Lluís Martínez SistachLes Franqueses del Vallès és la nostra última destinació de la temporada. Aquesta setmana, Espartac Peran i tota la troupe de DIVENDRES prenen aquesta increïble localització en el centre de la comarca del Vallès Oriental, i als seus carrers es respirarà l'esperit del nostre magazín de tardes durant tota la setmana. Avui al costat de l'escriptor Màrius Serra, geni del llenguatge i addicte a l'"Apalabrados", us proposarem un rànquing de les paraules més curioses amb què ens hem trobat en els nostres viatges d'aquesta temporada.

També rebrem al plató al cardenal Lluís Martínez Sistach, actual arquebisbe de Barcelona. Aquesta tarda tindrem ocasió d'entrevistar-lo en profunditat, al costat de Xavi Coral i Tian Riba.

No deixarem de visitar l'Ajuntament de les Franqueses, una de les obres d'estil modernista més singulars de l'arquitectura del Vallès, al mateix temps que des del plató sabrem les característiques que ha de tenir un edifici sostenible amb el medi ambient, al costat de l'arquitecte Coque Claret i els seus alumnes.

I tota l'actualitat del cap de setmana posada al dia a través de les opinions dels nostres col.laboradors Sebastià Serrano, Núria Farré, Pere Escobar i Agustí Esteve.

En directe, 16:40h., a Tv3.

[ Un "Divendres" con el cardenal Lluís Martínez Sistach ]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve coque claret lluís martínez sistach màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Lunes, 9 de julio de 2012 • 09:22h.

Antoni Castells, exconseller d'Economia i Finances"Aquells que han estat triats democràticament no manen, i els que semblen manar no han estat triats pels ciutadans. Amb una unió monetària incompleta i sense els instruments necessaris per resoldre conflictes, cal construir ara l'Europa política". Aquest tan sols és un dels postulats dels molts que podem trobar a "El desafío de la política. Europa y la gran recesión", d'Antoni Castells. Xavi Coral i Tian Riba entrevistaran en profunditat l'exconseller d'Economia i Finances, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i catedràtic d'Hisenda Pública de la UB, sobre la publicació d'aquest nou estudi sobre la crisi, en el que seria un pas més en l'anàlisi de la situació financera i la ruptura de la zona euro.

Aquesta setmana li ha tocat el torn a la localitat d'Aiguafreda, de rebre l'Espartac Peran i l'equip d'exteriors del programa. Aiguafreda és molt coneguda per la famosa Font dels Enamorats, una font que es troba situada a la sortida del poble, en un lloc apartat, on les parelles joves d'abans acudien fora de les mirades dels pares. A partir de les històries que amaga aquesta font recordarem com festejaven els nostres pares. Com va ser el vostre primer petó?

I una nova tanda de paraules imprescindibles per guanyar sempre a l'"Apalabrados" arribaran al costat de l'escriptor Màrius Serra, que coneix a la perfecció les peculiaritats del català que es parla de punta a punta de Catalunya.

Com cada dilluns, assistirem a l'anàlisi de l'actualitat en clau de tertúlia amb Sebastià Serrano, Núria Farré i Pere Escobar.

En directe, a les 16:30h., a Tv3.

[ Entrevista a Antoni Castells, exconsejero de Economia y Finanzas, en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: antoni castells màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano tian riba 
Domingo, 24 de junio de 2012 • 16:00h.

Xavier Sala i MartínGrècia fa eleccions anticipades aquest diumenge, 17 de juny, data fins a la qual ha exercit com a primer ministre interí el president Panayotis Pikrammenos. Aquesta decisió té lloc mentre Europa continua pendent de la possibilitat que Grècia abandoni l'euro. La pressió del deute sobre els mercats continua, mentre que Alemanya reitera que no hi haurà una nova negociació del fons de rescat... Però, de quina manera ens afectaran, a nosaltres, aquestes mesures en el futur? Al programa de dilluns per la tarda tractarem la qüestió grega amb un plantejament doble. D'una banda, la nostra tertúlia d'actualitat, en la qual tindrem Núria Farré, Pere Escobar, Carles Capdevila, Agustí Esteve i Tian Riba, se centrarà a prendre-li el pols a la repercussió social de les eleccions gregues. Després donarem novament la benvinguda al catedràtic en Economia i assidu col·laborador del programa, el professor Xavier Sala i Martín, que ens portarà algunes de les seves conclusions en clau econòmica respecte a Grècia i el futur de l'euro.

Aquesta setmana ens traslladem amb Espartac Peran a la localitat del Prat de Llobregat. Allà ens espera Màrius Serra, amb una llista de variants del català que es fa servir en aquesta regió del Baix Llobregat.

I també anirem fins a la Fundació CRAM, l'únic centre de rescat d'animals de l'estat espanyol. Coneixerem la feina d'aquesta clínica, que es dedica a la investigació, divulgació i salvament de tortugues, dofins i aus marines, alhora que aprendrem quines mesures podem prendre entre tots per protegir altres espècies en perill.

La paraula que defineix el DIVENDRES del dilluns és "rescat". En directe, a les 16:35h., a Tv3.

Foto: Inés Baucells

[ Las elecciones de Grecia y el futuro del Euro, con Xavier Sala i Martín en "Divendres" ]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve carles capdevila màrius serra núria farré pere escobar tian riba xavier sala i martín 
Domingo, 17 de junio de 2012 • 16:00h.

Tian Riba i Xavi CoralTorna a DIVENDRES el fisioterapeuta i psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer, aquesta vegada per explicar-nos els trucs definitius per combatre l'estrès. Sabeu que hi ha unes ulleres antiestrès? El Xevi ens ensenyarà a confeccionar-ne.

Aquesta setmana ens traslladem a la localitat de Celrà. Des de fa segles, el sol és el símbol que representa aquesta població, on el trobareu representat a molts racons (des dels documents de l'ajuntament fins a les façanes de les cases). Amb Espartac Peran descobrim quina és la relació del sol amb Celrà i quins significats amaga aquest símbol.

Amb l'escriptor Màrius Serra analitzarem les particularitats de la parla d'aquesta zona de Catalunya, i acomiadarem la tarda amb una petita actuació en directe d'Estampades, grup de dansa contemporània d'aquesta localitat.

I parlarem amb Pau Gasol! L'estrella de l'NBA ens ha concedit una entrevista en què parlarem del seu present i futur personal i esportiu.

Com cada dilluns, tota l'actualitat del dia, en clau de tertúlia comentada pels nostres col.laboradors Sebastià Serrano, Núria Farré, Carles Capdevila, Pere Escobar, Agustí Esteve i Tian Riba.

En directe després dels Flaquer, 16:40h., a Tv3.

[ Un viaje por Celrà en un "Divendres" sin estrés ]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve carles capdevila estampades núria farré pau gasol sebastià serrano tian riba xevi verdaguer 
Domingo, 10 de junio de 2012 • 18:00h.

Ana Boadas i Jamie CullumAquesta setmana comencem amb un gran DIVENDRES, en què parlarem amb el cantant i pianista britànic Jamie Cullum, un artista amb una gran quantitat de registres, que tant et versiona els White Stripes com et fa d'intèrpret del tema central d'"El diari de Bridget Jones". Recentment ha estat a Barcelona gravant l'espot d'una coneguda marca de cervesa, i l'Ana Boadas l'ha visitat al set de rodatge.

L'Espartac i l'equip d'exteriors s'han traslladat a Sant Vicenç de Montalt, on ens esperen amb l'escriptor Màrius Serra per explicar-nos per què als santvicentins se'ls coneix popularment amb el nom de "xurravins". També coneixerem un dels fills més il.lustres de Sant Vicenç, l'Antoni Sors, un alpinista i escalador català famós per haver format part de la primera ascensió catalana a l'Everest, i per haver mort tràgicament en una allau al Lhotse. A partir de la seva figura, parlem del cim més alt del món, l'Everest, i de les històries que s'han viscut en aquesta muntanya, "màgica" per als escaladors.

També farem balanç de La Marató per la pobresa d'aquest cap de setmana, i l'actualitat del dia serà protagonista en forma de tertúlia, amb Sebastià Serrano, Carles Capdevila, Núria Farré, Pere Escobar i Agustí Esteve.

En directe #femundivendres cada dia, 16:40h., a Tv3.

[ Jamie Cullum, historias del Everest y tertulia de actualidad en "Divendres"
]
En: Divendres Tv3 
Tags: agustí esteve ana boadas carles capdevila jamie cullum la marató màrius serra núria farré pere escobar sebastià serrano 
Lunes, 28 de mayo de 2012 • 00:00h.

«« Primera | « Anterior | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Siguiente » | Última »»
[ Páginas: 6 / 16 ]