Espartac PeranAmb el Nadal molt a la vora, a DIVENDRES volem ajudar-te a tenir-ho tot a punt perquè triomfis en aquestes dates. Avui hem convidat l'escriptora Carmeta Morán, ja que acaba de publicar un llibre que ens ha semblat summament interessant: "Sense maneres, no hi ha manera" (Ed. Alba, 2011). Es tracta d'un compendi sobre la bona educació, aplicada als temps moderns. Entre les seves pàgines trobem les regles d'or per quedar com un autèntic galant en els sopars d'etiqueta o el protocol a seguir per donar i rebre regals... en definitiva, una guia útil sobre com comportar-se amb educació i bon gust, una qualitat que, en definitiva, ens fa més humans.

Aquesta setmana ens hem traslladat fins a la població de Sant Feliu de Llobregat, una de les localitats amb més trempera del Baix Llobregat. De fet, es creu que l'ús de la paraula "neng" va començar en aquesta ciutat, tot i que en realitat hi ha uns quants llocs de la comarca que travessa el riu Llobregat on es va començar a encunyar aquest terme. Esperem que Màrius Serra ens ho aclareixi aquesta tarda en la seva secció "Paraules en ruta".

A Sant Feliu també farem una volta per l'interior del Palau Falguera, construït el 1636, i a plató tornarem després d'una llarga setmana de pont a reprendre la tertúlia dels dilluns, al costat de Pere Escobar, Núria Farré, Carles Capdevila, Sebastià Serrano i Lidia Heredia.

T'esperem al costat d'Espartac Peran i Xavi Coral. En directe, dilluns a les 16:40h., a Tv3.

[ Esta semana es "Divendres" en San Feliu de Llobregat ]
En: Divendres Tv3 
Tags: carles capdevila carmeta morán lidia heredia màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano 
Domingo, 11 de diciembre de 2011 • 15:00h.

Carlos Ruiz ZafónEl magazín DIVENDRES acull aquesta tarda un dels fenòmens literaris de l'any, el llançament d'"El presoner del cel", la nova obra de l'escriptor Carlos Ruiz Zafón, que vindrà al programa per parlar-nos del seu retorn a l'univers de la Barcelona dels anys 50, del retrobament amb el protagonista de les seves anteriors novel.les, Daniel Sampere, i del misteri del "Cementiri dels Llibres Oblidats".

Les eleccions del 20-N seran un altre dels temes principals de la tertúlia d'avui. Farem balanç de la jornada electoral i els seus protagonistes al costat de Carles Capdevila, Toni Soler, Xavier Sardà, Enric Lacalle i Marina Llansana.

I aquesta setmana traslladem el nostre plató mòbil fins a la localitat d'Espinelves, a la comarca d'Osona. Entrarem en directe a  l'església de Sant Vicenç d'Espinelves, un dels monuments d'art romànic més importants de la regió. I, al costat de l'escriptor Màrius Serra, ens posarem al dia sobre les variacions dialectals del català que es parla en aquesta zona de Catalunya.

Us esperem després de "La Riera", en directe, a Tv3.

[ Carlos Ruiz Zafón presenta "El prisionero del cielo" en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: carles capdevila carlos ruiz zafón enric lacalle marina llansana màrius serra toni soler xavier sardà 
Lunes, 21 de noviembre de 2011 • 00:00h.

Albert EspinosaAl programa d'avui trobem grans històries de superació, històries de gent real, que ens arriben a través de la Fundació ONCE i els candidats a la seva VI convocatòria de guardons a la solidaritat i la superació 2011. Aquesta tarda tindrem en el plató Xavier Grau, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, i dos dels premiats amb aquest guardó: la periodista Elisabet Pedrosa i el guionista Albert Espinosa. Darrere d'ells, una gran història de lluita avui els ha merescut aquest important reconeixement. Ells mateixos ens ho expliquen aquesta tarda a DIVENDRES.

Com cada inici de setmana, ens traslladem a una nova població de la geografia catalana al costat d'Espartac Peran i l'equip d'exteriors. Aquesta setmana, és el torn de visitar Tordera, una localitat onl van tenir lloc tres importants batalles que van canviar el destí de la història de Catalunya. Les coneixerem aquesta tarda al costat de l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté.

I la nova edició de la tertúlia d'actualitat dels dilluns vindrà acompanyada de les opinions d'una alineació de luxe: Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Agustí Esteve.

Quan tot va a ritme de dilluns, viure en DIVENDRES és una actitud mental molt recomanable. Us esperem en directe, a les 16:40h., a Tv3.

[ Un "Divendres" con historias de superación, tertulia de actualidad y un viaje a Tordera ]
Fermí ReixachA començaments d'any, Ana Boadas va portar en primícia fins al plató de DIVENDRES un reportatge amb les primeres imatges del rodatge de "14 d'abril. Macià contra Companys", una ficció televisiva, camuflada sota l'aparença d'un documental, presumptament gravat el 1932, que narra les pugnes polítiques que van tenir lloc a Barcelona entre el 14 i el 17 d'abril de 1931. Dirigida per Manuel Huerga, la pel.lícula té un magnífic elenc d'actors, entre els quals trobem, entre d'altres, els grans Pere Ponce i Fermí Reixach. La pel.lícula ja està acabada, i després de la presentació al Festival de Cinema de Sant Sebastià, tindrem la nostra "première" personal a DIVENDRES, al costat de Manuel Huerga i el mateix Reixach.

Aquesta setmana, l'Espartac es trasllada fins a Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa. L'escriptor Màrius Serra ens hi espera amb la seva pissarra, per guiar-nos a través de les peculiaritats del català que es parla en aquesta localitat, amb les seves "Paraules en ruta". I també us presentarem Francesc de Verntallat, conegut com el "Braveheart" català.

I a la tertúlia d'actualitat sentirem els punts de vista de Sebastià Serrano, Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila i Agustí Esteve.

En directe. Sobre les 16:40h. A Tv3. Cada tarda és DIVENDRES.

[ Fermí Reixach i Manel Huerga presenten "14 d'abril. Macià contra Companys" a "Divendres" ]
Dr. Antoni TrillaAmb la tardor i el fred tornen els virus, entre els quals un vell conegut: el virus de la grip. Avui dia en tenim molta informació, fins al punt que cada any es desenvolupa una vacuna específica per combatre'l, però... fins a quin punt controlem tots els factors que intervenen en la cadena de transmissió d'aquest virus? Per què uns anys el virus de la grip és més agressiu que uns altres? Què podem fer per prevenir-lo? I el virus de la Grip A? Continua igual de latent la seva presència al món? Avui ens visita el Dr. Antoni Trilla, epidemiòleg i cap del Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clinic de Barcelona, per aclarir algunes qüestions i desmuntar falsos mites sobre la grip.

Aquesta setmana, Espartac Peran i l'equip d'exteriors del programa es desplacen a la localitat costanera de Sant Pol de Mar. Al costat de l'escriptor Màrius Serra i la seva ja mítica secció "Paraules en ruta", analitzarem les peculiaritats del català que es parla en aquesta zona de la Costa Brava.

També us explicarem d'on prové una frase històrica arrelada en aquest poble: "Sant Pol, quina hora és?" Això implica un recorregut per les diferents maneres que ha utilitzat l'home al llarg de la història per mesurar el temps. Veurem aparells curiosos que encara avui poden usar-se com a rellotges.

I reunirem a la nostra tertúlia d'actualitat dels dilluns les veus de Sebastià Serrano, Núria Farre, Pere Escobar, Carles Capdevila, Josep Miquel Abad i Tian Riba. Avui recordarem el 25 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona amb Josep Miquel Abad, que va ser conseller delegat del Comitè Organitzador, el COOB 92.

"Divendres", en directe cada tarda a les 16:40h., a Tv3.

[ Algunas verdades sobre el virus de la gripe con el Dr. Antoni Trillas, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: antoni trilla carles capdevila josep miquel abad màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Lunes, 17 de octubre de 2011 • 00:00h.

«« Primera | « Anterior | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 16 / 19 ]