Neurociència visual a 'Divendres'El plató de DIVENDRES es transforma avui durant una estona en una escola de màgia de gran prestigi, ja que comptem entre nosaltres amb dos grans investigadors en el camp de l'il.lusionisme, i dels ressorts que fan que el nostre cervell percebi coses a priori impossibles, com per exemple, veure com serren a una dona i les dues meitats del seu cos continuen movent-se separades en l'espai, monedes que es reprodueixen per si soles, o cartes de pòquer que semblen tenir vida pròpia. La neurociència és fonamental per a la creació de tots aquests trucs de màgia, per això parlarem amb Susana Martínez Conde, especialista en neurociència visual al laboratori de Neurofisiologia del Comportament, de l'Institut Neurològic Barrow de Phoenix, als Estats Units. Al seu costat tindrem a Miguel Ángel Cea, un autèntic mag que jugarà amb els límits de la nostra percepció, aplicant els descobriments en el camp de la neurociència a les seves habilitats com a il.lusionista.

A Alella tenim una cita amb la cuina saludable de la doctora Folch, i també ens interessem pel camp de la pedagogia ja que parlarem amb el creador de l'escola moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia.

Com cada dimarts, l'altra cara de l'actualitat posada al dia a la nostra tertúlia en la que participen Carolina Ferre, Sílvia Soler, Imma Sust i Màrius Carol.

DIVENDRES, el magazin de les tardes de Tv3. Cada dia en directe, a les 16:30h.

[ Neurociencia visual, magia, y el creador de la escuela moderna, en "Divendres" ]
World Mobile CongressAl programa d'aquesta tarda us proposem la següent reflexió: Quins hàbits quotidians hem anat canviant des de l'aparició dels telèfons mòbils? Ens hem parat a recapacitar sobre el lloc que ocupa el telèfon a la nostra vida quotidiana, i de quina manera vivim condicionats per aquest aparell? Amb el World Mobile Congress que se celebra aquests dies a Barcelona com a teló de fons, parlarem sobre usos i abusos del telèfon mòbil a la tertúlia d'aquesta tarda, al costat de Xavier Sardà, Màrius Carol, Imma Sust i Sílvia Soler. De passada, també aprofitarem per mostrar-vos les últimes novetats i avanços tecnològics en telèfons portàtils.

Avui ens visita al plató el director científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador Ribas, amb qui tractarem el tema d'"els anys de traspàs", una qüestió a nivell astronòmic mitjançant la qual s'explica, entre  altres coses, per què alguns mesos tenen 30 o 31 dies, o per què les setmanes es componen de set jornades.

I atenció aquesta tarda a Espartac Peran, que segueix les seves aventures per la geografia catalana, avui visitant un dels espais que va servir d'inspiració al gran Joan Miró, la masia de Mont-roig del Camp.

Us esperem, com cada dia, en directe a les 16:35h., a Tv3.

[ El teléfono que nos cambió, esta tarde en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: imma sust màrius carol salvador ribas sílvia soler world mobile congress xavier sardà 
Martes, 28 de febrero de 2012 • 00:00h.

Màrius Serra a DVA partir de les moltes notícies aparegudes aquestes últimes setmanes sobre els perills de la Dieta Dukan per a la salut, parlarem avui amb la doctora Folch des de Vallirana, dels pros i contres d'aquesta dieta. A més, la doctora ens ajudarà a planificar un menú "low cost" per a tota una setmana. També ens hem apropat a una de les celebracions més populars de Vallirana, les Festes de Sant Sebastià, que es van començar a celebrar a finals del segle XIV com a agraïment per haver salvat la població de la pesta negra. L'historiador Josep Maria Solé i Sabaté ens explicarà quines conseqüències va tenir aquesta epidèmia a Catalunya.

A més a més, avui celebrarem el Dia Internacional de la Llengua Materna amb Màrius Serra, Pau Vidal i Josep Maria Albaigès, que ens explicaran moltes curiositats del català. Com sempre, Sílvia Soler, Carolina Ferre, Imma Sust i Màrius Carol ens acompanyaran en la nostra taula d'actualitat dels dimarts.

DIVENDRES. Amb Xavi Coral i Espartac Peran, en directe a les 16:30h., a Tv3.

[ Celebramos el Día Internacional de la Lengua Materna con Màrius Serra, hoy en "Divendres" ]
Els amics de les artsAl programa d'avui donarem un curs de nutrició, basant-nos en un dels fonaments de la gastronomia catalana: el pa amb tomàquet. Us heu preguntat en alguna ocasió quin és el millor tipus de tomàquet per refregar sobre el pa? I per fer un sofregit? Des de Súria, la doctora Folch, la nostra nutricionista de capçalera, ens ho explica tot sobre les magnífiques propietats que amaga aquest aliment.

I si el pa amb tomàquet tingués un equivalent sonor, potser s'assemblaria a les cançons d'Els Amics de les Arts, un dels grups que són un clar exponent del que la premsa musical ha denominat "nova ona de pop català". Fidels al seu estil, que transita pels terrenys del folk, del pop, i fins i tot de l'electrònica, els nous temes d'"Els Amics" tornen a sonar reunits sota un mateix paraigua, al qual han anomenat "Espècies per catalogar".

I moltes coses més: tornem a reunir al voltant de la mateixa taula Sílvia Soler, Imma Sust, Màrius Carol i Xavier Sardà per parlar sobre l'actualitat del dia, i assistirem a una trobada a Súria, on la fotògrafa Diane Arbus es fregaria les mans: coneixerem els bessons més idèntics de tot Catalunya.

T'esperem, com cada dia, al costat de Xavi Coral i Espartac Peran, cap a les 16:35h., en directe per Tv3.

[ Els Amics de les Arts presentan su nuevo disco en "Divendres", 16:35h. en Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: doctora folch els amics de les arts imma sust màrius carol sílvia soler xavier sardà 
Martes, 14 de febrero de 2012 • 00:00h.

'Midnight in Paris', de Woody AllenQue a Catalunya tenim grans noms que brillen amb llum pròpia a la indústria del cinema és una cosa que tots sabem. Però aquest any, més que cap altre, les produccions rodades a Catalunya o amb participació de professionals del nostre territori estan aconseguint un nivell i un reconeixement internacional de què, avui, a DIVENDRES, hem volgut fer-nos ressò dedicant part del programa al cinema català.

En primer lloc, la nostra tertúlia d'actualitat estarà enfocada a parlar de la gala dels Premis Gaudí, que ahir a la nit va celebrar la quarta edició. Al costat dels nostres col.laboradors Sílvia Soler, Imma Sust, Màrius Carol, Luis Racionero i Tian Riba, comentarem àmpliament la gala i les produccions que s'han alçat amb l'estatueta. I en segon lloc, també ens visitarà el productor cinematogràfic Jaume Roures, per parlar de la nominació als Oscar de Hollywood de l'última pel.lícula en què ha participat com a coproductor: "Midnight in Paris", de Woody Allen.

Sobretot, no pot faltar a la nostra cita dels dimarts l'espai de la nutricionista del programa, la Dra. Montse Folch, que des de Mollet del Vallès ens explicarà les virtuts de menjar llegums.

Llums, càmera... DIVENDRES! 16:40h., Tv3.

[ Hacemos un "Divendres" de película, el martes por la tarde en Tv3 ]
En: Divendres Tv3 
Tags: imma sust jaume roures luis racionero màrius carol montse folch sílvia soler tian riba 
Martes, 7 de febrero de 2012 • 00:00h.

«« Primera | « Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 3 / 11 ]