Mònica Terribas
És dimarts i tenim una cita obligada amb Mònica Terribas per analitzar-nos, des de la seva particular mirada, l’actualitat més estricta. Aquesta setmana analitzarem l’estat de les negociacions entre els dirigents polítics espanyols per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. Repassarem la importància del Mobile World Congress que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Explicarem què és el coltan i quin és el greu conflicte que hi ha darrere l’explotació i tràfic d’aquest mineral. Finalment, recordarem la figura del desaparegut Umberto Eco i els seus tractats de semiòtica.

Parlant del MWC 2016, destacarem que ens trobem davant l’esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil. L’espai on les empreses fabricants, distribuïdors, etc., ensenyaran totes les novetats presents i futures en aquest món inquiet. Un esdeveniment referent del sector a tot el món i una cita imperdible per al “Divendres” des d’on mostrarem algunes de les novetats més impactants d’aquesta nova cita, de la mà de Pau Garcia-Milà.

Des de Puigcerdà emularem la Festa de l’Estany que es fa anualment al mes d’agost i explica la història de "la vella d’‘estany", que data de finals del XIX. La llegenda relata que una vella es va resistir a marxar de casa seva quan l’aigua de l’estany la cobria i ara, viu sota l’aigua i surt un cop l’any. També parlarem de l’entorn privilegiat en què ens trobarem durant un parell de dies i destacarem l’increïble cel nocturn de la Cerdanya que, durant un temps estava considerat un dels millors d’Europa. I no ens podem perdre el final del programa perquè veurem un espectacular castell de focs artificials que es reflectiran al bell mig de l’estany.

El FC Barcelona torna a la seva cita anual europea amb el partit d’anada dels vuitens de final de la UEFA Champions League. Els culers s’enfronten, per enèsima vegada, amb l’Arsenal de Londres (TV3, 20.45h) a on connectarem en directe amb la nostra companya Marta Carreras, que ens farà cinc cèntims de l’última hora de tots dos equips.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: barcelona espartac peran helena garcia melero mònica terribas world mobile congress 
Martes, 23 de febrero de 2016 • 00:14h.

Mònica Terribas
Una altra vegada ens acompanya Mònica Terribas per fer-nos saber els temes que més li han cridat l’atenció durant aquesta setmana i analitzar-los des del seu particular punt de vista.

Dimarts ens endinsem en la Festa de la Llum (que tindrà lloc el proper cap de setmana), commemoració de l’arribada de l’aigua a Manresa el segle XIV, que té una càrrega de misteri que genera interès i curiositat. Veurem imatges de l’espectacle i, fins i tot, comptarem amb alguna de les escenificacions que es podran veure durant el cap de setmana. Repassarem molts altres temes importants a la capital del Bages, com la cuina del bacallà, pròpia de la Quaresma, i la Transèquia, una caminada-cursa que es fa a l’entorn de la sèquia que va de Balsareny a Manresa i que comentarem en companyia de Núria Picas, recentment reconeguda com a Millor Esportista de Catalunya de l’any 2015.

A causa de la petició dels nostres espectadors i gràcies a la multitud de preguntes que ens han arribat i que no hem pogut contestar, ens trobem en l’obligació de fer una segona part del tema de la Llei de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentals que actualment regeixen a Catalunya. Ens tornarà a acompanyar per respondre tots els dubtes l’advocada i directora de Gabarró Advocats-Herències, Meritxell Gabarró.

Entrevistarem també algunes de les actrius que interpreten al Teatre Poliorama "El Florido Pensil-Nenes", la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i il·lògica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. Seuran al sofà vermell amb nosaltres Lloll Bertrán, Mireia Portas i Victòria Pagès.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: lloll bertrán meritxell gabarró mireia portas mònica terribas núria picas victoria pagès 
Martes, 16 de febrero de 2016 • 00:16h.

Helena García Melero
Com cada dimarts, Mònica Terribas ens analitza l’actualitat des del seu particular punt de vista.

L’impost de successions i donacions a Catalunya ha experimentat canvis constants en els últims anys. Un anys posen l’impost, uns altres el treuen i uns altres el redueixen, de manera que cal tenir un calendari a la mà a l’hora de morir-se per saber quant pagaran els hereus. Per parlar de les herències i del que actualment regeix a Catalunya, tindrem Meritxell Gabarró, advocada i directora de Gabarró Advocats-Herències.

Seguim a l’Ametlla de Mar amb Espartac Peran, per celebrar les Terceres Jornades Gastronòmiques de la Galera, presents en diferents restaurants de la vila, com també en algunes de les poblacions pròximes. Tindrem 3 dels cuiners més ben valorats de la zona, que ens mostraran alguns dels seus millors plats. I entre d’altres temes, descobrirem què és la galera i algunes de les seves curiositats, com que tenen una vista privilegiada.

Continuarem analitzant l’actualitat informativa més estricta amb alguns dels nostres tertulians habituals. Acompanyaran Helena Garcia Melero: Odei Etxearte, Xavier Fina, Miquel Puig i Toni Orensanz, el qual també ens parlarà del darrer llibre que ha escrit "El nazi de Siurana", la història d’un nazi fugitiu que es va amagar a la inaccessible Siurana, on es va fer construir un xalet immens i va viure protegit pel franquisme i per uns gossos ferotges.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: espartac peran helena garcia melero meritxell gabarró miquel puig mònica terribas odei etxearte toni orensanz xavier fina 
Martes, 9 de febrero de 2016 • 00:38h.

'Divendres'
Encetem el dimarts fent una mirada a l’actualitat des del particular punt de vista de Mònica Terribas.

Entrevistarem Rosa Pich-Anguera, autora del llibre "Como ser feliz con 1, 2, 3... hijos?". Rosa, mare de 18 fills, treballadora a mitja jornada i membre de diversos consells d’administració, ens parlarà de l’experiència pràctica que proporciona una família nombrosa i ens demostrarà que els fills són la font de la felicitat a la llar.

Dia gran del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Tindrem el vestuari del rei del Carnaval, el Carnestoltes, les banderes que presideixen les diferents entitats que hi participen i, entre molts altres temes, podrem veure alguna de les disfresses més impactants de la festa.

Hem muntat una tertúlia per fer un repàs de les últimes notícies polítiques, culturals i socials que han estat capçalera de mitjans de comunicació durant el cap de setmana. Acompanyaran Helena Garcia Melero, Xavier Torrent, Roger Palà, Odei Etxearte i Tian Riba.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: helena garcia melero mònica terribas odei etxearte roger palà tian riba xavier torrent 
Martes, 2 de febrero de 2016 • 00:02h.

Helena García Melero
Mònica Terribas ens donarà la seva visió particular dels fets que creu més destacables de la setmana. Entre d’altres temes, comentarem l’entrevista que dijous li va fer al president Carles Puigdemont per saber, sobretot, com el va veure i quina impressió li va fer. També repassarem la formació del nou govern de la Generalitat i la retirada d’Antoni Duran i Lleida de la política activa.

La setmana passada va començar la 4a temporada d’"El foraster", el programa de TV3 presentat per Quim Masferrer i que viatja a la recerca dels petits pobles de Catalunya. Per parlar de com va anar l’estrena i del que ens depara aquesta temporada, seurem amb ell al sofà del DIVENDRES i ens explicarà què ens trobarem en els pròxims capítols.

En el segon dia d’estada a Matadepera, parlarem dels apassionats de l’esport que troben, als voltants de la vila, un entorn excepcional i una orografia única per desenvolupar la seva activitat. Coneixerem esportistes de diferents disciplines, que ens explicaran la seva relació amb el parc natural i, entre d’altres temes, tindrem un rocòdrom molt particular, parlarem amb membres del Club d’Halterofilia de Matadepera i de la tradició de la vila en l’esport de l’hoquei.

DIVENDRES, diàriament a partir de les 16:40h. a TV3, amb l'Helena Garcia Melero i l'Espartac Peran.

DIVENDRES a: divendres.cat | En directe

En: Divendres Tv3 
Tags: espartac peran helena garcia melero mònica terribas quim masferrer 
Martes, 19 de enero de 2016 • 00:24h.

«« Primera | « Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 2 / 13 ]