet durant les últimes dues setmanes; coneixerem els finalistes i, entre ells, el guanyador d’un magnífic cap de setmana amb el creuer més gran del món. Per completar la taula ens acompanyarà l'actriu i presentadora Marta Torné, que també ens parlarà de l'amor i del seu llibre "Marta & Rufus", un llibre en què mostra la crisi dels 30 narrada de manera fresca i divertida. En el seu cas, just acabant d'aterrar a Madrid, sense parella, però molt enamorada d'un individu d'una altra espècie: el seu afectuós yorkshire Rufus.

Torna al sofà vermell el nostre professor particular de bones maneres, Marc Giró. Aquesta setmana respondrà a la consulta exprés d'una espectadora que li demana consell perquè ha d'assistir a un sopar de gala i la d'una altra que vol saber la seva visió sobre la lectura com a hàbit dels elegants, ara que som a la vigília de Sant Jordi.​

DIVENDRES, amb l'Helena García Melero i l'Espartac Peran, divendres 22 d'abril a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: ana boadas david balaguer espartac peran fermí fernández marta torné pere mas 
Viernes, 22 de abril de 2016 • 00:02h.

Helena García Melero
Per fi ja es divendres i tornem a parlar de tot el que ha passa a "La Riera" aquesta última setmana. Ho farem amb els contertulians habituals: Pere Mas, Ana Boadas, Fermí Fernàndez, àvia Remei i David Balaguer.

Dilluns iniciarem el sorteig de La Grossa de Divendres (on un espectador podrà optar cada dia a deu bitllets del nostre número, que si obtingués la Grossa es convertirien en un milió d’euros) i a "La crida del Divendres", ens hem volgut avançar i hem sortit a preguntar a la gent què faria si els toqués un milió d’euros. Analitzarem les respostes que ens han donat i també opinarem amb Bibiana Ballbè, Genís Sinca i Sílvia Soler. Aquesta setmana també ens acompanyarà l’escriptor, economista i conferenciant Àlex Rovira, autor de l’èxit literari "La bona sort".

I, evidentment, també ens relaxarem i riurem amb la classe de bones maneres que ens imparteix setmanalment Marc Giró. I finalment, la Dolors Boatella ens farà un repàs de les imatges que han circulat per les xarxes socials i que més li han cridat l’atenció.

DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: àlex rovira ana boadas fermí fernández pere mas 
Viernes, 6 de noviembre de 2015 • 00:01h.

Bibiana Ballbé
A la tertúlia de "La Riera" analitzarem la relació entre la Bea i la Mercè. És clar que la noia se n’aprofitarà tant com pugui. Quant de temps trigarà la Mercè a adonar-se’n? També comentarem què hauria de fer l’Imma ara que ha descobert que l’Elies era un falsificador d’obres d’art. I podria ser que tinguéssim alguna sorpresa, però per això haureu d’estar atents a la pantalla. Acompanyaran Espartac Peran: Pere Mas, Ana Boadas, Fermí Fernàndez, l’àvia Remei i David Balaguer.

La crida del DIVENDRES no podia obviar la pregunta que es planteja cada any quan arriba la diada de Tots Sants: ets més de celebrar la castanyada o ja estàs totalment abduït per l’esperit americà del Halloween? En parlarem, ho discutirem, plantejarem el pros i els contres amb Bibiana Ballbè, Genís Cinca, Sílvia Soler, Jan Grau i Jordi-Lluís Vilar.

Els divendres tenim cita obligada amb la classe de bones maneres del Marc Giró. Aquesta setmana respondrà a una pregunta d’un espectador del programa que, pensant en l’època en què ens trobem, vol que li expliquin quina ha de ser la millor manera de donar el condol als familiars d’un difunt.

Aprofitarem les dates i que canviem el mes per saber quin serà el nostre horòscop de cara al mes de novembre. I com no podria ser d’una altra manera, ens farà la predicció la nostra bruixa de capçalera, Imma del Destí.

Per acabar, Dolors Boatella ens farà el seu particular repàs de les notícies de la setmana i ens ensenyarà els mems més impactants i graciosos que han circulat per la xarxa. Concretament, aquesta setmana destacarà l’acció de Valentino Rossi en l’última cursa del mundial de MotoGP, el comunicat de l’OMS respecte als embotits i a les carns vermelles i alguns mems relacionats amb la composició del nou Parlament català.

DIVENDRES, amb Helena Garcia Melero i Espertac Peran, a partir de les 16:40h. a TV3.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: ana boadas david balaguer espartac peran fermí fernández genís cinca marc giró pere mas sílvia soler 
Viernes, 30 de octubre de 2015 • 00:14h.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 1 / 8 ]